SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Yönüyle Tanıtacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:23:10
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fotoğraf ve Resim Sanatı Derneği (MAFDER) üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi.

Gündüzbey Yörük Sofra Tesisleri’nde verilen iftarda konuşan Malatya Fotoğraf ve Resim Sanatları Derneği Başkanı Ayhan Kuzucu, MAFDER ’in Malatya’da fotoğraf sevdalılarının bir araya gelmesi ile kurulan bir dernek olduğunu söyledi.

Amaçlarının; fotoğraf ve resim sanatına ve sanatçısına saygınlık kazandırmak olduğunu kaydeden Kuzucu, “Sanat eğitim ve bilim yönünden fotoğraf ve resim sanatının gelişmesini ve yaygınlaşmasını sağlamak yanında, fotoğraf, resim yolu ile bireysel ve toplumsal bilgilerin geliştirilmesi için çaba göstermektir. Aynı zamanda fotoğraf ve resim çalışanları arasında yakınlaşma ve dayanışma oluşturmaktır. Bu bağlamda kültür ve sanatımızı, her yönü ile İlimizi, ülkemizi yurt dışında tanıtmaya çalışmak amacı ile kurulmuştur” dedi.

Konuyla ilgili konuşan MAFDER Başkan Yardımcısı Avukat Korhan Uymaz ise böyle bir birlikteliğin içinde olmanın memnuniyetini ifade ederek, “Fotoğraf çekimi yapan dostlarla tanıştıktan sonra etrafımızda ne kadar çok güzellikler olduğunu keşfettim. Etkinlikler içinde yapılan çalışmalar beni çok mutlu ediyor. Aynı duyguyu paylaşan insanlarla bir arada olurken, fotoğrafçılıkla ilgili birçok şeyler öğreniyoruz. Özellikle hafta içi iş ortamında yaşanılan stresi doğada gezerek atıyoruz. Var olan fakat göremediğimiz birçok güzellikleri keşfediyoruz. Sağlıklı yaşam için güzel bir uğraş. Ayrıca yaptığımız işle doğaya, kültüre katkı sunuyoruz” diye konuştu.

“Fotoğraf ve resim sanatı bir kültürdür” diyen Malatya Fotoğraf ve Resim Sanatı Derneği Üyesi Bayram Ayhan, şunları söyledi:

“Biz fotoğraflarımızda ve resimlerimizde Malatyasızını doğa ve tarihi dokusunu yansıtarak var olan güzelliklerin görünmesini sağlamaya gayret ediniyoruz. Fotoğraf sanatı ile uğraşan arkadaşlarımız aynı zamanda tarihi bir misyonunu da üstlenmiş durumdalar. Bütün bunları yapabilmek için fotoğraf çekmeyi sevmek, fotoğraf sanatının inceliğini de öğrenmekten geçer. Güzel bir birliktelik oluşturduk.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız