SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkes Gördü Müdahale Edilmedi"

0
Güncellendi - 2018-01-17 21:05:51
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 10 Ekim 2015 Ankara Gar Katliamının adım adım geldiğini, herkesin gördüğünü ama hiç kimsenin müdahale etmediğini belirterek, “Öyle ihmaller var ki normal bir ülkede olsa hükûmet istifa eder. Biz de ise bırakın istifayı dönemin başbakanı oylarının arttığı ile övündü” şeklinde konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkanvekili Özgür Özel’in 10 Ekim Katliamının gerçekleştiği Ankara Gar Meydanına, Barış Meydanı adının verilmesi ile ilgili kanun teklifinin görüşülmesi için verilen önerge AKP Milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

DİYARBAKIR MİTİNGİNE ATILAN BOMBA, İŞARET FİŞEĞİYDİ

Önerge üzerine söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 10 Ekim 2015'te Türkiye tarihinin en büyük katliamının Ankara'nın göbeğinde gerçekleştiğini belirterek “Katliam adım adım geldi, herkes görüp izledi. Aynen Marquez'in Kırmızı Pazartesi'nde anlattığı cinayetin hikâyesine benziyordu. Herkes gördü ama maalesef müdahale edilmedi. 5 Haziranda Diyarbakır mitinginde atılan bomba, ardından 20 Temmuz'da Suruç'ta patlayan canlı bomba, 10 Ekim'de yapılacak katliamın aslında işaret fişeği gibiydi. Sadece 10 Ekim mi? Hayır tabii ki. Atatürk Havalimanı'ndaki yapılan alçakça saldırının, Reina saldırısının, Şanlıurfa'daki düğünde patlayan bombaların habercisi aslında bu atılan bombalardı.” dedi.

ANKARA, İSTANBUL NASIL BAĞDAT’A, KABİL’E BENZEDİ?

“Peki, Türkiye nasıl geldi bu noktaya? Ankara, İstanbul neden Bağdat'a, Kabil'e benzedi?” diye soran Ağbaba, bunun cevabının Hükümetin izlediği Suriye politikasında görüleceğini, öngörüsü olmayan, yanlış politikaların yüzlerce yurttaşımızın katledilmesine sebep olduğunu belirtti. Hükümeti defalarca uyardıklarını, "Suriye politikanız yanlış, Türkiye'yi ateşe atıyorsunuz." dediklerini  ama gözü kararmış bir siyasetle Türkiye’nin ateşe atıldığını kaydeden Ağbaba, “Türkiye sınırı yolgeçen hanına döndü, maalesef, dünyadaki eli kanlı teröristler Türkiye sınırından geçerek Suriye'ye gitti. Hükûmet bu gruplara her türlü desteği, şefkati verdi. Sadece Suriye rejimine düşman olduğu için terör gruplarına hem sınırlarımız açıldı hem de Türkiye'nin birçok ilinden bu örgüte eleman kazandırıldı ve bunların sonunda ismi bilinen eli kanlı katiller özel arabalarıyla mola vererek, çay içerek geldiler, Türkiye'nin göbeğinde 10 Ekim’de katliam gerçekleştirdiler.”ifadelerini kullandı.

