SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Herkes Komşuluğu Arıyor'

0
Güncellendi - 2017-02-13 20:46:20
'Herkes Komşuluğu Arıyor'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi’nin başlattığı “Komşuluk Kültürü” projesi kapsamında Malatyalıların komşulukla ilgili fikirlerini almak için sokak röportajları yapıyor.

Bu kapsamda Soykan Meydanında vatandaşlara komşuluğun ne ifade ettiği sorusu yöneltildi. Büyükşehir Kent Konseyi’nin başlatmış olduğu projenin çok anlamlı ve ihtiyaca cevap veren bir çalışma olduğunu belirten vatandaşlar, genel olarak komşuluğa eskisi kadar değer verilmediği, günümüzde şehirleşmenin artmasından dolayı komşuluk kültürünün zayıfladığı ve bunlardan kaynaklı toplumsal dayanışmanın erozyona uğradığını ifade ettiler.

Sorulara yanıt veren vatandaşlar özellikle komşuluğun yaşaması ve yaşatılmasına vurgu yaparken, komşuluk konusunun herkesin gündeminde olması gereken önemli bir mesele olduğunu ifade ettiler.

Büyükşehir Kent Konseyi’nden alınan bilgiye göre komşulukla ilgili farkındalık oluşturmak ve bu kültürü canlandırmak adına yıl boyunca farklı alanlarda farklı zamanlarda ve farklı sorularla sokak röportajlarının devam edeceği belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız