SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Herkes Çok Yardımcı..''

A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi cinayetinde öldürülen Alman Tilman Ekkehart Geske’nin eşi Susanna Geske olayın 3. yıldönümünde yaptığı açıklamada çocukları ile birlikte Malatya’da yaşamaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, ‘Cinayetin davası mahkemede sonuçlansa bile biz Malatya’da yaşamaya devam edeceğiz. Burada olmaktan mutluyuz’ dedi.

 

CNN Türk Televizyonu’nda 5 N 1 K Programı’na Malatya’daki evinden katılarak Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtlayan Susana Geske, Malatya’daki yaşamlarının normal biçimde devam ettiğini belirterek ‘ Burada herkes bize yardımcı oluyor. Bize çok sıcak bakıyorlar. Komşularımız çok iyi, hep yardım etme çabası içinde oluyorlar’ dedi. Gazeteci Cüneyt Özdemir’in ‘Dava sonuçlandıktan sonra Malatya’dan ayrılacak mısınız?’ şeklindeki sorusuna Susana Geske ‘Hayır. Dava sonuçlandıktan sonra da burada yaşamaya devam edeceğiz. Bizim Malatya’da yaşamamız davanın sonuçlanması ile ilişkili değil’ yanıtını verdi.

 

Eşinin katillerini bütün kalbiyle affettiğini ve intikam duygusu yaşamadığını vurgulayan Susana Geske, ‘Peki eşinizin katilleri ile cezaevinde görüşmek istediniz. Bu isteğinizin nedeni nedir?’ sorusuna karşılık Geske ‘Aslında bu fikir kızımın fikriydi. O 5 adamı ne zaman görebilirim? diye soruyor bana. Yani benden değil kızımdan geldi o istek. Bunu ne için istediği konusunda ise net bir şey söyleyemiyorum. Bir şey görecek ve psikolojik olarak rahatlayacak sanki’ dedi.

 

CNN Türk’de 5 N 1 K Programı’nın program yapım ve sunucusu Cüneyt Özdemir’in Susanna Geske ve kızı Mihal Geske ile yaptığı söyleşi şöyle gelişti:

 

Cinayetten sonra psikolojik tedavi gördünüz mü?

 

Hayır. İhtiyaç duymadık. Sürekli İncil okuyoruz. İncil’le İsa Mesih’le teselli buluyoruz. İsa Mesih bize güç veriyor.

 

Cinayet sanıklarını affettiğinizi söylüyorsunuz. İnançlarınız nedeniyle mi affettiniz sanıkları?

 

Evet. Tabii ki inancım nedeniyle affettim.

 

Mahkemedeki duruşmalarda cinayet sanıklarını görünce neler hissediyorsunuz?

 

Bir şey hissetmiyorum. Kötü bir şey düşünmüyorum. Herhangi bir insan gibi bakıyorum onlara. Nasıl davranıyorlar, nasıl ne giyinmişler ona bakıyorum.

 

Peki, Malatya’da inançlarınızı yaşayabiliyor musunuz, dininizin gereklerini yerine getirebiliyor musunuz?

 

Evet, inancımızı özgürce yaşayabiliyoruz. İbadetlerimizi yapıyoruz. Yani bu konuda rahatız.

 

Almanya’daki yakınlarınız ‘Neden orada kalıyorsunuz, gelin buraya demiyor mu?’

 

Bunu söyleyenler var. Ama buraya gelip durumumuzu görüp hayatımızı rahatça sürdürdüğümüzü görenler bizim Malatya’da yaşıyor olmamıza şaşırmıyor.

 

Devlet size koruma verdi mi?

 

Korumamız yok. Ama ben istersem koruma verirler.

 

Geçiminizi nasıl sağlıyorsunuz, ne iş yapıyorsunuz?

 

En önemli işi yapıyorum. Ev kadınıyım. Çocuklarımla uğraşıyorum, onların eğitimi ile ilgileniyorum.

 

Malatya’nın en çok neyini seviyorsunuz?

 

Malatya çok güzel bir şehir. Kayısıyı çok seviyoruz. Yeşilliği seviyoruz. Şehir yenileniyor, yeni alışveriş merkezleri açılıyor, çok güzel şeyler oluyor burada.

 

Devlete karşı kocanızı koruyamadığı gerekçesiyle dava açmayı düşündünüz mü hiç?

 

Hayır. Öyle bir şey hiç düşünmedik.

 

Çocuklarınız babalarının olmamasının eksikliğini nasıl yaşıyor?

 

Onun eksikliğini hep birlikte yaşıyoruz. Ama özellikle çocuklarım babalarının eksikliğini derinden yaşıyor. Mesela oğlum 8. sınıfta. Bir süre sonra mezuniyet töreni olacak, o törende babasının olmamasından dolayı şimdiden çok üzülüyor. Mesela kızım, ‘Anne ben evlendiğimde düğünümde babam olmayacak. Acaba o gün çok ağlayacak mıyım?’ diye soruyor.

 

Siz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı için başvuruda bulunmuştunuz. Ama bu isteğiniz reddedildi. Neden reddedildi bu isteğiniz?

 

Başvurumuz sırasında küçük bir hata yaptık. Bürokratik bir hata. Ama tamamen bizden kaynaklanan bir hata. Bu yüzden 2 yıl sonra yeniden başvuracağız. Yoksa devletin bu konuda olumsuz bir tutumu yok bize karşı.

 

Programda daha sonra Susanna Geske'nin kızı Mihal Geske de Cüneyt Özdemir'in zorularını yanıtladı: 

 

Sen de annen gibi Malatya’da yaşamaktan mutlu musun?

 

Evet. Malatya’da bir sürü çok iyi arkadaşım var. Onlarla birlikte okulda olmaktan mutluyum.

 

Peki liseden sonra Malatya’da mı yaşamayı düşünüyorsun yoksa başka bir yerde mi?

 

Yine Türkiye’de yaşamayı düşünüyorum. Malatya seviyorum ama üniversite için daha büyük bir şehri tercih edeceğim sanırım.

 

Sen de mahkeme sürecini takip ettin mi?

 

Ben en son duruşmaya gittim. Ondan önce annemin bize aktardıkları ile bilgi sahibi olduk hep.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız