SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkes Buyursun Gelsin"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:12:20
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sadece AKP milletvekili adayları ile mücadele etmediklerini dile getirerek, AKP devleti ile, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile de mücadele ettiklerini söyledi.

Ağbaba 7 Haziran'da yapılacak olan Genel Seçimler kapsamında Ataköy Mahallesinde mitinge dönüşen bir toplantı gerçekleştirdi. Mahalle toplantısına İstanbul Milletvekili Melda Onur ve CHP Parti Meclisi Üyesi, ve İzmir Milletvekili Adayı, Gazeteci Tuncay Özkan, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya Milletvekili Adayları ve parti yöneticileri de katıldı.

Ağbaba, "CHP'nin bir amacı var. Bilin ki CHP hırsız yetiştirmeyecek, ahlaksız gençler yetiştirmeyecek, yalancı yetiştirmeyecek " dedi.

Mahalle toplantısında ilk olarak konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya'da CHP'nin Milletvekili sayısının arttırılması gerektiğini söyleyerek, "Malatya'nın sesinin gerek mecliste gerekse de Türkiye'de daha gür çıkması için Malatya'da milletvekili sayımızı arttıralım" dedi.

ÖZKAN: GELİN TÜRKİYE'Yİ HEP BERABER YÖNETELİM

Cezaevindeyken Veli Ağbaba'nın kendisinin her zaman yanında olduğunu ifade eden Özkan şunları söyledi: : “Vatandaşlarımız benim karanlık günlerimin dostlarıdır. Bizlerin arasındaki bağ ise aşk'dır. Aşk dememde şundandır, Aşk her zaman eksikleri tamamlar. Bizlerin özgürlük eksiği vardı sizlerin aşkı sayesinde tamamlandı. Aşk geleceğe duyulan özlemdir. Bu geleceğin içinden de CHP’yi iktidar getirir. Silivri'de bizi bir hücreye koydular. Ellerimizi iki yana açtığımızda duvarlarına değiyoruz, üst katın kanalizasyon borusunu çıkartmışlar hücrenin içine akıyor. Hücrenin duvarı yem yeşil küf tutmuş. Ben o küfe gönül bahçem diyorum. Çok sonra bir baktım küfün içinde bir tane çiçek açmış O çiçeği gördükten sonra dedim ki Tuncay 'bu küflü duvarda umut yaşıyorsa ve umut varsa sende direneceksin, asla teslim olmayacaksın zalime' çünkü direnenler kazanıyor. Direndik kazandık, direndik kazanacağız ve iktidar olacağız. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Burası ise baba ocağımızdır. Cumhuriyet Halk Partisinin sofrası herkese açıktır. Herkes buyursun gelsin, AKP'ye oy veren diğer partilere oy veren kardeşlerimize soframızda yer var. Bizler sizi o sofraya çağırıyoruz, buyurun gelin Türkiye'yi hep beraber yönetelim çünkü biz iktidar oluyoruz" ifadelerini kullandı.

"8 HAZİRAN'DAN SONRA İKTİDAR MİLLETVEKİLİ OLARAK GELECEĞİZ"

İstanbul Milletvekili Melda Onur da yaptığı konuşmada “Milletvekili olarak Veli beyin daveti üzerine Kürecik'te yaşam hakkının ihlali olan füze kalkanına karşı yürüdük” diyerek şunlara söyledi: “Veli ağbaba ile 4 yıllık milletvekilliği dönemimizde omuz omuza vererek çalıştık. Veli bey bir gün bize Malatya'da Kürecik sorunu var gelir misin dedi, bende gelirim tabi dedim ve çıktık Malatya'ya Kürecik'e yaşam hakkının ihlaline karşı durmak için geldik. Birçok defa Malatya’ya geldim. Bugün yine Malatya'dayım. 8 Haziran'dan sonra ise iktidar milletvekili olarak geleceğiz” şeklinde konuştu.

“AKP, SİYASİ DAVALARLA, KUMPASLARLA MİLLETİ TERBİYE ETMEYE ÇALIŞTILAR”

AKP, siyasi davalarla, kumpaslarla milleti terbiye etmeye çalıştı diyen Ağbaba, “Siyasi davalar ile Ergenekon davası, balyoz davası, oda TV, KCK gibi davalar ile insanları terbiye etmeye çalışıyorlardı. 2011 seçimlerinde bu meydandan vatandaşlarımıza bir söz verdik, İktidar olursak bu davaları kökten çözeceğiz, muhalefet olur isek bu siyasi davaların üzerine gideceğiz ve bu davalardaki hukuksuzluğu  Türkiye'ye duyuracağız dedik. Tuncay Özkan sadece muhalif olduğu için cezaevine atıldı, sadece iktidardan farklı düşündüğü için cezaevine atıldı. CHP olarak onun ve tüm diğer mağdurların özgürlük mücadelesinde yanlarındaydık." dedi.

“EMEKLİYE İKİ İKRAMİYE DİYORUZ, CEVAP VEREMİYORLAR İFTİRA ATIYORLAR”

Ağbaba 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerin daha önceki seçimlerden farklı olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti, "Bizler daha önceki seçimlerde iktidarı eleştiriyorduk. Şimdi ise projelerimizi anlatıyoruz iktidar bizi eleştiriyor. Her gün yeni yeni laflar türettiler. ‘Kaynak bulamaz, emekliye iki maaş ikramiye veremez, mazotu 1,5 lira yapamaz.’ dediler. Ama bizim projelerimizin hepsi halk tarafından kabul görmüş durumda. Ama hala Bizler emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz diyoruz, cevap veremiyorlar iftira atıyorlar. Asgari ücreti 1.500 lira yapacağız diyoruz onlar CHP İmam Hatip Liselerini kapatacaklar diyorlar. Bizim vaatlerimizle İmam Hatip liseleri ile ne alakası var. Ama iftira atmaktan geri durmuyorlar.”

“HEPİMİZİN KUTSAL KİTABINI ELİNDE SALLAMA, OĞLUNA VER OKUSUN AHLAKLI OLMAYI DÜRÜST OLMAYI ÖĞRENSİN”

Ağbaba, “Bizler sadece AKP'nin 6 adayı ile mücadele etmiyoruz. O 6 Milletvekili adayının hepsi bana hafif gelir. Bizler bu seçimleri AKP gibi yapmadık oy kullandıkları aday adayları çıkmadı hiç aday olmayanlar listeye girdi. Bizler birde sadece adaylar ile mücadele etmiyoruz. Başbakanla yarışıyoruz, ‘herkes tarafından tarafsızlığı onaylanmış’ Erdoğan'la da yarışıyoruz. Tarafsız, insanlar arasında ayrım yapmayan bir Cumhurbaşkanımız var! Cumhurbaşkanı şimdi ise CHP ateist bir nesil yetiştirmek istiyor diye iftira atıyor. CHP'nin bir amacı var. Bilin ki CHP hırsız yetiştirmeyecek, ahlaksız gençler yetiştirmeyecek, yalancı yetiştirmeyecek. Erdoğan hepimizin kutsal kitabı olan Kur'anı Kerim'i eline alıp seçim meydanlarında gösteriyor. Kur'an-ı Kerim'i seni dinleyen gariban, yoksul kardeşlerimize gösterme. Kur'an-ı Kerim'i Mehmet Cengiz'e göster, Bilal Erdoğan'a göster belki biraz ahlak alır, dürüstlük öğrenir.”

“HDP'NİN BARAJ PROBLEMİ YOK”

Ağbaba, "CHP'nin oyları fazla oyların bir kısmını bir başka partiye verelim ki AKP'nin gücü zayıflasın gibi sözleri söyleyen arkadaşlarımızın tamamı 2011 yılındaki seçimlerde oylarını bizlere verdi. Malatya'dan gidecek 5-10 bin oy ile HDP milletvekili çıkaramaz, bunun baraja da bir katkısı olmaz. Zaten HDP'nin baraj problemi yok. HDP'nin Malatya'dan milletvekili çıkarma şansı yok, o oylar verilirse, AKP hakkı olmadan bir milletvekili fazladan çıkarır. Dolayısıyla CHP'nin de bir milletvekili eksik olur" şeklinde konuştu.

PORGALI'NIN ÇALIŞMALARI..

CHP 2. sıra milletvekili adayı Hulisi Porgalı'nın seçim çalışmalarına ilişkin basın bülteni de şöyle:

"7 Haziran Genel seçimleri kapsamında sıkılmadık el bırakmamayı hedefleyen ve bu kapsamda yoğun bir tempo sürdüren CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı Doğanyol ilçesini ve Doğanyol ilçesine bağlı Gökçe mahallerini ziyaret etti.

Seçim çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerini sürdüren CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı mahalle toplantılarını da ihmal etmiyor. Porgalı son olarak ise Beydağı (Mamurek)  mahallesinde düzenlenen toplantıya katıldı. 

Doğanyol ilçesi esnaflarını ziyaret eden Porgalı, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Sorun ve taleplerini dinledi. Esnaflara işlerinin iyi olup olmadığını soran Porgalı’ya iyi değil yanıtını veren işyeri sahipleri, iyi olabilmesi için sizlerin iktidara gelmesini bekliyoruz ki dedi. 

Yaşlı amcaların elini öpen Porgalı, dua ve destek istedi. Doğanyol ilçesinde konuşan CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “ Mevlüt Aslanoğlu 3 dönem milletvekilliği yaptı. İktidar partisi milletvekili olmamasına rağmen her yerde Mevlüt Aslanoğlu’nun izleri var. Çalışmak isteyen iktidar, muhalefet demeksizin elinden gelen gayreti gösterir. Öyle milletvekillerimiz vardı ki birinci sırada olmalarına rağmen, üç dönem milletvekilliği yapmalarına rağmen yüzlerini görmedik” ifadelerini kullandı.  

Doğanyol’un ardından Gökçe Mahallesine geçen CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, Gökçelilerle sohbet etti. Gökçeliler, eskiden Hulisi Porgalı yoktu. Oylar düşüktü şimdi Hulisi Porgalı var oylar iki katına çıkacak. Meclise iki vekil göndereceğiz şeklinde konuştu. 

İlçe ziyaretinin ardından Beydağı (Mamurek) Mahallesi’ne giden ve orada mahalle toplantısına katılan CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “ Onların oyları düşüyor. Biz ikinci, üçüncü, dördüncü adayımızı da milletvekili yapacağız. Bunun için uğraşıyoruz. CHP iktidara geliyor. Sizin burada toplanmanız ise bizlere inandığınızı gösteriyor” sözlerini kaydetti. 

13 senede daha çok kazanmak yerine her şeyimiz daha da azaldı diyen Porgalı, “ Üretimde sizlere zarar ettiriyorlar, kazanmanızı istemiyorlar. Sizlerin önünü kesip zengine daha da para kazanmayı sağlıyorlar. Oylarınızı bölmeden destek vereceksiniz. Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba çok yoruldu. İktidar partisinin beş milletvekilinden daha çok çalıştı. Benide onun yanına göndermenizi istiyorum” diye konuştu. 

Öte yandan CHP Malatya Milletvekili Adayı Hulisi Porgalı, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve CHP Parti Meclisi üyesi Tuncay Özkan’ın katıldığı Ataköy mahallesinde düzenlenen toplantıya katıldı. Hep birlikte platforma çıkan CHP heyeti toplantıya katılan kalabalık kitleyi selamladı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız