SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkes Bu Takımda Oynamak İstiyor"

0
Güncellendi - 2016-03-16 18:10:15
A- A+ PAYLAŞ

Alima Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü İrfan Buz, "Ligin boyu kısalıyor. Alt sıradaki takımlar düşmeme mücadelesi veriyor. Üst sıradakiler ise şampiyonluk mücadelesi veriyor. Play-Off hesapları yapan takımlar var" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Antrenman Sahası'nda gazetecilere açıklamada bulunan Buz, ligde 31 puana ulaştıklarını kaydederek,  alt sıralarla aralarındaki puan farkını açarak, iyi gidişatı sürdürmek istediklerini belirtti.

"ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK"

Tecrübeli teknik adam, Giresunspor karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, "Giresunspor maçına çok coşkulu ve istekli başladık. 1-0 öne de geçtik. Kısa bir zaman sonra 2-0’da bulduk. 14’ncü dakikada golü yedik. Golden sonra bir bocalama durumuna girdik. Golden sonra takım olarak bir reaksiyon gösteremedik. Futbolda şu vardır. İki golü üst üste bulduktan sonra kalenizde golü görünce 2-2 olmasın diye bir korkunuz oluyor. Golden sonra aksayan bölgelerimiz vardı. İkinci devrede iki değişiklik yapmak zorunda kaldık. Ali Sakal hastaydı. Güç olarak düşmüştü. Azubuike’yi aldık oyuna. Artı birde aksayan diğer bölgemize Yiğitcan’ı monta ettik. ikinci devre Giresunspor karşısında toparladığımızı düşünüyorum. İkinci yarıda iki değişiklik yaptıktan sonra hamle olarak tek hamleniz kalıyor. Guido Koçer’de iğne ile oynadı. Onu da daha fazla yormamak adına onu oyundan aldık. O durumu olmasaydı, tercihimi faklı yönde kullanabilirdim. Giresunspor karşısında sahada iyi şeyler yaptığımız için kazandık. Göztepe karşısında da iyi şeyler yaptık fakat gol atamadık. Attık ama beraberlik golünü bulamayınca oyun kopuyor. Giresunspor maçında sahadaki futbolcular çok iyi bir performans ortaya koydu. Onları tebrik ediyorum.sevindirici bir diğer yönde taraftarlarımızın doksan dakika arkamızda olması oldu. Taraftarlarımızda artık şu oturdu diye düşünüyorum. Bu takım iyi mücadele ediyor. Son dakikaya kadar puan kovalıyor. Bu düşünce bizi çok ama çok mutlu etti. Biz bu ligde puanları savaşarak koparacağız. En önemlisi de Giresunspor karşısında savaşarak puanlarımızı kopardık. Ligde 31 puan yapmak önemliydi. Bunun için mutluyuz" şeklinde konuştu.

"ÇOK POZİTİF BİR DURUM"

Buz, kafasında oturmuş bir şablon olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Baktığınız zaman ön libero bölgesinde alternatifimiz var. Aslanlar gibi savaşan bir Ali Sakal’ımız var. Milli takım kaptanı olan Azubuike’miz var. Çok tecrübeli ve klas bir oyuncumuz Sedat Ağçay’ımız var. İki tane on numara pozisyonunda oynayacak olan futbolcumuz var. Sunday Mba ile İrfan Başaran’ımız var. Hal böyle olunca herkes bu takımda oynamak istiyor. Kadro derinliğinde futbolcularımız da fiziksel açıdan hazır olduğu için, bende tercih yapıyorum. Yani kafamda oturmuş bir şablon var. Fakat futbolcularımızın hırsı ve azmi beni tercih yapmaya zorluyor. Bu hem takım açısından hem de benim açımdan çok pozitif bir durum."

"PUAN YA DA PUANLARA İHTİYACIMIZ VAR"

Önlerinde kritik Denizlispor maçının olduğunu hatırlatan Buz, "Ligin boyu kısalıyor. Alt sırada ki takımlar düşmeme mücadelesi veriyor. Üst sıradakiler ise Şampiyonluk mücadelesi veriyor. Play-Off hesapları yapan takımlar var. Alt sıralardan kopmak isteyen takımlar var. Bu haftada Denizlispor’a konuk olacağız. Onlarda haftayı moralsiz kapattı. Alt sıralarda çıkış arayan bir ekip. Rakibimiz açısından mutlak kazanılması gereken bir maç konumunda. Çok önem arz ediyor. Onlarda kendi sahasında kazanmak istiyor. Ancak bizimde çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Bizimde puan ve puanlara ihtiyacımız var. Savaşarak oradan puanlarla dönmemiz gerekiyor. Bunu da yapacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mmrsm (8 yıl önce)
    Kardeşim reel düşünmek lazım bu takım bu sene iyi mücadele etsin düşmesin seneye İrfan BUZ. hocaya transferi bırakalım bak takım nasıl olur görelim o zaman
    0
    0
    Yanıtla
  • uur (8 yıl önce)
    elazığ maçı kadar bu maçta önemli rakipten alınan 3 puan 6 puan değerinde olacak düşme potasından iyice uzaklaşmamızı sağlayacak başarılar kaplanlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • gundüzbey spor (8 yıl önce)
    1451 trabzon,göztepe,ve denizli en zor günlerinde malatyadan puan alarak çıkış yaptılar ilk yarı ve ikinci yarı çok dikkat edilmesi gerekiyor denizlinin forvet oyuncuları sıkıntı yaratabilir en azından 1 puan alınsa neden olmasın playf off
    0
    0
    Yanıtla