SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Her Zamankinden Büyük!

A- A+ PAYLAŞ

Jüpiter hiç bu kadar büyük görünmemişti. 8 Haziran'da Ay'dan sonra en parlak gök cismi olacak.

Jüpiter, 9 Temmuz çarşamba günü "karşı konum" anlamına gelen Güneş ve Dünya'yla aynı doğru üzerinde olacak. Böylece gezegen, yörüngesi üzerinde Dünya'yae en fazla yaklaştığı konumda olacak.

Bu seneki karşı konumda Jüpiter, gökyüzünün Ay'dan sonraki en parlak gök cismi olacak. Karşı konuma bir ay kadar bir zaman olmasına karşın Jüpiter, Yer'e oldukça yaklaştı ve büyük oranda parlaklığa ulaştı.

8 Haziran akşamı Ay'dan hemen sonra güneydoğu ufkundan doğacak olan Jüpiter, sabaha kadar gözlenebilecek. Gezegen, Dünya'ya oldukça yaklaştığı için, her zamankinden parlak, Dünya'dan görünen diski de her zamankine göre daha büyük olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız