SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkes Birbirinin Aynısıdır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:03:56
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Battalgazi İlçesi'nde engelli vatandaşlara yönelik güzel çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Engelsiz bir ilçede, vatandaşlarımız engellerle karşılaşmadan yaşayacak" dedi. 

Gürkan, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile beraber, 30 Mart yerel seçimleri kapsamında Kent Konseyi Engelliler Merkezini ziyaret etti. 

"YETERKİ GÖNÜLLERDE ENGEL OLMASIN"

Ziyarette konuşan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, gönüllerde engel olmadığı sürece bütün engelleri aştıklarını ifade etti.

Çalık, AK Parti iktidarları döneminde engelli vatandaşlara yönelik yasal düzenlemeler yaptıklarını kaydederek, "Biz diyoruz ki fiziksel engelli olabilirsiniz. Görme engelli olabilirsiniz. işitme engelli olabilirsiniz. Bedensel engelli olabilirsiniz. Konuşma engelli olabilirsiniz. Her engeliniz olabilir. Ama biz engellilerinizi aşmak için buradayız. Ve diyoruz ki yeter ki gönüller engelli olmasın. Gönüller engelli olmadığı takdirde biz bütün engelleri aşıyoruz. on bir yıldan beri engellilerle ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yaptık. Kamuda ve özelde engelli istihdamını yüzde üç'e çıkardık. Ve bunun çok net artışının da yapılması için de mücadele ediyoruz. Kamu ve özel sektörde çalışan toplam engelli sayısı sadece kırk bin iken şuanda yüz bir bin tane engellimiz iş imkanına sahip. Engellilerimizin yüzde kırktan itibaren yüzde kırk, yüzde elli, yüzde altmış, yüzde yetmiş bedelli engelli ya da yatalaksa şayet onların hepsinin maaşını ayrı ayrı veriyoruz. Ve evde bakım ücretlerini evde kim bakıyorsa ona bir asgari ücret veriyoruz. Eğer rehabilitasyon merkezinde ise en az asgari ücret engeli bakım ücreti veriyoruz" dedi.

"ENGELLİLER SARAYI YAPILACAK"

Malatya'ya engelliler sarayını kazandıracaklarını ifade eden Çalık, "Malatya Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'dan Malatya için tüm engelliler aşacağımız bir engelli sarayı istedik. Başkanımız bu konuda bir proje hazırladı. Malatya'ya o engelli sarayını kazandırıyoruz. Orada sportif faaliyetleriniz yapacak, rehabilitasyon merkezlerinizin olduğu , kültürel faaliyetlerinizin olduğu, annelerin dinlenebildiği mekanlar bu engelli sarayında olacak. Bu bizim gerek ve şarttı" diye konuştu. 

"İLÇEMİZDE ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK"

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan,engelli vatandaşlara yönelik Battalgazi İlçesi'nde önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Biz insanları genel anlamda değerlendirdiğimiz zaman insanların vücudunda ki herhangi bir azasının eksikliği bir engel olarak değerlendirilirse her insanın bir engeli vardır. Her insanın bir eksiği vardır. Bu bakımdan herkes birbirinin aynısıdır. Kimsenin dışarıdan görünen bir uzvunda eksiklik vardır. Biz ona engelli deriz. Kimisinin içten olan bir eksikliği vardır. Biz ona engelli deriz. Kimisinin zihinsel anlamda bir eksikliği vardır. Biz bütün engellilerin yani toplumda birinin birinden farklı oluşu oran bakımından farklıdır. Genel anlamdaki insan değerleri açısından hiçbir fark yoktur. Herkes birbirinin aynısıdır. Sayın Milletvekilimiz bizi tarif ederken 'Engelsiz bir ilçede, engelli vatandaşlarımızın engel bulmadan yaşama olgusunun sağlanması ve temin edilmesi noktasında belediye başkanınız bu konuda çaba sarf edecek' demişti. Bizlerde yaptığımız çalışmalarla milletvekilimizin bu sözlerine tercüman oluruz. Ve bunun gayreti ve çabası içerisinde oluruz. Hükümetimizin sosyal alandaki çalışmaları hepinizin malumudur. Partimizin yönetiminde engellilerin sokağa çıkma anlamındaki hareketliliği gözden kaçmayan ve ayrıca evlerinde bakım hizmetleri sunumu açısından, rehabilitasyon merkezlerin açılması açısından bunlara uygun yasal düzenlemeler yapılarak kaldırım, otobüs ve kendi iş ve işlevlerinin kolaylaştırma anlamında ki düzenlemelerde hakikaten taktire şayan gelişmelerdir" şeklinde konuştu.

"SİZLER TOPLUMUN BİR BÜTÜNÜSÜNÜZ"

"Engelsiz bir Battalgazi" oluşturacaklarına dikkat çeken Gürkan, şunları söyledi: "Sizler toplumun bir bütünüsünüz. Bunda ayrıştırıcı ve kenara itici bir tutum ve davranış bize yakışmaz. Değerlerimizle hiçbir şekilde örtüşmez. Biz sizleri kardeşimiz ve ailemizin fertleri olarak görüyoruz. Engelliler platformunun ayrı ayrı derneklerden çok belli bir merkezlerde olmaları genel arzumuzdur. Büyük bir rehabilitasyon merkezinin de içerisinde bulunabileceği bir engelli merkezinin yapılması hani gözle ilgili, beyaz bastonla ilgili olsun değişik engelli anlamında spor kulüpleri de olsun bunların bir arada toplanması sizlerin birbiriyle duyuru ve fikir anlamında ki paylaşım noktasında birbirinizi tanıma, yeni arkadaşlar edinme noktasında, sosyal anlamda sağlıklı bir toplum yaratılması noktasında önemli bir girişim olacaktır. Bizim ilk işimiz engellilerin yasal anlamda ve fiili anlamda tek çatı altında toplanması noktasında gayretimiz olacaktır. Bulunduğumuz ve yönettiğimiz metropol ilçemizin engelsiz bir şehir oluşması noktasında, daha rahat edebileceğiniz otobüs, minibüsler noktasında gayreti, çabayı göstereceğiz."

"ENGELLİLERE BAKIŞ AÇISI CİDDİ ANLAMDA DEĞİŞTİ"

Kent Konseyi Engelliler Merkezi Müdürü Seyit Soner Yılmaz, Türkiye'de 2002'den itibaren engellilere bakış açısının ciddi anlamda değiştiğini belirtti.

Yılmaz, engelli vatandaşların değer görmeye başladığına dikkat çekerek, "2002'den başlayan ve 2005'te yoğun bir hızla başlayan engellilere bakış açısı Türkiye'de ciddi bazda değişmeye başladı. Özellikle son yedi, sekiz senedir engellerimiz ciddi bazda değer görmeye başladı. Toplum içerisine çıkmaya ve toplumun her bazda görülmeye başladı. Bunlar istihdam, eğitim ve sosyal alanda öncelikli olmak şartıyla engellilerimiz kendilerini göstermeye başladı. Bizler hep şunu söyledik. Yeter ki bizlere fırsat verilsin. Fırsat verildiği taktirde birçok şeyleri başaracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız