SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Her Yerde Çalışma Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da daha önce 36 kilometre olan bölünmüş yol, bu yıl itibarıyla 220 kilometreye ulaşacak.

AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, il Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Karayolları Beylerderesi Viyadük İnşaatı Şantiyesi'ne giderek burada Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altunyuva'dan Malatya'daki projelerin son durumu hakkında bilgi aldı.

Malatya milletvekili Öznur Çalık, 2008 yılını karayollarında Malatya'nın altın yılı olarak ilan ettiklerini belirterek, "Yaptığımız girişimler sonucunda karayolları konusunda Malatya çok önemli kazanımlar elde etti. 2008 yılı yatırım programında olmayıp da devam eden projelerimizde var. Malatya'nın her yerinde Karayolları'nın çalışması var. Ulaştırma Bakanımız Sayın Binalı Yıldırım'ı Malatya'ya davet ettik. Başlayan, devam eden ve biten yollarımızı yerinde tespit etmek, ayrıca başlayan yollar
için temel atmak, biten yollar için de kurdele kesmek için ekim ayı içinde Ulaştırma Bakanımız Malatya'ya gelecek" dedi.

Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, "Malatya ilinde 2007 yılı sonu itibarıyla bilindiği gibi daha önce 36 kilometre bölünmüş yol vardı. Bununla birlikte 155 kilometre bölünmüş yol tamamlandı. Ağustos ayı itibarıyla 15 kilometre daha tamamlanarak 170 kilometreye ulaşmış durumda. 2008 yılı sonunda asfalt seviyesi bakımından 15 kilometre yolu daha açacağız. Dolayısıyla 2008 yılı sonunda yaklaşık 185 kilometre bölünmüş yol bitmiş olacaktır. Bununla birlikte 35 kilometrelik kısımda ise toprak ve üst
kısım çalışmaları devam ediyor. Bunu da değerlendirdiğimizde yıl sonunda 220 kilometrelik bir bölünmüş yol seviyesine ulaşmış oluyoruz. Bu Türkiye çapında önemli bir rakamdır" deyi konuştu.

Malatya'daki projelerle ilgili bilgi veren Altunyuva, "Malatya-Darende karayolundaki çalışmalar belli bir seviyeye geldi. Bu yolun Tataruşağı ile Balaban arasındaki tünel hariç 40 kilometrelik kısmı ihale edildi. İhaleleri sonuçlandı. Müteahhitlerin hepsi önümüzdeki günlerde hepsi iş başı yapacak. Darende yolundaki tünelin projesini yıl sonuna kadar bitirip tünel inşaatını da ihale etmeyi düşünüyoruz.

Malatya -Havaalanı yolu çalışmaları ikinci şeritte devam ediyor. Bu yol güzergahındaki Özal köyündeki kamulaştırma sorununu çözdük. Buradaki hedefimiz, eylül sonu itibarıyla 18 kilometrelik Malatya-Havaalanı yolunun tamamını bölünmüş yol olarak hizmete açmak. Belki daha kısa sürede de bitirebiliriz.

Adıyaman-Yeşilyurt-Malatya karayolunun kalan 34 kilometrelik kısmının ihalesi için çalışmalar sürdürülüyor. Bu yıl içinde ihalenin yapılmasını bekliyoruz. Devam eden 22 kilometrelik kısmı da bitirmeyi hedefliyoruz. Burası için yeni bir ihale yapacağız.

Malatya-Kemaliye arasındaki 18 kilometrelik bölüm yeni ihale edildi. Bu proje Kemaliye'ye kadar devam edecek. Bu yılki en önemli gelişme, Nemrut Dağı turistik yolu kapsamında Pütürge yolunun 18 kilometrelik kısmının genişletilmesi için ihale yapılması oldu.

Programda olmadığı halde Hekimhan ilçe geçişinin 2 kilometrelik bölünmüş yol çalışması bu yıl bitirilecek. Darende ilçe geçişinin 1 kilometrelik kısmı kilitli taşla yapılacak.

Doğanşhir-Polat arasındaki yol çalışması devam ediyor.

Arguvan-Yoncalı arasındaki 25 kilometrelik yolun çalışması da devam ediyor.

Arapgir-Divriği yolunun 28 kilometrelik kısmının asfalt kaplama ile bitirilmesi için başlatılan çalışma, eylül ayı sonuna kadar tamamlanacak" dedi.

Malatya merkez Sanayi Kavşağı'na yaptırılan alt geçidin bölgede bir ilk olduğunu belirten Altunyuva, "Doğu ve Güneydoğu'da ilk kez bir alt geçit yapılıyor. Karayolları içinde önemli bir mesafe olacak" dedi.

Altunyuva, Beylerderesi Viyadüğü için şimdiye kadar 9 milyon YTL harcandığını ve yıl sonu itibarıyla harcanacak olan 6 milyon YTL ile birlikte 15 milyon YTL harcanmış olacağını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız