SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Herkes İçin Futbol'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından başlatılan "Herkes İçin Futbol" kampanyasının bir ayağı da Malatya'da başlatıldı.

Malatya İnönü Üniversitesi'nde yapılan Grossroats "Futbol Aşkı Engel Tanımaz" şenliklerine Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, TFF Malatya Bölge Müdürü Alper Talas, TFF Herkes İçin Futbol Grossroats Uzmanı Nejat Gürpınar, Belediye Başkan Vekili Yusuf İzettin Cengiz, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Turgay Seçkin ve Malatyaspor Kulüp Başkanı Haşim Karadağ'ın yanı sıra Malatyaspor Teknik Sromlusu Osman Gökhan, Malatyasporlu futbolcular ve çok sayıda engelli sporcu katıldı.

Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel etkinlikte yaptığı
konuşmada, Engelliler konseyi ile diğer illere örnek olduklarını belirterek, "Diğer illere örnek olacak bir proje gerçekleştirdik. Malatya'da engelli çocuklara yönelik geniş çaplı bilimsel bir toplantı yapılmasının da sözünü aldık. Bunu yanında İnönü Üniversitesi tarafından bir Özel Eğitim Fakültesi'nin kurulacağı haberini aldık. Bu bizi çok sevindirdi. Çünkü, engelli vatandaşlarımız için yapılan her şey çok önemlidir" dedi.

TFF Malatya Bölge Müdürü Alper Talas da, Malatya'da 450 engelli çocuğun sportif faaliyetlerde bulunduğunu kaydederek, "Bu kampanya 14 ilde yaklaşık iki ay sürecek. Bu proje engelli vatandaşlarımızın sportif faaliyetlerde bulunmasını amaçlamaktadır. Biz engelli, engelsiz, erkek, kız ayırt etmeden etkinliklerde yer almaları için kampanyamız çerçevesinde çalıştık. İlimizde de bu proje ilk kez düzenlendi ve 3 bin 300 kişi bu kampanya da yer aldı" şeklinde konuştu.

TFF Herkes İçin Futbol Grossroats Uzmanı Nejat Gürpınar ise, 14 ilde uygulanmakta olan projenin önemine değindi. Gürpınar, "Bu proje bilinçli bir şekilde herkesin futbol ile kaynaşmasını sağlamaktır. Tribünde bulunanlar çocuklarımızın neler yapabildiğini şimdiye kadar görmedi ancak, bundan sonra görecekler" dedi.

Malatya Belediye Başkan Vekili Yusuf İzzettin Cengiz ise, Malatya Belediyesi olarak engellilere destek verdiklerini ifade etti. Cengiz, "Bundan sonra da engellilerimiz gereken sportif gerekse, sosyal faaliyetlerini rahat yapabilmeleri için çalışacağız" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Turgay Seçkin ise, üniversite olarak engelli çocuklar için gerekli her şeyi yapacaklarını kaydederek, "Engelliler için Özel Eğitim Fakültesi kurmayı planlıyoruz. Bunun yanında üstün yetenekli çocuklarımız için bir merkez oluşturacağız" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel'in topa vuruşuyla etkinlikler başladı. Etkinlikte yapılan ilk maçta, Gürkan, Olcaytu, Murat Duman, Selim ve Ergül'den oluşan Malatyaspor kadrosu ile Engelli Sporcular 1-1 berabere kaldı. Daha sonra Protokol temsilcileriyle yapılan maç ise 1-1 sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız