SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Zaman Destek Olacağız"

0
Güncellendi - 2016-10-26 05:05:07
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, Akçadağ-Çobanuşağı'nda organik tarım ürünleri üreten iki tesisin açılışını gerçekleştirdi.

İstiridye Mantar Yetiştirme ve Organik Yumurta Üretim tesislerinin açılışına, Vali Toprak ile birlikte Akçadağ İlçe Kaymakamı Serdar Demirhan, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Zülküf Yıldırımoğlu, Akçadağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mekselin Yıldız, Mantar Tesisi sahibi Hayriye Duman, Tavuk Çiftliği Sahibi Nurhan Beyhan Gürcü ve mahalle sakinleri katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Genç Çiftçi Projesi kapsamında Malatya'daki 189 girişimciye 30 bin TL hibe desteği verilmişti. Bu proje kapsamında Mantar Yetiştiriciliği yapmak için hibe desteği alan ve bu tesisi gerçekleştirerek üretime başlayan Hayriye Duman açılışa katılanlara hitaben bir konuşma yaptı. Başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere İl ve İlçe Müdürlüklerine teşekkür ederek, açılışı gerçekleştirmek amacı ile tesise gelen, her zaman yanlarında olan ve hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Vali Toprak’a teşekkürlerini bildirdi.

Tarım İl Müdür Vekili Yıldırımoğlu da , “Genç Çiftçi Projesi kapsamında projelerini hayata geçiren üreticilerimizi gördükçe, projenin amacına ulaşmış olması bizleri mutlu ediyor. Kırsal alanda tarımsal faaliyetlerini devam ettirmek isteyen üreticilerimize Bakanlığımızın destekleri her geçen gün artmaktadır. Üretici sayımızı arttırarak önce aile, sonra ülke ekonomisine katkı sağlamalıyız. Bu tesislerin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Vali Toprak ise , “Sizlerle birlikte olmama vesile olan böyle nezih ve üretime yönelik tesisleri açmak, ziyaret etmek beni çok mutlu ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, kırsal alanlardan şehirlere göçü önlemek için çok güzel bir proje gerçekleştirmiş. Bu projeleri hayata geçiren üreticilerimizi tebrik ediyorum. Bizler kırsal alanlarda üretmeyi teşvik edeceğiz ki, ata, baba topraklarımızı terk edip, şehirlere göç etmek zorunda kalmayalım. Malatya’da bu projeden istifade eden 189 kişinin büyük çoğunluğunun kadın üreticilerimiz olması bizi daha da mutlu ediyor. Kadınlarımızın üretimin içerisinde olması, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlaması gerekiyor. Bizim kadınlarımız her zaman en iyisini yapabilecek kabiliyettedir, yeter ki imkân sunalım. Bizlerde idareciler olarak onlara her zaman destek olacağımızı her platformda tekrarlıyoruz. Bu projeyi hayata geçiren tüm paydaşlara teşekkür ediyor, yüksek kalitede ürünler üretip bol kazanç elde etmenizi temenni ediyorum” diye konuştu.

Açılışın ardından Vali Toprak ve beraberindekiler tesisleri gezerek tesis sahiplerinden ve ilgililerden bilgiler aldı.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

vali4

vali1

vali2

vali5

vali3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız