SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Yaştan Katılabilirler"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:22:35
A- A+ PAYLAŞ

Darende Güldeste Derneği tarafından yürütülen, Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Bilinçli Gelecek; Bilinçle Gelecek” projesinin sportif etkinliklerinden olan Trekking (doğa yürüyüşü) dernek yönetimi, vatandaşlar ve gençlerin katılımıyla Pazar günü gerçekleştirildi.

50 civarında katılanın olduğu yürüyüşün çok zevkli geçtiğini ve hiç bir aksaklık ve sıkıntı yaşamadan döndüklerini belirten proje koordinatörü Akif Ateş  “grup üyeleri ile birlikte çarşı mevkiinden Hacılar kısık bölgesine kadar keyifli bir yürüyüş gerçekleştirdik. İlçemizin gelişmesinde büyük katkı sağlayacak olan dağ ve doğa turizminin gelişmesinde bu tür aktivitelerin büyük bir önemi var. İlçemizin bahar şartlarını yaşamak, güzelliklerini görmek doğada yürüyüş yapma keyfini yaşamak için bu yürüyüşü düzenledik. Trekking ya da Türkçe adıyla “Doğa yürüyüşleri” doğayla iç içe, mesafeleri yürüyerek aşacağınız, kişisel herhangi bir beceri gerektirmeyen bir spor türüdür. Çoğunlukla dağcılıkla ve tırmanmayla karıştırılan trekking veya Doğa Yürüyüşü, kendini dinç hisseden, sağlık problemi olmayan her yaş grubundan insanın katılabileceği türden bir etkinliktir. Yürüyüşe ilgi de beklentimizin üzerinde oldu. Hiçbir aksaklık ve sıkıntı yaşanmadan döndük. Bu da bizim için büyük bir sevinç nedeni” diye konuştu.

Sosyal projelere önem verdiklerini belirten Dernek başkanı Murat Gülöz ise; “Bir çok yaş grubundan doğaseverin bulunduğu yürüyüşün ardından katılımcılara ikramlarda bulunduk. Tohma çayı kenarında hoş sohbetlerin yapıldığını gözledik. Bu faaliyetimize çocuklarımızı da dahil ederek doğa ve çevre bilincinin gelişmesini sağlamalıyız. Onca yolu yürümüş olmalarına rağmen, dönüş yolunda etrafınızdakilerin gözlerinin içinin güldüğünü, yanakların renklendiğini görebiliyorsanız, belki de dünyanın en ucuz sportif faaliyeti olan doğa yürüyüşlerinin ne kadar çok severek yapıldığını da anlamış olacaksınız”. Gülöz, Gençlik spor bakanlığına katkılarından dolayı teşekkür etti ve halktan, özellikle gençlerden bu tür faaliyetlere katılmalarını istediğini belirtirken, önümüzdeki günlerde benzeri ve farklı faaliyetler düzenleyeceklerini, faaliyetlerin derneğin web sitesinden takip edilebileceğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız