SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkes İçin Faydalı Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:26:49
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ve Türkiye genelinde Büyükşehir Belediyeleri’nin katıldığı “Büyükşehirlerde D4 Dönüşüm Çalıştayı” sona erdi.

22 Ocak Perşembe günü başlayan ve 2 gün süren Çalıştay’ın kapanışı, Dede Korkut Lokantasında verilen yemekli toplantıyla son buldu. Katılımcılar, toplantının sonunda trambüs araçlarıyla kısa bir Malatya turu yaptılar.

23 Ocak Cuma günü saat 13.00’deki yemekli toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ile Çalıştay için Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri katıldılar.

Yemekte, katılımcılar adına bir konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hülya Atalay, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı’na, Çalıştay’ın düzenlemesinden dolayı teşekkür etti.

Kent içi ulaşım sorunlarının kısa sürede çözülebilecek sorunlar olmadığını belirten Atalay, “Bu Çalıştay’a katılanların büyük bir bölümü aynı sorunlarla boğuşuyor. Bu Çalıştay’la birlikte herkes bir araya geldi. Sorunlar konuşuldu. Farklı çözüm önerileri gündeme geldi. Dolayısıyla da iletişimlerimiz güçlendi. Çözüm önerileri ile ilgili farklı çalışmalar yapacağız. Bu Çalıştay’ın mutlak suretle devamı olmalı. Herkes için çok faydalı bir Çalıştay oldu. Çalıştay’dan sonuç olarak çıkardığım en önemli nokta, bir takım mevzuat düzenlemelerine ihtiyacımız olduğudur. Ben de Antalya’ya döner dönmez böyle bir toplantının organizesi için çalışacağım” dedi.

Büyükşehir yasasının birçok alanda belediyelere önemli görevler yüklediğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yasa’nın tek elden yönetim anlamında önemli avantajlar sağladığını da söyledi.

Her kentin kendine özgü sorunlarının olduğunu ifade eden Başkan Çakır, “Sizleri Malatya’da görmekten son derece mutluyuz. Ulaşım sorunlarının tartışıldığı bu Çalıştay yol gösterici olacak. Standardı olmayan bir şeyin, düzen haline getirilmesi, kural haline dönüştürülmesi gerçekten ciddi bir alt yapı ve çalışma istiyor. Belediyelerimizin bulmuş olduğu çözümlerden istifade edeceğiz. Ulaşımın istenilen standartlara getirilmesi bizleri biraz yoracak gibi. Kuralların, yönetmeliklerin oluşturulması ve bunun sağlıklı bir şekilde yapılandırılması gerekiyor. Çıkan önerileri değerlendireceğiz. Bu Çalıştay bir ilkti. Devamının olması gerekiyor. Burada iyi iletişimler kuruldu, sorunlar paylaşıldı, çözüm yolları arandı. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız