SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Her Yerde 'Esrar Ağacı'!..

A- A+ PAYLAŞ

Güvenlik birimlerinin, esrar elde edilen hint keneviri bitkisi ile ilgili denetimleri sürüyor. Son olarak Yeşilyurt ilçesinin Kuşdoğan köyündeki bazı bahçelerde toplam 4 bin 940 kök hint keneviri ele geçirildi. Ele geçirilen kenevirlerin 1.5- 2 metre boya erişip, esrar elde etmek üzere hasara hazır hale geldiği öğrenildi. Tarlada, evde, evin avlusunda, metruk evin "güneş gören" yerinde, saksıda her yerde yetiştirildiği operasyonlarla ortaya çıkarılan hint keneviriyle mücadele konusunda polis ve jandarma, vatandaşların ihbarını bekliyor.

YEŞİLYURT'TA..
Malatya'da jandarma ekiplerince yapılan operasyonlar sonucunda 4 bin 940 kök Hint keneviri ele geçirildi.
Edinilen bilgilere göre, Yeşilyurt İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ilçeye bağlı Kuşdoğan köyünde yapılan operasyonda, V.Y. (38) ile D.G. (33) adlı şahısların bahçelerinde ekili vaziyette 4 bin 940 kök kenevir ele geçirildi. Kenevirlerin özel olarak yetiştirildiği ve boylarının 1.5 ile 2 metre arasında olduğu belirtildi.

Olayla ilgili olarak 2 kişinin gözaltına alındığı ve soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

DİĞER OLAYLAR..
Doğanşehir ilçesi Elmalı Köyü’nde 56 yaşındaki A.D. adlı şahsın evinde yapılan aramada hasadı yapılmış hint kenevirinden elde edilmiş 1 kilo 100 gram kubar esrarın yanı sıra 100 kök hint keneviri ele geçirildi.

Yeşilyurt ilçesi Beylerderesi mevkiinde 22.00 sıralarında devriye görevi yapan jandarmalar, şüpheli hareketleri ile dikkat çeken 15 yaşlarındaki Y.M. ve 17 yaşlarındaki E.Ş. ile 16 yaşındaki A.Ş.’nin ellerindeki poşette yaptıkları aramada, hint keneviri hasadı sonrası elde edilmiş 750 gram kubar esrar ele geçirdiler. 3 şahıs, yaşları 18’den küçük olduğundan, “yasalarda AB’ye uyum için yapılan değişiklikler” nedeniyle, kimlik ve adresleri saptandıktan sonra, daha sonra adliyeye getirilmek üzere ailelerine teslim edildiler.

Kuluncak ilçesine bağlı Aşağıselimli Köyü’nde 35 yaşlarındaki T.A. adlı şahsın, evinin önündeki bahçeye hint keneviri ektiği yolundaki bilgi üzerine jandarma savcılıktan arama kararı alarak, eve baskın yaptı ve 1.140 kök hint keneviri ele geçirdi. Bu arada, T.A.’nın evinde arama yapılırken, yan bahçe komşusu olan 61 yaşındaki A.A.’nın da, gizlice ekili olan bahçesindeki keneviri söktüğü jandarmalar tarafından farkedildi ve bu şahsın bahçesinde de 230 kök kenevir bulundu. İki şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız