SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkes Kendini Düzeltecek"

0
Güncellendi - 2016-07-16 06:36:54
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, Malatya Ticaret Borsası ziyaretinden sonra sorunları yerinde tespit etmek ve incelemelerde bulunmak üzere Büyük Şire Pazarını ziyaret etti.

Vali Toprak, Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey ve üyeler ile birlikte Şire Pazarında gezerek esnafından taşıyıcıya, işçiden ürününü satmaya getiren üreticiye ve ihracatçıya kadar her kesimden vatandaşla görüşerek onların sorun ve taleplerini dinledi.

Şire Pazarında gezerek görüştüğü vatandaşlarla daha sonra pazar içerisinde bir toplantı yaparak buradaki sorunlar hakkında daha detaylı bilgiler aldı ve MTB üyeleri ile vatandaşlarla birlikte müzakerelerde bulundu.

Buradaki esnafın ve üreticilerin talepleri, kayısıya taban fiyat belirlenmesi, kayıt dışı alıcıların engellenmesi, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından mali ve hijyen yönünden denetimlerin arttırılması, asayiş konusunda gerekli tedbirlerin alınması yönünde oldu.

Başkan Özbey, Şire Pazarı içerisine polis görevlendirilmesi durumunda kendileri tarafından da bina tahsis edileceğini söyledi.

Burada kayısı ticareti yapan esnafın hijyen kurallarına tam olarak uymadığını dile getiren bazı vatandaşlarda Vali Toprak’ an bu konuda talepte bulundular.

Vali Toprak burada açıklamada;” Hepimiz kendimizde bir çıkarım yapmalıyız, ben bu işin, bu olumsuzlukların neresindeyim diye kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Bizim üretici olarak, satın alan toptancılar olarak, ihracatçılar olarak, kayıt dışı yada kayıt içi kişiler olarak, denetleyiciler olarak bu olumsuzlukların oluşmasında katkımız nedir? Bunu düşüneceğiz, bunu düşünmezsek olumsuzlukları önleyemeyiz. Alıcının birisinin verdiği fiyata diğer alıcının düşük fiyat vermesi durumunda dengeyi kuramazsınız. Herkes kendini düzeltecek. Getiren, taşıyan, satan, aracılık eden, ihracat eden herkes kendine dikkat edecek, herkesin hakkını hukukunu vermeye çalışacağız” diyerek burada faaliyet gösteren herkesi uyardı.

Vali Toprak konuşmasının sonunda “ En kısa sürede Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, Vergi Dairesi Başkanı, gerekirse Defterdar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Halk Sağlığı Müdürü, Emniyet Müdürü, ilgili belediyelerin Zabıta Müdürleri, Malatya Ticaret Borsası Başkanı, İhracatcı, Alıcı, Satıcı temsilcileri ile ilgili kişileri başkanlığımda toplayarak herkesin sorunlarını çözmeye yönelik çalışma başlatacağım. Ben borsa başkanımıza ve yönetimine de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Vatandaşlar Şire pazarını ilk kez bir Vali’nin ziyaret ettiğini ve kendileri ile bu kadar yakından ilgilendiğini belirterek minnettarlıklarını ve teşekkürlerini ilettiler.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

şire1

şire2

şire3

şire4

valişire

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • sedat (7 yıl önce)
    umarız sn valimiz başladığı gibi takipçisi olur şire pazarının ve kayısının
    0
    0
    Yanıtla