SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Her Yerde Çalışma Var..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye başkanı Ahmet Çakır, Melekbaba ve Taştepe'de inceleme yaptı, muhtarevi açtı. Çevreyolu'nun alt tarafındaki mahalleler için özel çaba göstereceklerini belirten Çakır, "Bu çalışmalar bu sene daha da artacak. Amacımız Malatya’yı daha modern bir kent haline getirmek, çekim merkezine dönüştürmek"dedi.

Konuya ilişkin belediye basın bülteni şöyle:

"Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Melekbaba ve Taştepe Mahallelerinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. Malatya Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Melekbaba muhtarevinin de açılışı yapıldı.

10 Şubat Perşembe günü düzenlenen mahalle gezilerine Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Ceyhan, Fatih Güven, bazı daire müdürleri, Melekbaba Mahalle Muhtarı Ali Demir, Taştepe Mahalle Muhtarı Turan Sarı ile vatandaşlar katıldı.

Melekbaba Mahallesinin sorunlarıyla ilgili Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bilgiler veren Melekbaba Mahalle Muhtarı Ali Demir, son 2 yıl içerisinde Malatya Belediyesinin, mahallelerinde önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Muhtar Demir, “Bozuk olan yollarımız 130 kamyon asfalt getirilerek düzeltildi. Yama çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalar için yaklaşık 3 trilyon harcandı. Doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Mahallemizde bulunan okulumuza istinat duvarı, çevre düzenlemesi, kaldırım ile satranç pisti Belediyemiz tarafından yapıldı. Semt konağımızın temeli atıldı. Belediyemiz mahallemizde çok büyük fedakarlıklar yaptı. Yaklaşık 4 km. su isale hattı döşendi. 280 ailenin su sorunu ortadan kalktı. Yol açma çalışmaları kapsamında 7 sokağımız açıldı. Gerekli alt yapı çalışmaları buralarda tamamlandı. Çocuk parkımızın içine muhtar evimiz yapıldı. 570 aile belediyeden gıda ve ekmek alıyor. Yardıma muhtaç hiç kimseyi belediyemiz reddetmedi. Her vatandaşa mümkün mertebe elini uzatmaya çalışıyor. Ulaşım konusunda da yenilik yaparak son model, konforlu, klimalı araçları mahallemize gönderdi. Yapılan bu çalışmalardan dolayı başta Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere, Başkan yardımcılarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya’nın dört bir tarafında çalışmalar yaptıklarını dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, muhtarların çok gayretli olduklarını, vatandaşlardan gelen talepleri bizzat kendilerine yansıttıklarını söyledi.

Başkan Çakır, “Melekbaba Mahallemizde muhtarevimizi tamamladık. Artık vatandaşlarımız muhtara çok daha kolay ulaşabilecekler. Burada ayrıca nezih bir park oluşturuluyor. Semt Konağımızın yerini satın alarak temelini attık. Sosyal alt yapıyı güçlendirmek için yoğun çalışmalarımız var. Malatya’nın dört bir yanında bu çalışmalar devam ediyor. Çevre yolu altında bulunan mahallelerimizin gelişmesi ve sosyal yapılara kavuşması adına özel gayret gösteriyoruz”dedi.

Belediye Başkanı Çakır, Melekbaba Semt Konağımızın içinde spor salonu, mescit, çok amaçlı toplantı salonu, idare merkezi, acil müdahale odası, kütüphane,internet,öğretmen odası, atölye odaları olacak. Bu güzel tesisi birkaç ay içinde Melekbaba’ya kazandırmış olacağız” dedi.

Melekbaba Mahallesinde yol açma çalışmaları da yaptıklarını belirten Başkan Çakır “Şu ana kadar 7 sokakta yol açma çalışmamız oldu. Kuşak yollarımız çevre yolu altında bulunan mahallelerimizi canlandıracak. Kuşak yolumuzun 5 km’lik bölümünü tamamladık. Bu çalışmalar kapsamında Çarmuzu Mahallemiz tren geçidine kadar olan bölümünü bu sene bitirmeyi planlıyoruz. Tren yoluna üst geçit yapacağız. Babuktu deresine menfez yapacağız. Selçuklu Mahallesine kadar bu yolu yapacağız. Bu yolu açarken tamamen kamulaştırma yapacağız. Bize maliyeti yaklaşık 6 trilyon civarında. Bu bölgelerimizin gelişmesi adına bu yolu açmak zorundayız. Doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Şehrimizin dört bir yanında caddelerimizi modern hale getiriyoruz. Melekbaba, Taştepe, Göztepe, Tandoğan ve Yeşiltepe’de çevre düzeni, kaldırım, aydınlatma ve yeşillendirme çalışmaları yapacağız. Bu çalışmalardan önce gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlayacağız. Yağmur suyu drenaj çalışmaları yapacağız. Buralarda da modern caddeler oluşturacağız. Bu çalışmalar şuan ihale aşamasında. Malatya’nın hangi yerine giderseniz gidin her yerde bir çalışma olduğunu göreceksiniz. Bu çalışmalar bu sene daha da artacak. Amacımız Malatya’yı daha modern bir kent haline getirmek, çekim merkezine dönüştürmek” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Melekbaba Semt Konağı inşaatını inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

TAŞTEPE ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Taştepe Mahallesinde yapımı devam eden Çok Amaçlı Sosyal Tesis’te de incelemelerde bulunup, Muhtar Turan Sarı’dan mahallede yapılan çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulundu.

Mahallelerinde yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar ise Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür edip, Başkan Çakır’la hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Başkan Çakır, mahalle gezileri sırasında çocuklarla da sohbet edip, çeşitli hediyeler verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız