SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Yıl Aşama Kaydediyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:55:30
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Doç.Dr.Yalçın Akdoğan tarafından açılan 4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı  devam ederken, fuara katılan yazar ve yayın evleri Malatya ve Kitap Fuarı’ndan övgüyle söz ediyorlar.

Fuara İstanbul’da katılan yayınevi sahibi ve aynı zamanda yazar olan Selma Sancı, Malatya Kitap Fuarı’nın yelpaze ve imkanlarının çok büyük olduğunu söyledi. 20.si düzenlenen İzmir Kitap Fuarı’nın 10.sunda bile bu canlılığı yakalayamadığını belirten Sancı, “4. olmasına rağmen, gerçekten güzel bir ilgi var. Burada okurlarımız oluştu. Sorguluyorlar, kitap istiyorlar. Malatya çok aydınlık bir şehir. Gerçekten okuyan bir şehir” dedi.

Her yıl Malatya Anadolu Kitap Fuarı’na katıldığını belirten yazar Selma Sancı, Malatya’ya her gelişinde ferahladığını söyledi. Sancı, “Malatya; yeşil, temiz derli toplu ve canlı bir şehir. Malatya bir ege şehri gibi çok canlı. İzmir’de 10 yılda yakalayamadığımız canlılığı burada 4 yılda yakaladık. Fuar, gece saat 10.00’da kapanmasına rağmen, fuara kapanana kadar ilgi fazla. Hiçbir şehirde bunu yaşamadım. Malatya’da bir farklılık var” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

"KİTAP FUARI HER YIL AŞAMA KAYDEDİYOR"

Malatyalı yazar Raşit Kısacık ise Malatya’nın kültürel olarak geliştiğini belirterek, Kitap Fuarı’nın her yıl daha kapsamlı bir hale geldiğini söyledi.

Malatya’nın yanı sıra TRT ve ulusal birçok gazetede görev yaptığını, son olarak Anadolu Ajansı Bölge Müdürü olarak emekli olduğunu kaydeden Kısacık, bu yüzden bölgeyi bütün ayrıntısıyla tanıdığını söyledi. 

Kültürel olarak Malatya’da gelişmişliğin olduğunu kaydeden Kısacık, “Diğer fuarların yanı sıra özellikle Kitap Fuarı’nın  4. sü yapılıyor. Bu yıl daha kapsamlı, eksiksiz, gelişmiş bir fuar var. Daha öncekilerde görülen eksiklikler bu defa yok. Malatya’da okur sayısının artması lazım. Yazarlar ve yayın evleri ayaklarına kadar gelmiş, herkes bundan yararlansın. Özellikle kaynak kitaplara yönelsinler. Çünkü Türkiye’de sık sık gündem değişiyor. 27 kitabım var, hepsi kaynak kitap. 50 yıl sonra da okunabilecek, yararlanılabilecek kitaplar. 

Fuar bu sene daha kapsamlı ve daha güzel. Her yıl biraz daha aşama kaydediyor. Geçen yıla göre bu yıl daha güzel, gelecek yıl daha da güzel olacak. Buna inancım tam. Kültür sanat adına sevindirici bir olay” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız