SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Zaman Engellilerin Yanındayız"

0
Güncellendi - 2016-05-13 00:23:41
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Engelliler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

“Engellilerin  günümüzde yaşadığı sorunlar katlanarak devam etmektedir” diyen Ağbaba, “ Engelli yurttaşlarımız çok ciddi ekonomik, sosyal, toplumsal sorunlar yaşamakta ve bunu çözmekle görevli olan hükümet tüm sorunlara duyarsız kalmaktadır. Engellilerin sorunları ve çözümleri ile ilgili çalışma yapması gereken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kimi tecavüzcü vakıfları aklamakla meşgul. Hükümetin tamamı bir kişiyi başkan yapma sevdasının peşine düşmüş.  Kanunlar çıkarılıyor ama uygulanmıyor.'Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz. Daha ne istiyorsun?' diyen Bakanının, 'Biz engellileri insan yerine koyduk, adam yerine koyduk' diyen Milletvekilinin,'6 çocuğum var. Elhamdülillah hiçbirinde hata yok' ” diyen bürokratının  söylemleriyle AKP, engellilerle ilgili zihniyetini açıkça ortaya koymaktadır. “dedi.

 TOPLUMUN %13’Ü GÖRMEZDEN GELİNİYOR

2022 ve 2828 sayılı kanunlarla engellerin tüm haklarının  tırpanlandığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “ Eğitim alacak durumdaki engelliler eve hapsedilmiş, çalışabilir durumdakilere iş imkanı sağlanamamış, KPSS’ye girmiş binlerce engelli  atanamamış, engellilerin bilgiye ve teknolojiye erişim olanakları bu çağda hala sağlanamamıştır. Engelliler gerek Üniversite sınavları gerekse KPSS sınavlarında çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmakta ve hükümet, altyapısını oluşturamadığı sınav sisteminin başarısızlığını engellilere yüklemektedir. Devlet engelli kotasına uymayarak kendisi suç işlerken, ulaşım sorunları hala artarak devam ederken engellilerle ilgili bir şey yapıldığını söylemek mümkün değil.  Toplumun yüzde 13’ü görmezden gelinerek milyonlarca insanın beklentileri hiçe sayılıyor. Hükümet yetkilileri bizzat ayrımcılık ve nefret dilini kullanıyor. Eşit yurttaşlık hakkı ve sosyal devlet ilkesinin gerekleri uygulanmıyor.  Engelliler lütuf değil haklarını istiyor. “dedi.

CHP STK OLARAK HER ZAMAN ENGELLİLERİN YANINDAYIZ

Engellilerle ilgili yapılan tüm çalışmalara her zaman destek verdiğini belirten Ağbaba;  “Engellilerle ilgili faaliyet sürdüren tüm dernek, vakıf, STK’larla birlikte çalışma yürütüyoruz. Engelli projelerine tüm desteğimizi veriyoruz. Türkiye’de  çok verimli çalışmalara imza atan, görme engelli bireylerin toplum içerisinde kendilerine olan güvenlerini arttırarak daha özgür hareket etmelerine yardımcı olmayı amaçlayan  'Rehber Köpekler Derneği'ne de üyeyim.Yurtdışında uygulanan rehber köpek uygulamasını ülkemizde de faaliyete sokmaya çalışıyoruz.  Bunun için gerekli kanuni altyapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Rehber köpeklerin toplu yaşam alanlarına,  kamusal alanlara girmesini sağlayabilecek yasal düzenleme için TBMM’ye bir Kanun Teklifi sundum. Tüm engelliler için de birçok kanunda değişiklik öngören kapsamlı bir Kanun Teklifini de hazırlıyoruz. Engellilerin  yaşamın her alanına katılımını sağlayacak çalışmalara CHP STK birimi olarak destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız