SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Zaman Yanlarındayız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:48:58
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği İl Engelliler Konseyi’nin Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) için engellilere yardımcı olduğu bildirildi.

Malatya Valiliği İl Engelliler Konseyi Genel Sekreteri Alim Yavuz, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) ardından başlayan tercih sürecinde engellilere önerilerde bulundu.

Yavuz, 2012 Mayıs döneminde yapılan ÖMSS'ye yaklaşık 60 bin engellinin başvurduğunu ve sınav neticesinde geçtiğimiz Ağustos ayında 5 bine yakın engellinin istihdam edildiğini hatırlattı. Bugünden itibaren engelliler için yeni bir tercih sürecinin başladığını belirten Yavuz, tercihlerin 8 Mart 2013 tarihine kadar yapılabileceğini kaydetti.

Engelli memur alımlarında 160'ı ilköğretim-ortaokul, 431'i ilköğretim-ortaokul ve ilkokul, 5 bin 103'ü ortaöğretim, bin 642'si 2 yıllık yükseköğretim, 779'u lisans olmak üzere toplam 8 bin 115 engellinin istihdam edileceğini vurgulayan Yavuz, engellilerin "ais.osym.gov.tr" adresinden, geçen sene kendilerine verilen şifreleri kullanarak tercih yapmaları gerektiğini belirtti.

Tercih kılavuzundaki 15 tercihin hepsinin doldurulmasının engellilerin menfaatine olduğuna işaret eden Yavuz, sınava giren lise ve üstü okullardan mezun engellilerin aldıkları puana göre tercih yapmalarının onların istihdamını kolaylaştıracağına dikkati çekti.

Tercihlerin dikkatli bir şekilde yapılmasına dikkat çeken Yavuz şunları kaydetti "Bir yer tercih edilip çıktığında ve engelli kardeşimiz değişik sebeplerle oraya gitmediğinde, bir sonraki tercih aşamasında hakkı ölmektedir. 2012 Mayıs döneminde kayıt yaptıramayan engelli kardeşlerimizin tercih hakları bulunmamaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, sekretaryasını yürüttüğümüz Malatya Valiliği İl Engelliler Konseyi Genel Sekreterliği aracılığıyla, engelli kardeşlerimizin tercih sırasında yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz. Zorlandıkları ya da yapamadıkları bir durum olduğunda telefonla ya da bizzat İl Müdürlüğümüze geldiklerinde gereken destek kendilerine sağlanacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız