SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Yıl 1 Milyon Gence İş Bulmak Zorundayız"

0
Güncellendi - 2017-08-13 02:09:20
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye’nin 2016 yılında 2.9 oranında büyüdüğünü söyleyerek, “Sürdürebilir bir büyümeyi yakalamamız lazım. Çükü biz her yıl bir milyon gencimize iş bulmak zorundayız. Bütün koşturmamız çabamız bu” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, partisinin Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret etti. Tüfenkci’yi Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AKP Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AKP  İl Başkanı Mehmet ali Tanrıver, ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer karşıladı.

İl Başkanlığı toplantı salonunda partililere hitap eden Tüfenkci, “Biz istiyoruz ki bu milletin refah düzeyini artıralım, Türkiye’yi büyütelim. Bizim her bir vatandaşımızın cebine daha fazla para girdin. Daha fazla insanımızı iş bulalım, aş bulalım. Bunun hesabını yapıyoruz. Ve biz bütün engellemelere rağmen hain darbe girişimine rağmen 2016 yılında Türkiye’yi 2,9 oranında büyümeyi başardık. Bu bizim için yeterli değil. Ama o günkü şartları düşündüğünüzde Türkiye’yi bir darbe girişimi olmuş, yurt dışında bütün şer odakları Türkiye aleyhine lobiler yapıyorlar. O darbe girişiminde başarılı olamayanlar ekonomik anlamda terör saldırıları başlatmışlar. Bir orkestranın parçaları gibi her bir terör örgütü bir yerde bomba patlatıyor. Buna rağmen hükümetimizin almış olduğu tedbirler ve teşvikler ile Allah‘a hamdolsun Türkiye’yi dünyanın en büyük 17. ekonomisi Avrupa’nın da altıncı ekonomik içerisine sokmayı başardı. Ve 2017 yılında çok güçlü bir şekilde başlangıç yaptık. Türkiye yüzde 5 oranın büyüdü. 2017 yılının ikinci çeyreğinde bunu daha da yükselterek devam edeceğiz. Bunu yeterli görmüyoruz. Çünkü değerli arkadaşlar biz bu oranlarında üzerinde büyümeyi yakalamamız lazım. Sürdürebilir bir büyümeyi yakalamamız lazım. Çükü biz her yıl 1 milyon gencimize iş bulmak zorundayız. Bütün koşturmamız çabamız bu” diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Biz istiyoruz ki Nevşehir’in turizmi gelişsin. Biz istiyoruz ki Nevşehir’in patatesi para etsin. Biz Nevşehir’in turizmi gelişsin diye her uçak başı 6 bin dolar destek verirken acentelere destek verirken birileri de Almanya’da ki turiste sesleniyor aman Türkiye güvenli değil Nevşehir’e gelmeyin, İstanbul’a gelmeyin, Türkiye’yi gelmeyin diye. Bunun faturasını kim ödeyecek. Bunu faturasını gelmedikleri zaman millete ödetecekler. Hani siz milletten yanaydınız. Türkiye şikayet ederek, Almanya’nın dolmuşuna binerek Türkiye’yi sen kötülediğinde eline ne geçecek. O zannediyor ki birileri aferin derse Avrupa aferin derse bir şey kazanacak. Önemli olan Avrupa’nın sana aferin demesi değil önemli olan Nevşehirlinin, İstanbullunun, Ankaralının, Malatyalının milletin aferin demesidir. Millet sana aferin demiyorsa millet seni alkışlamıyorsa yabancıların alkışlamasının bir anlamı yok” şeklinde konuştu.

NİKAH ŞAHİDİ OLDU..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız’ın oğlu Burak Parmaksız’ın nikah şahitliği yaptı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız’ın oğlu Burak Parmaksız’ın Büşra Kervanoğlu ile dünya evine girmesi dolayısıyla Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci düğün törenine katıldı. Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaslan tarafından kıyılan nikahın şahitliğini Bakan Tüfenkci, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, AKP Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider yaptı.

Nikah töreninde konuşan Bakan Tüfenkci, “Bugün bizler resmi şahitler olarak sizler fahri şahitler olarak güzel bir yuvanın temeline şahitlik ettik. İnşallah ülkemize, milletimize hayırlı evlatlara yetiştirmesine de vesile oldunuz. Ben Cumhurbaşkanımızın tavsiyesinin hatırlatarak konuşmamı bitirmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız milletimiz için, ülkemiz için üç çocuk tavsiyesinde bulunuyor. Ama gerisini gençlere bırakıyor. Ben inanıyorum ki geleceğimiz için ülkemiz için ve sağlıklı nesiller için bunu beşe tamamlarlar. Allah mesut etsin” dedi.

Nevşehir, iha 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız