SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkes Sahipleniyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:58:48
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tamer Çalhan’ı ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Başbakan Erdoğan’ın hafta sonu Malatya’ya yaptığı ziyareti değerlendiren Milletvekili Şahin, “Başbakanımız Malatya’ya sık sık geldi, onlarca kez geldi. Ama her gelişinde bir öncekini geride bırakacak bir şekilde ilgi ve alakayla karşılaşıyor. Bunun da temel sebeplerden birisi insanlarımız hangi kesimden olursa olsun Başbakanımızın şahsında kendilerine ait bir parça buluyorlar. Herkesin sahiplendiği ender şahsiyetlerden birisi. Bugüne kadar Türkiye’de 61 hükümet geride bırakmışız, ama bunlar içerisinde bakıyoruz, Başbakanımız ve AK Parti iktidarlarından önceki başbakanların duruşu bugüne kadar vatandaşımızın beklemiş olduğu, vatandaşlarımızın özellikle arzu etmiş olduğu çizgide olan ender başbakanlarımızdan birisi. Malatya’mıza gelişi esnasında olsun, havaalanından şehre gelene kadar, Malatya’nın hangi cadde ve sokağında geçerse geçsin bir sevgi seliyle karşılaştık. Darende yine öyle, Doğanşehir yine öyle. Emniyet birimlerimizin vermiş olduğu sayılara göre il merkezindeki miting alt rakam 75 bin, Darende’de 8 bin civarında ve Doğanşehir’de 10 binden fazla insanımız vardı. Sayın Başbakanımız Malatya’dan memnun olarak ayrıldı. Ben herkese teşekkür ediyorum” dedi.

28 Şubat döneminde Malatya’da ceza alarak halen hükümlü olarak bulunan Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur’u da kapsayacak yasal düzenlemenin önümüzdeki yasama döneminde yapılacağını belirten Şahin, “Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur, bir zerre kadar kendilerinden bir şikayetleri olmadığını ama ilahi adaletin bir gün tecelli edeceğini, ben o günün de yakın olduğuna inanıyorum. İnşallah Ekim ayının başında yeni yargı paketi ile birlikte bu tür haksız yargılamalarla zindanlarda çürümeye terk edilmeye çalışılan bu değerli varlıklarımızın da biran önce ailelerine karışmalarına, yine normal sivil toplum hayatlarına başlamalarını ümit ediyoruz” diye konuştu.

Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tamer Çalhan da Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur ‘un artık serbest bırakılmalarını istediklerini belirterek, “Bu insanların artık bu cezasının telafi edilmesi lazım. Bu yönüyle Türkiye siyasi tarihinde sadece ekonominin, sadece icranın, sadece yönetimin başı olarak değil, bu alanlarda da başarılı olmuş bir başbakan geldi. Her şeyden önemlisi halkın içerisinden çıkmış, bu halkın değerlerine yakın, bu halkın duygu ve düşüncesini gönül ve yürek birlikteliği oluşturan bir başbakan geldi. Bu halkın değerlerinden beslenen, imkanları ile ayakta duran yönetici kadro bu halkın değerlerine, inançlarına, hakaret etti, halka rağmen halka baskı yaptı. Vesayetçi ve cuntacı zihniyetin yargılanması, bu hukuksuzlukların hesabının sorulmasını çok anlamlı ve çok değerli görüyoruz. AK Parti’nin önemli olarak gördüğümüz icraatlarından biriside budur. Hiçbir hukuksuzluğunda cevapsız kalmamasına inanıyoruz. Bu yöneyle umarız ve dileriz ki 28 Şubat zihniyetini oluşturan cuntacıların, sivil, sermaye, basın, yayın, bürokrasi ayağının da bu halka çektirdiklerinin hesabı sorulsun” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız