SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Herkes Gördü, Üniversite Görmedi!

0
Güncellendi - 2016-01-05 01:31:31
Herkes Gördü, Üniversite Görmedi!
A- A+ PAYLAŞ

  • TÖTM'de yapılan ve dünya çapında  ses getiren aynı hastaya Kalp tamiri- Karaciğer nakli operasyonu, yaygın basın organlarında yayınlanırken, İnönü Üniversitesi'nin internet sitesinde bu habere yer verilmemesi dikkatlerden kaçmadı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde, Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve Prof. Dr. Sezai Yılmaz’ın ardışık operasyonları ile önce kalp kapağı değiştirilen, hemen ardından canlıdan canlıya karaciğer nakli yapılan yaşlı hastanın 2,5 yıl sonra yapılan kontrollerinde, son derece sağlıklı çıkması ve eş zamanlı iki operasyonun dünyada ilk olması yerel ve ulusal medyada büyük yankı yaratırken, İnönü Üniversitesi internet sitesinde bu başarıya dair tek haberin yayınlanmaması dikkatlerden kaçmadı ve bu ilgisizliğin nedeni merak konusu oldu.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde, Kardiyoloji ABD Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz’ın öncülüğünde, 2013 yılının Eylül ayında birbiri ile koordineli, ardışık bir operasyon gerçekleştirilmiş, siroz hastası ve ‘kalp atardamar kapağı darlığı’ olan 64 yaşındaki hastanın önce TAVI yöntemiyle kalbe ilişkin sorunları giderilmiş, ardından da karaciğer nakli yapılarak, hasta sağlığına kavuşturulmuştu.

Bir kalp hastasının, önce TAVI anjiyo yöntemiyle kalbe ilişkin sorunlarının giderilmesi, hemen ardından da, yaşlı hastaların tolere etmekte bir hayli zorlandığı karaciğer nakline alınması ve naklin canlıdan canlıya başarılı biçimde gerçekleştirilmesi, ardışık operasyonların yapıldığı 2013 yılında Malatya yerel ve Türkiye ulusal medyasının ana gündem maddelerinden biri olmuştu.

Kalp kapağı hastalığı nedeniyle karaciğer nakli sonrası hastanın kaybedilme riskinin %50’nin üzerinde olduğu ardışık operasyon dizisinin büyük başarısı dünya tıp literatüründe bir ilkti ve tıp dünyasında büyük yankı yaratmıştı.

İşte o hasta, Mardinli Şeyhmuz Özgün, geçtiğimiz günlerde İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne gelerek, 2,5 yıl önce yapılan operasyonlar dizisinin ardından yeni bir detaylı kontrolden geçti.

Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve Prof. Dr. Sezai Yılmaz’ın gözetiminde yapılan kontrollerde 66 yaşındaki Şeyhmuz Özgün’ün hem kalp hem de karaciğer açısından sağlığının son derece yerinde olduğu, herhangi bir sıkıntı olmadığı tespit edildi.

Kalp kapakçığının değişimi ile eş zamanlı olarak karaciğer nakli yapılmış bir hastaya yapılan ardışık operasyonlar dizisi, tıp literatüründe ilk olmakla birlikte, böyle bir hastanın 2,5 yıl aradan sonra son derece sağlıklı biçimde yaşamına devam ediyor olması da, operasyonlar dizisinin başarısını perçinleyen bir başka göstergeydi.

Türkiye son on gündür bunu konuşuyor

Bu başarı, Eylül 2013’de, yani operasyonların yapıldığı tarihte olduğu gibi, hastanın kontrol işlemlerinin yapıldığı Aralık ayının son haftasında da hem Malatya yerel basınında, hem de yaygın medyanın yazılı ve görsel mecralarında büyük yankı yaptı.

Taşradaki bir Tıp Fakültesi’nin dünya çapındaki başarısına, TRT’nin farklı kanallarından, FOX TV’ye, SHOW TV’ye kadar çok sayıda ulusal ölçekte yayın yapan televizyon kanalları dakikalarca zaman ayırıp, internet siteleri ‘Flaş’ haber etiketiyle aktarırken, İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi Yönetimi’nin ilgisizliği ve duyarsızlığı çeşitli yorumlara neden oldu.

Malatya yerel medyası zaten haberin hakkı olan ilgiyi gösterdi ve Malatya’nın sağlık alanındaki marka isimlerinin başarısını övünçle duyurdu. Ancak, ulusal ve yerel ölçekte tüm medya bu habere hak ettiği değeri, zamanı ve yeri verirken, bir tek, Malatya’nın gururu olan bu isimlerin mensubu olduğu İnönü Üniversitesi’nin internet sitesi görmezden geldi.

İnönü Üniversitesi’nin resmi internet sitesi, son derece sıradan haber ve bilgi ile dolup taşarken, anlaşılamaz bir tavırla, Türkiye’nin konuştuğu, dünya tıp literatürüne girmeye aday bir büyük başarıyı görmezden gelmeyi tercih etti, mensuplarının gururla, övünçle duyurulması gereken başarısını görmezden geldi.

Dünya tıp literatüründe bir ‘ilk’ olan ve günlerdir Türkiye’nin konuştuğu bu başarının gerek İnönü Üniversitesi, gerekse Turgut Özal Tıp Merkezi’nin internet sitesinde yer almamasına bir anlam verilemedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Hayat (8 yıl önce)
    42 yaşında ablamın neden gözlerinin önünde ölüme gönderdiler efekti oldu İlk önce ettiğiniz yemine sahipsin kapılar arkasına saklanmayin ve yok bu hasta kardiyoloji biz bakamayiz zihniyetinin ortada kaldırın önce insan sagligi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (8 yıl önce)
    Herkes gördü üniversite görmedi. Nedeni çok basit. İktidar hırsı. Rektör bu iki başarılı doktoru kendisine veya kendisinin desteklediği rektör adayına rakip görüyordur da ondan.
    0
    0
    Yanıtla