ÖYLE İHMALLER VAR Kİ NORMAL ÜLKEDE OLSA HÜKÜMET İSTİFA EDERDİ

Ağbaba, katliamı yapacak kişilerin MİT tarafından, emniyet tarafından bilindiğini ancak katliamın engellenmediğini ifade ederek “Öyle ihmaller var ki normal bir ülkede olsa Hükümet istifa eder. Ama maalesef, 10 Ekim katliamını organize etmekle suçlanan firari IŞİD yöneticisi Edremit Türe polis takibindeyken hastanede tedavi gördü. IŞİD'in Türkiye sorumlusu olarak bilinen İlhami Balı ise polis takibindeyken IŞİD militanlarını hastanede ziyaret etti, onları sevk ettirdi. Bu ihmallerin çok daha fazlası vardı katliam öncesinde. Hele, katliam esnasında yaşananlar çok daha üzüntü verici. Akrep tipi zırhlı araçlar insan parçalarının üzerinden geçti. Polis yaralılara ve onlara yardım etmek isteyenlere biber gazı sıktı. İhmali, hatta kastı aşan bir durum var. Bu kadar ihmal var, kasıt var ne oldu peki? Bir tek kişi bile bedelini ödemedi. Üstüne üstlük "Anket yaptık, oylarımız arttı." diyen bir Başbakan, sırıtan müsteşarlar var. Devletin hazırladığı raporlarda bunlar var ama ne Hükümet ne Emniyet, hatta bir tek bekçi bile bu katliamdan sorumlu tutulup yargılanmadı. Bırakın sorumluları yargılamayı acılarını yaşamak isteyen, evlatlarını anmak isteyen ailelerin üzerine her 10 Ekim günü gaz sıkıldı, sendika binalarına kadar girilerek bu insanlara şiddet uygulandı.” şeklinde konuştu.

YAŞAYANLAR ARASINDA AYRIM VAR, BARİ KATLİAM KURBANLARI ARASINDA AYRIM YAPMAYIN

Cumhuriyet tarihinin en kanlı katliamının hafızalardan silinmemesi gerektiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “1993'te Almanya'da Türk kökenli Genç ailesinin oturduğu evi Neonaziler yaktı. O binanın yerine gökdelen dikilmedi, anıt yapıldı. Almanya Nazi katliamının unutulmaması için elinden geleni yapıyor. 15 Temmuzda ağır bir darbe girişimi yaşadık. Şehit olan insanlarımızın adına anıtlar dikiliyor. IŞİD katillerinin yapmış olduğu Atatürk Havalimanı katliamından sonra Atatürk Havalimanının önüne anıt dikildi. Yaşayan insanlar arasında ayrım yapıyorsunuz ama katledilen, şehit olan insanlar arasında lütfen ayrım yapmayın. Nasıl ki Atatürk Havalimanı'nda IŞİD katilleri tarafından katledilen insanlar için anıt dikiyorsanız, 10 Ekimde barış güvercinlerinin adına da  anıt dikilmesini, meydanın Barış Meydanı yapılmasını istediğimiz teklife desteklerinizi bekliyorum” dedi.

FETÖ DEVLETE SIZMADI AKP TARAFINDAN DEVLETE YERLEŞTİRİLDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşmasının sonunda kendisinden önceki konuşmacıların CHP’ye yönelik eleştirilerine cevap vererek, “Tarihimizde ilk kez AKP döneminde Türk  Bayrağı, Azeri Bayrağı yasaklandı. Bursa'da Türkiye-Ermenistan maçında Türk Bayrağı'nı, Azerbaycan Bayrağı'nı yasaklayan sizsiniz. PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim'i Ankara'nın devlet koridorlarında ağırlayan, özel uçakla getirip götüren de sizsiniz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne, ne Fetullahçı ne de terör damgası yapışamaz. Bilin ki FETÖ varsa sizin sayenizde. FETÖ devlete falan sızmamıştır, AKP tarafından devlete yerleştirilmiştir. 249 şehidin sorumlusu da sizsiniz” ifadelerini kullandı.

Ağbaba’nın konuşmasının ardından Barış Meydanı teklifinin görüşülmesi önergesi AKP’nin oylarıyla reddedildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Kılıçarslan (6 yıl önce)
    Dün dündür, Bugün başka, politikası yapanlar tabiki oyum arttı diye sevinir,yazık şu memlekete
    0
    0
    Yanıtla
  • ULTRAASLAN44 (6 yıl önce)
    Ağzına yüreğine sağlık Kral. . .
    0
    0
    Yanıtla