SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Herkes İçin CHP İktidarı Gerekli'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:35:36
'Herkes İçin CHP İktidarı Gerekli'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı  ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 1 Kasım’da iktidarın ana gövdesini oluşturup, hükümet kurmayı hedefliyoruz. Türk- Kürt, Alevi-Sünni, herkes için CHP iktidarı gerekli ”dedi.

Ağbaba, parti örgüt yöneticileriyle birlikte Beylerbaşı Mahallesi’ni ziyaret ederek mahalle sakinleriyle uzun süre sohbet etti.Seçimlerden sonra Türkiye’nin hızla bir gerginlik ortamına sürüklendiğini kaydeden Ağbaba, “Suruç’ta 33 genç katledildi. Katliamın hemen ardından Suruç’a giderek incelemelerde bulunduk. 2 yıldan beri ortaya çıkan hepimizi tedirgin  eden  IŞİD gerçeği var. Ciddi bir rapor hazırlayıp, Türkiye gündemine taşıdık. Bu süre içerisinde çalışmalarımıza aralıksız devam ettik.” Dedi.

GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞIYOR

7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanılan gelişmeleri değerlendiren CHP Milletvekili Ağbaba,  “CHP olarak  herkesin takdirini kazanan bir politika izledik. AKP’siz bir koalisyon için uğraştık. Azınlık hükümeti de dahil öneriler sunduk. Ama MHP olmaz diyince maalesef AKP’li bir koalisyona Türkiye’yi mecbur etti. Devlet Bahçeli’ye Başbakanlık teklifinde bulunduk. Ama kabul etmedi. Meclis başkanlığı hediye edildi. İnsiyatif tekrar Tayyip Erdoğan’ın eline verilince, Türkiye tekrar gergin günler yaşamaya başladı. Huzursuzluk arttı. Hergün ya muhtarları, ya işadamlarını toplayıp konuşuyor. Kendini 13 yıllık iktidardan sonra, yaşadığı güç zehirlenmesinden sonra Türkiye’nin tek sahibi gibi görüyor.”ifadelerini kullandı.

ONAR ONAR ŞEHİT HABERİ GELİYOR

“Suruç’tan sonra Türkiye kan gölüne dönmeye başladı. Önceden birer birer şehit haberleri geliyordu. Şimdi onar onar geliyor. Türkiye hızla bir kaosa sürükleniyor.” Şeklinde konuşmasını sürdüren Ağbaba; “Cizre’de ne yaşandığı belli değil. Rengi, plakası, giyimi farklı olduğu için insanlar saldırıya uğramaya başladı. Hergün yeni şeyler yaşanıyor. İnsanlar bölünmeye çalışıyor. Gezi eylemleri sonrasında kurulan bir yapı var;  Osmanlı Ocakları diye. Siyasi partilere saldırıyor, Hürriyet Gazetesi’ne saldırıyor.Türkiye’yi yönetilemez bir ülkeye çevirmeye çalışıyorlar. Çünkü seçimlerde istedikleri sonucu alamadılar.” Dedi.

TÜRKİYE’NİN EN TEMEL MESELESİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “CHP olarak, 1 Kasım’da iktidarın ana gövdesi olarak hükümet kurmayı hedefliyoruz. Bu Türkiye’de  herkes için gerekli olan bir şey.  Türk için, Kürt için, Alevi İçin, Sünni için herkes için CHP iktidarı gerekli. Çözüm süreci diye başlattıkları süreç Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sona erdirildi. Bizim önerilerimiz dikkate alınmadı. Bu mesele, mecliste çözülmelidir demiştik. Başlarken Genel Başkanımız ‘size kredi veriyoruz’ demişti.  ‘Siz kimsiniz ki bize kredi veriyorsunuz’ dediler. Bu mesele Türkiye’nin en temel meselesidir. Bu mesele çözülmediği sürece Türkiye’de ne demokrasi işler, ne özgürlükler gelişir” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız