SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Herkes Haddini Bilsin!..'

A- A+ PAYLAŞ

Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmelere ve bazı kararlara ilişkin eleştirilere AKP İl Başkanı İhsan Koca sert tepki gösterdi.

Geçtiğimiz Salı günü, Vali Halil İbrahim Daşöz’ün yanı sıra AKP’nin 3 milletvekili, Belediye Başkanı, MKYK Üyesi, AKP’li İl Genel Meclis Başkanı, AKP il ve ilçe başkanının yeraldığı heyetle Başbakanı ziyaret konusunda AKP İl binasında bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, İl Başkanı İhsan Koca, MKYK Üyesi Öznur Çalık, Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici katıldılar.

Belediye başkanı Akın’ın gecikmesi nedeniyle bir süre geciken toplantıda ilk olarak konuşan il başkanı Koca, görüşmelerde olumlu gelişmeler sağlandığını, spor salonu, stad, hastane, kongre ve kültür merkezleri gibi konularda ilgili bakanların da desteğinin alındığını bildirdi.

Koca, özetle şöyle konuştu:

“Malatya’nın tüm sorunlarını tespit ve Başbakan’a iletme amaçlı bir görüşme değildi bu. Daha önce Bakanlarımız tarafından da makul bulunan ve yatırıma dönüşmesi için görüş birliği sağlanan projelerin hayata geçirilmesine hız verme amaçlı bir görüşmeydi. Bizler bu programı talep edenler, görüşmeyi talep edenler, Sayın Valimiz ile icracı olarak ilin mülki amiri olarak bu projelerin gerçekleşmesinde yetkili makam olarak Valimiz ile de bir araya geldi. Sayın Valimizin de bu işin organizasyonunda yer alması gerektiğini ortaya koyduk.”

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nün yerinin belediyeye devri konusunu Maliye Bakanı ile görüştüklerini belirten Koca, bu konuda bakanın gerekli talimatları verdiğini ve arazinin belediye başkanının girişimleriyle Malatya Belediyesi’ne kazandırıldığını bildirdi.

Koca, enstitü arazilerinin belediyeye devrine karşı açıklamalarla ilgili de, “Bugünkü yerel basınımızda, Meyvecilik Araştırma Enstitüsünün yerinin devri ile ilgili birtakım spekülasyonların yapıldığına şahit olduk. Malatya Belediyesine devredilecek yerlerin Belediyenin şahsına verildiği kanaatinde değiliz. Malatya Belediyesi, Malatya’dır. Bu yerler Malatya’ya devrediliyor. Bundan Malatya’da yaşayan tüm hemşehrilerimiz istifade edeceklerdir. Bunun spekülasyonunun yapmakla neyi amaçladıklarını anlamak mümkün değildir. Belki birtakım bürokratlarımızın hoşuna gitmeyecek gelişmelerdir. Belki rahatlarını bozacak gelişmelerdir. Ama AKP Hükümeti’nin aldığı kararlardan, AKP kadrolarının aldığı kararlardan rahatsız olanlar varsın olsunlar. Biz Malatya’ya bir şeyler kazandırma gayreti içerisindeyiz. Bu konuda sayın Belediye Başkanımız elinden gelen gayreti gece gündüz demeden gösteriyorlar. Bundan rahatsız olanlar, ki olanlar olacaktır, varsınlar olsunlar. Ama şunu herkes bilmeli ki, kim olursa olsun, mevkii ve makamı ne olursa olsun, AK Parti Hükümeti’nin, AK Parti İktidarı’nın aldığı kararlara kimse karşı gelemez, herkes haddini bilmelidir” dedi.

Belediye Başkanı Akın da, Meyvecilik Araştırma arazisinin belediyeye devri için daha önce protokol yapıldığını, bu konuyu Başbakan Erdoğan’a ilettiklerini, Erdoğan’ın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a, bakanın da bürokratlara talimat verdiğini ve devrin gerçekleştiğini, bu alanın yeşil alan olarak değerlendirileceğini, bu koşulun yapılan protokolda bulunduğunu kaydetti.

İller Bankası’nın kentteki bazı belediye yatırımlarına desteği için kredi taleplerini Başbakana ilettiklerini belirten Akın, “Yapımı devam eden Sümerpark, kaba inşaatı bitmiş olan Yeni Belediye Hizmet Binası ve Malatya trafiğini rahatlatmak için bir an evvel açılması gereken Güney Kuşak Çevre Yolu gibi hizmetleri hızlandırmak için İller Bankası Genel Müdürlüğü’nden kredi istemiştik. Bu talebin bir an evvel gerçekleştirilmesi hususunda Başbakanımıza talebimizi aktardık” şeklinde konuştu.

Akın, ziyaret sırasında Malatya’ya 400 yataklı yeni bir hastane inşası ile yeni ve büyük bir stat ile yine en az 5 bin kişilik kapalı bir spor salonunun yapılması için de taleplerinin olduğunu ifade etti ve “Bu hastane Malatya’nın prestiji olacak. İstenildiği an bu hastanenin kapasitesi artırılabilinecek. Hastane tek odalı ve içerisinde duş kabinleri olacak. Büyük bir ihtimal ile bu hastane Şeker arazisine yapılacak”dedi. Hastane yeri olarak Şeker Fabrikası arazisinin “açıklanması”, bu bilginin saklı tutulması görüşü nedeniyle tebessümlere yol açtı.

AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık ise “Bizler bu görüşmeyi ilimize hizmet gelmesi noktasında yaptık. Eğer bu hizmetlerin ilimize gelmesi noktasında kim olursa olsun bir projesi varsa bize sunsunlar bizde elimizden geleni yaparız. Amacımız Malatya’ya hizmet ise bizde bu noktada her şeyi yaparız” dedi.

“NİYE GİZLİ TUTTUNUZ?”
Toplantının son bölümünde soruları yanıtlayan il başkanı Koca, Başbakanla yapılacak görüşmenin neden daha önce kamuoyuna duyrulmadığı yolundaki soruya, “Evet burada bir aksaklık vardı, bunu kabul ediyoruz. Ama burada kamuoyuna bilgi vermememizin birinci nedeni Başbakanın yoğun programıydı. Evet randevu alındı ancak, bir aksilik olur gerekçesiyle bunu aktarmadık” yanıtını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız