SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Herkes Karşı Ama..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Akçadağ ilçesi Kürecik bölgesinde  füze kalkanı projesi kapsamında konuşlandırılmasına karar verilen radara köylüler karşı çıkıyor.

Kürecik köylüleri, 1964 yılında da NATO radarlarının köylerinde kurulduğunu hatırlatarak, 1990’lı yıllarda ise kaldırıldığını ifade ettiler.

Kürecik (Kepez) köyü muhtarı Kemal Köroğlu, hükümet yetkilerinin köylerine gelerek füze rampasını niye kuracaklarını köylülere izah etmeleri gerektiğini izah etti. Muhtar Köroğlu, tehdit unsuru olduğu için, füze rampasının köylerine konuşlandırılmasına karşı olduklarını belirtti.

Kürecik köylüleri de, muhtarın görüşüne katılıp köylüler aydınlatılmadan bir karar alınmasını dayatma olarak nitelendirerek füze rampasının köylerine kurulacak olmasını tepki gösterdiler.

MHP "BU NE ÇELİŞKİ.."

Bu arada, ABD öncülüğünde NATO şemsiyesi altında Türkiye'ye kurulacak füze savunma sisteminin Malatya'nın Kürecik mevkiindeki eski NATO radarı olarak kullanılan askeri tesise yerleştirilecek olmasına tepki gösteren MHP İl Başkanı Arif Yıldız da, "Füze Kalkanı İran'a karşı yapılan bir sistemdir. Bu coğrafyada İran'la problemi olan ülke İsrail’dir. İran ile İsrail arasındaki problem için Türkiye'ye füze kalkanı yerleştiriliyor. Bir taraftan İran’ın dostluğundan çekilmiş oluyoruz, İsrail'e yakınlaşmış oluyoruz. Şuanda Başbakanın İsrail için söylediklerinin bir çelişki olduğunu görüyoruz. Bir taraftan Başbakan İsrail'e tepki gösteriyor, diğer taraftan İsrail'i korumak için  Türkiye'ye füze kalkanı kurduruyor. Komşularla sıfır politika söylemine karşı, Ortadoğu'daki ülkelerle Türkiye'nin devlet olarak problemleri artmıştır. Füze Kalkanı'nın İsrail için kurulması nedeniyle doğru bir karar değildir" ifadelerini kaydetti.

BBP'DEN TEPKİ..

Öte yandan Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Başkanı Cengiz Sancaktar, "Malatyamızın başka devletler tarafından hedef haline gelmesine karşıyız" dedi. 

Füze rampalarının Malatya'ya yerleştirilecek olması nedeniyle görüşlerini basın toplantısı ile dile getiren BBP Malatya İl Başkanı Cengiz Sancaktar, "Başka devletlerin sopasıyla Müslüman devletlerin kafasına vuracak kadar gaddar değiliz. Kamuoyunun da bu konuda aydınlatılmasını bekliyoruz. Füze kalkanlarını kim tarafından ne için kurulacağı kamuoyuna izah edilmelidir. Kimlere karşı kullanılacak konuları izah edilmelidir. Malatyamızın başka devletler tarafından hedef haline gelmesine karşıyız" diye konuştu.

CHP milletvekili Veli Ağbaba ile bir grup CHP'li de, füze radar sisteminin Malatya'ya kurulacağı haberleri üzerine Salı günü tepki göstermişlerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız