SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Herkese Anlatacağız..'

A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin milletvekili adayları, ilçe ve sivil toplum kuruluşu ziyaretleri programı kapsamında Battalgazi ilçesine gitti, Malatya'da Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret etti.

Bu ziyaretlere ilişkin, basın bülteni şöyle:

"BATTALGAZİ ZİYARETİ..
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekilleri adayları Veli Ağbaba ve Ali Dağdelen Battalgazililerle buluştu.

CHP Battalgazi İlçe Örgütü’nde yapılan toplantıda konuşan milletvekili adayı Veli Ağbaba, “Arkadaşlarımız dalga dalga büyüyerek Battalgazi’de inşallah bu seçimde aradığımızı bulacağız. Bu konuda tabii ki biz adaylara çok önemli görevler düşüyor ve örgütümüze de çok önemli görevler düşüyor. Örgüt demek her türlü şartlarda, koşullarda partisine sahip çıkan her zor durumda partisinin büyümesi için mücadele eden, gözünü budaktan sakınmayandır” dedi.

Aile Sigortası’nın Türkiye siyasi tarihinde bir siyasi partinin topluma sunduğu en önemli projelerden biri olduğunu belirten Ağbaba, şöyle devam etti:

“Aile sigortası öyle bir şey ki sadece insanlara maaş bağlamak değildir, maaş da var ama Aile Sigortası bir sosyal devlet projesidir. Aile sigortası bir istihdam projesidir. Aile sigortasında ne olacak? Fakirimizin alacağı en az para 600 TL olacaktır. Öğrenci durumuna göre veya yaşadığı yere göre bu rakam bin 250 TL’ye kadar çıkacak. Biz bunu arkadaşlarımız ile beraber örgütümüz ile beraber anlatacağız. Her gittiğimiz eve, işyerine ve kadınlarımıza anlatacağız. Bu projede kadınlar baş tacı oluyor, kadınlar toplumda hak ettikleri yeri buluyor.

İktidar olursak ilk 3 ayda yoksulluk envanteri çıkaracağız, hedefimiz 2 yıl içerisinde insanlarımızı sıfır yoksulluğa ulaştırmaktır. Sosyal devletin temel amacı insanlarının insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamalarını sağlamaktır. Kaynağı nerden bulacaksınız diyorlar. Kaynakların hepsi bu memlekette var, bazı hırsızlıkları ve yolsuzlukları kestiğimiz anda kaynağımızı oluşturacağız, bu Cumhuriyet Halk Partisinin topluma vermiş olduğu en önemli sözdür. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun vermiş olduğu en önemli sözdür. Yine partimizin açıkladığı 41 maddede öyle önemli konular var ki burada yaşayan vatandaşlarımızı direk ilgilendiriyor.”

Ağbaba, çiftçiye verilen mazotun fiyatını da indireceklerini kaydederek, “Bu laf olsun diye söylenmiş bir söz değildir. Bu günlerce, aylarca araştırılmış, hesabı yapılmış bir proje” dedi.

Malatya’da rekabet nedeniyle küçük esnafın ezildiğini ifade eden Ağbaba, “Bütün sorunlarını çözecek projeler var. Burada emekli arkadaşlarımızın sorunlarını çözecek projeler var, burada tütün eken ekicilerin sorunlarını çözecek projeler var ve burada kadınlarımızı toplumda birinci sınıf yapacak projeler var” diye konuştu.

“Hiç kimse bize uzak değil. Giyiminden, kuşamından, dilinden ve dininden hiç kimseye uzak durmayacağız, hepsi bizim kardeşimiz ve canımızdır” diyen Ağbaba, CHP’nin herkesi kucaklayacağını vurguladı.

CHP milletvekili adayı Ali Dağdelen de yaptığı konuşmada, “Çiftçilerimizin sıkıntılarını gidermeye yönelik mazotta ÖTY’yi kaldıracağız. Bir diğer taraftan da çok uygun şartlarda kredi vereceğiz, devlet desteğini ziraat ve tarıma vereceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Battalgazi’de CHP’ye katılan 80 kişiye rozetleri takıldı.

SMMMO'DA..
CHP milletvekili adayları, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMOD)’nı ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Malatya SMMMO Başkanı Bahattin Ülger, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bilindiği gibi CHP, ülkemizde Osmanlı’nın külleri üzerine kurulmuş, yepyeni bir Cumhuriyetin kurucusu ulusal mücadeleyi yerine getirmiş bir parti olmasından dolayı farklı görmekteyiz. Sizleri ulusal kurtuluş mücadelesini vermiş olan CHP’nin neferi olarak görmek istiyoruz” dedi. Ülger, Malatya’yı mecliste temsil edecek olan milletvekillerinden meslek sorunları konusunda da duyarlı olmalarını istedi.

CHP Malatya Milletvekili Adayı Veli Ağbaba ise, “Biz hem meslek örgütlerine hem de sivil toplum kuruluşlarına önem veriyoruz. Çağdaş demokrasilerde; hem sivil toplum kuruluşları hem de meslek örgütleri siyasi partiler gibi demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Siyasi partiler kanunu değişmediği sürece Türkiye’ye gerçek demokrasi gelmez. Bir parti de siyasi partiler kanununun değişmesini savunmuyorsa, Türkiye’ye demokrasi getirme iddiasının doğru olmadığını düşünüyoruz” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Adayı Ali Dağdelen, sivilleşmenin desteklenmesi için toplumun örgütlenmesi gerektiğini kaydederken, Güzide Yıldırım CHP’nin tam demokrasi ve özgürlük vaadettiğini söyledi. Milletvekili adayı Dila Boztepe de sivil toplum örgütlerinin önemine değindi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız