SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkes Buna Baksın!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:44:21
A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’daki görme engelli öğrencilerin sorunlarının Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya ulaştırılması konusunda yaşanan tartışmalar nedeniyle basın mensuplarının yanında Bakan Avcı’yı arayarak, açıklamaları basın mensuplarına dinletti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptığı açıklamada, “Malatya’da Beyazay diye bir dernek olduğunu da, bu dernekte engelli çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunulduğunu da ve okula ihtiyaç olduğunu da, öğretmen ihtiyacı olduğunu da o gün sizin Meclis’e gelip beni bulmanızla haberdar oldum. Ben bu konuda Oktay Vural ile Meclis dışında, genel kurul dışında herhangi bir yerde sizden önce hiçbir görüşmem olmadı. Oktay Vural bu konuda bana herhangi bir dosya iletmedi. Dediğim gibi, o gün sizin vasıtanızla o arkadaşları tanıdım, o dernekten haberdar oldum” dedi.

Basın mensuplarına telefondan cevap veren Bakan Avcı, “Ben Öznur Hanımın o arkadaşları bana getirmesi ile konudan haberdar oldum. Kendisinden gerekli bilgileri aldım. Daha sonra Meclis Genel Kurulu’nda, Meclis tutanaklarına bakın orada Oktay Vural diyor ki; ‘Malatya’da şöyle bir sorun var.’ Ben de ona diyorum ki; ‘evet, ben bunu Öznur Hanımla görüştüm, bundan bilgim var.’ Meclis tutanaklarında bu açık zaten. Yoksa ben özel olarak Oktay Vural ile bu konuyu görüşmüş ve bana herhangi bir bilgi iletmiş değildir, dosya iletmiş değildir” şeklinde cevap verdi.

Yapılan telefon görüşmesinin ardından açıklama yapan Milletvekili Öznur Çalık ise, “Yeri geldiğinde iktidar-muhalefet ele ele hem Malatya’nın ve hem de Türkiye’nin sorunlarını çözmeye her daim açık olan hem bir parti ve hem de insanlarız. Fakat Malatya Beyazay Derneği ve engelli çocuklarımızın aileleri bana yıllardan beri takipçisi olduğumuz engelli evlatlarımızla ilgili çalışmaları yıllardır takip ederim. Bu takibi esnasında engelli evlatlarımıza bir sınıf oluşturuldu. Bu sınıfın yetersizliğiyle ilgili olarak daha önce de görüşmeler yaptık. Milli Eğitim İl Müdürümüzle ilgili gerekli görüşmelerimizi yaptık. Fakat, işin açıkçası Beyazay Derneği’ndeki görme engelli evlatlarımız yıllardır bir okul istiyorlar. Yıllardır var olan görme engelli öğrencilerimiz ile ilgili okul normal okula dönüştürüldü. Yeni bir sınıf tahsis edildi ve orada evlatlarımız eğitim görüyor, iki tane de öğretmen ataması yapıldı. Fakat bu engelli evlatlarımızın aileleri Ankara’ya gelmek istediklerini söylediler. Biz de memnuniyetle kabul ettik. Ankara’ya geldiklerinde biz onları misafir ettik, genel merkezimizde Sosyal İşler Başkanımız Nükhet Hotar ile görüştürdük. Sonrasında Sayın Başbakanımızla aileler yaklaşık 20 dakika görüştüler ve ailelerle evlatlarımız taleplerini ilettiler. Sayın Başbakanımızdan bir bölgede görme engelliler okul talebi oldu. Sayın Başbakanımız da; ‘bunun çalışmasını yapalım, bakanlarımızla görüşürüm’ dedi. Oradan çıktık, Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan Edem’e gittik. Orhan Erdem, görme engelliler okulu için yatırım programı için gerekli talimatları verdi. Ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Ayşenur İslam’a gittik ve bölge okulu ile ilgili olarak bize destek verdi. O gün Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı, TBMM Genel Kurulu'nda nöbetçi bakandı ve programı çok yoğundu. Buna rağmen Meclis’e giderek iktidar kulisinde sayın bakanımızla görüşme yaptık. Sayın bakanımız okulla ilgili gerekli talimatları verdikten sonra, evlatlarımızı ve ailelerini Malatya’ya uğurladık, sayın bakanımız da genel kurula geçti. Sayın bakanımızın genel kurula geçmesinden 1 saat sonra MHP Grup Başkanvekili Sayın Oktay Vural, Milli Eğitim Bakanımıza bir soru sordu. ‘Malatya’daki engelli evlatlarımızla ilgili olarak biz Malatya’ya gittiğimizde görüşmüştük, siz ne diyorsunuz’ dedi. Sayın bakan da -ben de yanındaydım-, sayın bakan da; ‘bu konuda görme engelli evlatlarımız için bir sınıf tahsis ettik, 2 öğretmen atadık, ve bir de okul için çalışma yapıyoruz’ diye cevap verdi. Bu konu TBMM tutanaklarında vardır. Herkes buna dönsün baksın” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız