SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Herkes Terketse Malatya Etmez'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:05:49
'Herkes Terketse Malatya Etmez'
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Davutoğlu, Devlet Hastanesi’nin bahçesinde düzenlenen açılış töreni sonrasında Başbakanlığa ait otobüse binerek Malatya Valiliği’ni ziyarete gitti. Davutoğlu’nun bulunduğu otobüsü Sümerpark çevresinde ve İnönü Caddesi üzerinde sık sık durduran vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundular. Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu vatandaşları selamlayarak, çocuklara oyuncak verdiler. Davutoğlu çifti kendilerine uzatılan çocukları da kucaklarına alarak sevdiler.

Davutoğlu, kendisini selamlayan engellilerle de otobüsten inerek tokalaştı.

Valilik yakınındaki İnönü Kapalı Çarşı önünde kalabalığı gören Başbakan Davutoğlu, burada halka hitap etti. Davutoğlu, “Buradan sesleniyorum ki, herkes milli iradeyi terk etse Malatya terk etmez. Başka yerde Vandalizm yapanlar Malatya’ya yaklaşamadılar. Malatya barış içinde oldu, huzur içinde oldu. Gezi olaylarında da, şimdi de Malatya’da kimse bir şey yapamaz” ifadelerini kullandı.

“Şiddete şiddetle karşılık vererek değil, muhabbetle karşılık vereceğiz. Ancak dün Bingöl’de yaptıkları gibi, kahraman emniyet görevlilerimize saldırmaya cüret ederlerse ellerini kırarız. Nihayet kırıldı da” diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Malatya Allah’ınıza kurban. Malatya bizim düşündüğümüzden daha fazla bizi seviyormuş. Sevgili Malatyalılar, burası her zaman huzur ve kardeşlik şehri olmuştur. Sizden ricam; Kürt, Türk, Alevi, Sünni demeden, nereli olduğunu sormadan, kökenine mezhebine bakmadan yarın sabah kalkın, karşınıza çıkan ilk kişiye aşk ile sevda ile sarılın, birlik ve beraberliğinizi, kardeşliğinizi gösterin. Her daim barış barış, kardeşlik kardeşlik, dostluk dostluk deyin."

BELEDİYE ZİYARETİ..

Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu, akşam saatlerinde Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Başbakan Davutoğlu’nun ziyaretine, eşi Fatma Sare Davutoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcıları Yasin Aktay, Süleyman Soylu, TBMM Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, AKP Malatya Milletvekilleri Cemal Akın, Mustafa Şahin, Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, AKP Malatya İl Başkanı Av.Bülent Tüfenkci ile birlikte kalabalık bir heyet eşlik etti.

Ziyaret sırasında Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nu Malatya’da ağırlamaktan gurur duyduklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu ziyaretinden dolayı Başbakan Davutoğlu’na teşekkür etti.

Başbakan Davutoğlu, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyareti sırasında, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan tanıtım cd’sini izledi. Tanıtım cd’sinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bugüne kadar yapılan hizmetlerle ilgili kısa bilgiler verdi. Başkan Çakır, ayrıca hazırladıkları projeler ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunarak, Başbakan Davutoğlu’na Malatya ile ilgili taleplerin yer aldığı bir dosya sundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret anısına Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’na el dokuma halı ile tepside kuru kayısı hediye etti.

HABER-FOTO: Levent BARIŞ, Burhan KARADUMAN, Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız