SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Herkes Dinlenecek'

A- A+ PAYLAŞ

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin, Kahramanmaraş'ta düşmesi olayını soruşturan Malatya

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın, ifadesini almak için  davet ettiği Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta'nın 15 günlük rapor alarak Malatya'ya gelmemesine, BBP Lideri Yalçın Topçu tepki gösterdi.

Malatya'da bulunan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Kahramanmaraş'ta 26 Mart 2009 tarihinde meydana gelen olayla ilgili olarak şunları söyledi: "Ali Lapanta'nın sağlık gerekçesini bilmiyorum. Ama dosyada sadece Ali Lapanta meselesi yok. Şu anda hukukun önünde ne varsa, bizim bulup koyduğumuz meselelere bakıyor. Yoksa kimse kendiliğinde bir şey koymuşta, oraya bakıyor değildir. Malatya'da özel yetkili savcı bu dosyaya bakıyor. 13 klasör dosya. Orada bu sayın general gibi daha bir çok kişi var, şahıs var, kurum var. Raporunun gerekçesini bilmiyorum. Özel Yetkili Savcı herkesi dinleyecektir. Bizi de

dinleyecek, generali de dinleyecek, herkesi dinleyecek. Özel Yetkili Savcıya, intikal ettirmemizin, çabamız, gayretimiz bir anlam olması lazım. Milletin beklediği de bu. Özel Yetkili Savcıların farklı yetki ve görevleri var. Herkes dinlenecek. O dosyada kimin ile ilgili ne varsa, herkes dinlenip. bir hukuk ortaya koyulacak. Biz zaten orada bulunan isimler peşin suçludur, peşin bilmem nede demiyoruz. Hiç kimse şuanda peşin suçlu değil. Bu hadiseyle ilgili kurumların, kurumların içindekilerin hataları,

ihmalleri, kusurları varsa, bir tarafta özel savcı tarafından dosya mahkeme safhasına getirilecek, diğer taraftan Başbakanlık Teftiş Kurulu da bizim başvuru ve isteğimiz üzerine harekete geçti. Başbakanlık Teftiş Kurulu da ellerindeki Devlet Denetlemenin, Meclis Araştırma Komisyonu'nun ve bizim verdiğimiz dosyaları inceledi. O da çalışmalarına başladı. Ama generalin hasta mıdır, değil midir, onu bilemem ki."

Partinin avukatı Selami Ekinci ise Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta'nın ifadeye gelmemesi üzerine hakkında yakalama emrinin çıkartılması gerektiğini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR MESELESİ

Malatya'nın büyükşehir olması konusunu da değerlendiren BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Sayın Başbakan keşke o üslubunu terk etse. Onu 5 yıldızlı otellerde de yapıyor. Böyle tuzu kuruların düğününe, derneğine katılıyor. Orada hem gençlerin mahremine karışıyor, hem de Allah'ın işine karışıyor. Allah ne verirse, hayırlısını versin. O huyundan vaz geçse iyi olur. Malatya Özal'dan bu tarafa sağ siyasete gerçekten çok ciddi katkıda bulunuyor. Sayın başbakana

da katkıda bulundu. Malatya Büyükşehir olmayı çoktan hak ediyor. Eğer biz Meclis'e girersek, ilk vereceğimiz kanun tekliflerinden birisi Malatya'nın büyükşehir olması ile ilgili olacaktır. Malatya'da, Sivas'ta, Elazığ'da Büyükşehir olmalıdır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız