SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Herkes Hakkını Alacak'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili adayları çalışmalarını ilçe, belde ve köyler ile mahallelerde sürdürüyor.

Adaylardan Veli Ağbaba'nın çalışmalarına ilişkin basın bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili adayı Veli Ağbaba, 12 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Arguvan İlçesi’ne bağlı köyleri ziyaret etti. Ağbaba, Arguvan İlçesi’ne bağlı Kömürlük, Yoncalı, Kınık, Sığıruşağı, Kurugöl, Çobandere, Koru, Güngören, Kızık, Eymir, Çavuş, Dalhançer, Çevreli, Hakverdi ve Tatkınık köylerini ziyaret etti. Vatandaşlar, Ağbaba’yı büyük bir coşkuyla karşılayarak, CHP’ye destek vereceklerini kaydettiler.

Ağbaba, Yoncalı Köyü’nde yaptığı konuşmada, “AKP anlaşılıyor ki, Arguvan’ı gözden çıkartmış. Yoncalı barajı sadece bu köyü ilgilendirmiyor. Yazıhan’a kadar birçok köyümüzü ilgilendiriyor. 12 bin hektarı sulayacak bu barajın yapılması Arguvan’ın kurtuluşudur” dedi.

Köylülerle biraraya gelen Ağbaba, hükümetin tarım ve hayvancılık politikasını da eleştirerek, “Tarım desteklenmedi, hayvancılık desteklenmedi, sonuç ne oldu? Milletimiz yoksullaştı, köylerimiz yoksullaştı ve boşaldı. Gezdiğim köylerin birçoğunda okullar kapanmış. Köyler virane durumda. İnşallah CHP iktidarında hayvancılığı ve tarımı kesinlikle destekleyeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan Ağbaba, Arguvan merkezde vatandaşlarla biraraya geldi. Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Her ülkenin meşhur bir şeyi var, bizim şehrimizin var. Ne yapacağız? Kayısıyla ilgili devlet politikası oluşturacağız. Kayısı stratejik bir ürün ve kayısıyı markalaştıracağız. Başka bir şey daha var. Şimdi sen bu kayısıdan ne kadar para alacağını biliyor musun? Bilmiyorsun. Ürünün fiyatını belirleyemiyorsun. Bir eğer sana Şubat ayında para versek; al bu parayı mazotunu al, ilacını al gübreni al desek, sen de bu kayısı ne zaman para ederse o zaman satarsın. Çiftçiyi sonuna kadar destekleyeceğiz.

Türkiye’de bir değişim yaşandı. Türkiye’de ilk kez halk, kendi içerisinden birini genel başkan yaptı. İnşallah halk, kendi içinden birini başbakan yapacak. Bizim mücadelemiz bu. Türkiye’nin en önemli sorunu yoksulluk ve işsizlik. Malatya’nın ve Arapgir’in de en önemli sorunu yoksulluk. Bunun teşhisini koyduk ve de bunu biz çözeceğiz. Sosyal devlet diyoruz. Sosyal devletin en önemli görevi kendi yurttaşını onurlu bir şekilde yaşatmaktır. Biz bunu sağlayacağız. Kimseye sadaka vermeyeceğiz. Herkese hakkını teslim edeceğiz.

Bütün fabrikalarımız kapatıldı. Tekel ve Sümer fabrikalarını kapattılar. Şeker fabrikası da kapatılacak. Geldiğimiz nokta bu. ‘Malatya büyüyor, Türkiye büyüyor’ diyorlar. Bunların hepsi kocaman bir yalan.

Aile Sigortası, bir siyasi partinin topluma vermiş olduğu en önemli projedir. Bu Aile Sigortası’nı biz icat etmedik. Bunu yıllardan beri Avrupa ülkeleri uyguluyor. 1971 yılında imza attığımız sözleşmelerde bunun yeri var. İktidar olduğumuz gün genel başkanımızın dediği gibi 13 Haziran’dan sonra bir tek yoksul bırakmayacağız. Bir tek çocuğumuz yatağa aç girmeyecek.”

BOZTEPE'NİN ÇALIŞKALARI..
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili adayı Dila Boztepe de, seçim çalışmasını sürdürdü.

Partinin kadın kolları üyeleriyle birlikte, Milli Egemenlik Caddesi, Özalper Mahallesi'ndeki salı pazarını ziyaret eden CHP Malatya milletvekili adayı Dila Boztepe, esnafın sorunlarını dinledi. 12 Haziran'da iktidara gelmeleri halinde partilerinin projelerini dile getiren Dila Boztepe, "CHP iktidara gelince mazot 1,5 TL olacak. Mazot'ta vergileri kaldıracağız ve çiftçilerin ucuz mazot almasını teemin edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ziyaretlerde, 12 Haziran seçiminde partisine oy isteyen Boztepe, partilerinin aile sigortasını da anlattı.

Bu arada, Dila Boztepe, kendisi gibi bayan olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya 2. sıra milletvekili adayı Saime Palancıoğlu'nu Palancıoğlu Sürücü Kursu'nda ziyaret etti. Her iki milletvekili adayı da birbirlerine başarılar dilediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız