SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Herkes Figan Ediyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanlığına yeniden seçilen Şevket Keskin, "En üst düzeyde esnaf ve sanatkarın sayısı 20 milyon olarak gösteriliyor. Esnaf ve sanatkar camiası 20 milyon insana ekmek veriyorsa, herkes öpüp başına koysun, sıkıntıya koymasın" dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren'in Divan Başkanlığını yaptığı genel kurula Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe, CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk, DP İl Başkanı Şerefettin Arpacı, BBP İl Başkanı Ramazan Keltaş, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu, TSO Başkan Vekili Sıddık Özdemir, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası başkanı Bahadır Altaş, Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren ile oda başkanları ve oda yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Seçime tek liste ile gidilen genel kurulda konuşan ESOB Başkanı Şevket Keskin, "Ne yaptığımı anlatamayacağım. Ne yaptığımız biliniyor. Çok şey mi yaptık? Hayır. Çünkü başta gelirlerimiz kesildi, odalarımız zor ayakta duruyor. Birileri çıkıp bir şeyler söylüyor. Konuşmak çok kolay, ancak uygulamak çok zor. Oda başkanlarımızın ve yönetim kurulu üyelerimizin nasıl sıkıntı çektiğini biliyorum. Bizler odalardan geçinmiyoruz. Biz esnaf ve sanatkar camiası olarak devletten aldığımız kredilerle işyeri kurmadık. Kendi gücümüz ve kendi yağımızla kavrularak iş yerlerimizi açıyoruz. Sosyal devletin yapmadığını yapıyoruz. Biz esnaf ve sanatkar için planlama istiyoruz. Her sokakta her önüne gelen işyeri açmasın. Avrupa Birliği’nde ne varsa bizde onu istiyoruz. Haksız rekabetin önlenmesini istiyoruz. Benim Koç ve Sabancı ile uğraşacak gücüm var mı? Bütün esnafları toplasak, bizim bir market açmaya gücümüz yeter mi? Kümeleşin diyorlar. İşte bir Kasaplar Pazarı bir kümelenme, Bir Bakırcılar Çarşısı kümelenmedir. Ama bize şirketleşmemizi söylüyorlar. En üst düzeyde esnaf ve sanatkarın sayısı 20 milyon olarak gösteriliyor. Esnaf ve sanatkar camiası 20 milyon insana ekmek veriyorsa, herkes öpüp başına koysun, sıkıntıya koymasın" ifadelerini kaydetti.

ESOB Başkanı Keskin, "Bırakın üstte söz düellosunu. Geçmiş geçmişte kalmıştır. Geleceğe bakalım. siyasette beklentilerimizi göremiyoruz. Hoş olmayan söz düellosu ve hoş olmayan atışmalarla ülke huzura götürülemez. Samsun'a baktığınız zaman kıyametler kopuyor, Batıya bakınca kıyametler kopuyor, Doğuya bakınca kıyametler kopuyor, esnaf,köylü ve çiftçi herkes kendi derdine düşmüş. Doğu'da 5 ilde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin seçiminde Divan başkanlığı yaptım. İnanın herkes figan ediyor, herkes aç. Ne Doğu, ne Güney, ne Batı, hiç birimizin bir birinden farkı yok, herkes sıkıntı içinde. Bu sıkıntının çözülmesi gerekiyor. Esnaf ve sanatkar kesimi, kendi rafında elde ettiği gelir ile kendi sosyal primini ödeyen tek kesimdir" şeklinde konuştu.

Keskin şunları söyledi:

"Esnaf ve sanatkar camiası olarak partiler üstüyüz. Herkesin gönlünde bir parti vardır. Ama bu çatının altına girdikten sonra o bütün siyasi düşünceler bir tarafta kalır. Bunu herkes böyle bilsin. Aslında bizim burada yaptığımız bir siyaset. Biz siyasetin dışında değiliz. Çünkü biz 20 milyon insanız. Çıkıp da öyle partilerin peşinde koşacak insanda değiliz. Biz esnaf ve sanatkar camiasıyız. Eğer siyasetin temeli insansa, insanda bizde var. Esnafın, sanatkarın, köylünün, çiftçinin Malatya'nın sorunlarını dile getirmek bizim boynumuzun borcudur. Bunu hiç kimse başka şekilde yorumlamasın. Hakkı olanı, esnaf ve sanatkarın hakkı olanı alırım. Çözüm olmadığı an, mücadelemi sonuna kadar yürütürüm. Ama asla ve asla kendi mülki amirlerime, kendi büyük kuruluşlarıma, hiç bir oda başkanım ve ben, hiç kimseye genelde yanlış bir şey söylememeye çalışıyoruz. Her zaman şunu söylüyorum, gelin oturalım, konuşalım, anlaşalım. Bir yanlışımız varsa, dönmeyen namerttir. Ama yanlış olmadan, esnaf ve sanatkarın üzerine, Malatyalının üzerine haksız bir şey yüklerseniz, beni ve oda başkanlarımı, seçilmiş olan yaklaşık 300 kişilik esnaf ve sanatkar yöneticilerini karşınızda görürsünüz. Biz hep diyalog içinde olmayı istiyoruz."

Güven tazeleyen Şevket Keskin başkanlığındaki ESOB Yönetim Kurulu'na Orhan Özbek, Alaattin Çalışkan, Cevdet Özyalın, Mehmet Özpolat, Kaya Günay ve Hacı Karanfil seçildi. Denetim Kurulu'na da Burhan Ayan, İsrafil Karahan ve Hasan Karabulut getirildi. Disiplin Kurulu'na da Nedim Ekici, Serkan Merdivenli ve Ahmet Bülbüloğlu seçildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız