SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Her Zaman Hazırız'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi yöneticileri, Vali Vekili İnci Sezer Becel'i ziyaret etti.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Valilikte gerçekleşen ziyaret samimi ortamda gerçekleşti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "19 Eylül Gaziler gününü, diğer bir deyimle Kahramanlar gününü kutlarken tüm şehitlerimize rahmet, sağ olan gazilerimize sağlıklı günler dilerim. Bizler birer Muharip gazi olarak vatanı için ölümü göze alarak merminin vızıltılarını, bombaların dehşetini yaşadık. Korkulu günler geçirdik, ancak vatanımız ve milletimiz uğruna her şeyi göze aldık. Arkadaşlarımız cephede kollarımız arasında şehit olurken kimi zaman şehidin açık gözlerini ellerimizle kapadık. Sonunda uğruna savaştığımız devletimiz, bizleri unvanların en asil ve en şereflisi olan gazilik unvanı ile onurlandırdı" ifadelerini kullandı.

"Kadirşinas Türk milleti tarih boyunca kahramanlık destanları yaratan gazisine ve şehidine sahip çıkmıştır her zaman. Çünkü kahramanlık destanları yaratan gazilerimizi unutmamalıyız. Çünkü geçmişine sahip çıkmayan milletler geleceğine de sahip çıkamaz. Ne mutlu bizlere, kanla sulanmış bu topraklarda birer şehit ve gazi ve onların torunu olarak yaşamaktayız" diyen Akdemir, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

"Gazilik ulusal değerimizdir. Çünkü Gazisi ve Şehidi olmayan ulus, ulus olamayacağı gibi vatanını da koruyamaz. Ne mutlu bizlere ülkemizde bu değerler fazlasıyla mevcuttur. Bizler dün olduğu gibi bu gün de aynı inançla vatanın bölünmez bütünlüğüne, onun koruyucusu Türk Silahlı Kuvvetlerimize, geleceğimizin teminatı gençlerimize, her kademede yüreği vatan aşkıyla yanan çocuklarımıza sahibiz. Bu nedenle hepimiz, kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Ülkemizin bağımsızlığına saygı duymayan,
topraklarımıza ve kaynaklarımıza göz diken bütün düşman tehditlerine karşı savaşmaya hazırız. Başımızın her zaman dik olmasının yegane sebebi budur."

ADD'NİN AÇIKLAMASI..
Bu arada Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir de, Gaziler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Tunçdemir'in açıklaması şöyle:

"Bağımsızlık savaşımızın, dünyaya örnek kurtuluş destanımızın dönüm noktası sayılan “Sakarya Meydan Savaşı”nın kazanılması üzerine, TBMM 19 Eylül 1921 günlü oturumunda, Başkomutan Mustafa Kemal’e Mareşallik rütbesi ile GAZİLİK unvanı verilmesini oybirliği ile kararlaştırmıştır. Bu nedenle, yurdumuzda her yıl 19 Eylül "Gaziler Günü" olarak anılıp, kutlanmaktadır.

Değiştirilemez bir gerçek vardır ki; o da Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Dumlupınar’a, Kore’ye ve Kıbrıs’a kadar dünya ve Türk tarihinin Mehmetçiğin yürüyüşünden ibaret olduğudur. Yedi iklimde, beş kıtada Mehmetçik savaşmıştır. Onun için dünyanın neresine yolunuz düşerse düşsün mutlaka bir Türk Şehitliği, asaletli duruşuyla sizi karşılar.TBMM tarafından Türk milleti adına büyük Atatürk’e gazi unvanının verildiği 19 eylül 1921 tarihinin,. "Gaziler Günü" olarak kabul edilmesi gereken bir vefa örneğidir. Genç bir subay olarak yurdumu savunmak için cepheden cepheye koşan; Trablusgarp, Çanakkale, Suriye ve daha pek çok cephede zaferlere imza atan; Sakarya’da, Dumlupınar’da yeni bir devletin temellerini atmak için ordusunun başında yeni zaferlere koşan; Çanakkale’de göğsüne şarapnel parçaları değen; Sakarya’da kaburgaları kırık sedye üzerinde ordusunu yöneten; altın saçları rüzgârda dalgalanan, mavi gözleri ışıl, ışıl yanan ebedi Başkomutanımız gazilik unvanına en layık örnektir. Gazilerimiz, birlik ve beraberliğimizin, yurt sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın en değerli unsurlarıdır.

Gazilerimiz, üzerinde yaşadığımız toprakları “vatan” yaparak bizlere emanet eden, ulus olma bilincimizi oluşturan temel değerleri yaratanlardır.

Gazilerimiz; ulus olarak sahip olduğumuz onurlu geçmişle, aydınlık olmasını dilediğimiz geleceğimiz arasında kurulan köprüdür. Onlar; ; "Ya istiklal, ya ölüm!" diyerek vatan kurtaran, devlet kuranlardır.

Gazilerimiz, varoluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin, “ulus bilincinin ve vatan sevgisinin” sembolleri, onur abidelerimizdir. Onlar “Yan gelip yatmayarak”,vatan uğruna can, kan verenlerdir.

Ancak; Dünkü işgalcilerin, bu günkü takipçileri olan AB ve ABD’li emperyalist haydutların emirlerini eksiksiz yerine getiren işbirlikçiler, Gazilerimize, şehitlerimize, onların ailelerine karşı kayıtsız kalmaktadırlar.

Devlet örgütünde, gaziler ve şehitlerle ilgilenen hiçbir birim yok. Bu güne değin hiçbir hükümet onlara yeterince sahip çıkmadı. Çoğu, geçinmek için hâlâ çalışmak zorunda.Tüm bunlara karşın gazilerimizin en büyük sorunu “kendilerine ne devletin, nede halkın hak ettiği saygıyı göstermemesi”.

Diğer yandan; Türk askerine silah sıkan, ülkemizi bölmeye, ulusumuzu parçalamaya çalışan teröristler kadar değer verilmiyor gazilerimize.

İtirafçı teröristler için “pişmanlık”, “topluma kazandırma” yasası diye 3-4 yasa çıkarılırken, Gazilik ve Şehitliği düzenleyen yasalar yok.

İtirafçı teröristin yüzüne estetik ameliyat yapılıp değiştirilirken, yeni bir kimlik verilirken, devlet lojmanlarından yaralanma olanağına kavuşturulup, kendi ve ailesinin güvenliği sağlanırken, Şehit ve Gazilerimiz kendi kaderleri ile baş başa bırakılıyor.

Bunlarda da yetmiyor İtirafçı teröristler için. Gözünün tikinden, sesinden, yürüyüşünden tanınabilir diye, gazilerimizden esirgenen “taşıma ruhsatlı silah alma imkânı” veriliyor, hem de hibe yoluyla.

Gazilerimiz, belediyelere sosyal güvencesi daha kısıtlı işçi kadrosundan alınırken, itirafçılar memur kadrosundan yerleştiriliyor. Yani pratik uygulamada itirafçılar yönetici, gazi ise yönetilen konumunda.

Bu sorunlar ortada iken, bunlara çözüm üretme GÖREV ve yetkisinde olanlar, gösterişi, büyük, ‘balon’ laflar ederek “Gaziler Günü nü kutlayacaklar. Kişiliklerine yaraşır biçimde iyi şartlar altında idamelerinin sağlanması, yalnızca onlara olan borcumuz değil, milli dayanışmamızı güçlendirmenin de değişmez şartıdır.

Vatanın tek bir çakıl taşı için bile kanlarını akıtmaktan çekinmemiş ve bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşamamızı borçlu olduğumuz kahraman Gazilerimize ve onların ailelerine hak ettikleri değeri vermeli. Onları her zaman ve her yerde onurlandıracak davranışlarda bulunmalı.

Bu anlamlı günde, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anar, kıymetli ailelerine ve yüce ulusumuza saygılar sunarız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız