SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkes Sağduyulu Olmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:36:25
A- A+ PAYLAŞ
 
Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sürgü'de geçtiğimiz hafta yaşanan davulcu- Alevi aile tartışması ve sonrasındaki olaylara da değindi.
 
“KİMSENİN İNANCI VE İNANIŞI KİMSEYİ İLGİLENDİRMEMEKTEDİR”
Malatya’nın Sürgü belgesinde yaşanan olayları da değerlendiren Bahçeli, Alevi İslam inancına mensup kişilere yönelik saldırı ve tahrik kampanyasının dışarıdaki gelişmelerden bağımsız olarak değerlendirilmesinin bugünkü ortamda pek mümkün olmadığını söyledi. Sünni ve Alevileri karşı karşıya getirmeye dönük provokasyonların, Türkiye’ye ve Türk milletinin birliğini sarsmaya dönük ahlaksız bir tertip olduğunun ortaya olduğunu belirten Bahçeli, “Yakın bir geçmişte Adıyaman, Erzincan, Gaziantep ve İzmir’de bu minvaldeki teşebbüslerin varlığı hepimizin bilgisi dâhilîde olup hala hafızalarımızdadır. Bu itibarla herkes sağduyulu olmalı ve maksatlı yönlendirmelere kapılmamalıdır. Alevisiyle Sünnisiyle milletimiz bir bütün ve bir aradadır. Herkesin inancı saygıdeğer ve eşsizdir. Kimsenin inancı ve inanışı kimseyi ilgilendirmemektedir. Cami-Cemevi cepheleşmesini tesis ve temin etmeye uğraşanlar inanıyorum ki emellerine muvaffak olamayacaklardır. Alevi-Sünni ayrımını kaşıyarak düşmanlık eksenine taşımaya niyetlenen gafillere ve provokatörlere karşı herkes temkinli ve hassas olmalıdır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız