SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkes İçin Barış İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:16:06
A- A+ PAYLAŞ
 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Biz herkes için barış istiyoruz, selamet istiyoruz. Suriye halkının da yanındayız. Onların da bizim kadar barışa, esenliğe, mutluluğa ve refaha hakkı vardır diyoruz" dedi.
 
AKP Adıyaman İl Kongresi'ne katıldıktan sonra karayolu ile Sivas'a giderken Malatya'nın Darende ilçesine uğrayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hulusi Efendi Vakfı Başkanı Hamdettin Ateş'i evinde ziyaret etti. Ateş ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, "Türkiye, bu bölgenin sulh adasıdır, barış adasıdır. Türkiye'nin tek isteği, sadece ülkemizde barışın olması değildir, bölgemizde de barış ve istikrarın olması. Dolayısıyla da bu çerçevede barış ve istikrara katkı sağlayan her harekete biz Türkiye olarak destek veriyoruz ve destek vermeye de devam edeceğiz. Suriye'deki olayla ilgili gelişmeleri de bu çerçevede değerlendirmek lazım. Bizim hem Türk Silahlı Kuvvetleri olarak hareket prensibimizi, hem de dış siyasetteki hareket prensibimizi, 'yurtta sulh, cihan da sulh' ilkesi oluşturur. Bu ilkenin de, bu prensibin de dışına taşmıyoruz. Dinimizin de gereği budur. Dinimiz İslam; barıştan, esenlikten gelir, selametten gelir. Biz herkes için barış istiyoruz, selamet istiyoruz. Suriye halkının da yanındayız. Onların da bizim kadar barışa, esenliğe, mutluluğa ve refaha hakkı vardır diyoruz. İnsanlar barış ortamında, inançlarını, haklarını, özgürlüklerini daha rahat, daha kolay yaşarlar. Dolayısıyla da bir süre içerisinde de Suriye halkı da hakkettiği barışa, esenliğe kavuşur diye düşünüyoruz" diye konuştu. 
 
Bakan Yılmaz, daha sonra Darende ilçesinden ayrıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız