SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkese Aynı Mesafedeyiz"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Eğitim Vakfı (MEV), üyelerine, Malatya  protokolüne ve gazetecilere iftar verdi. MEV Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak, vakfın üyeleri, protokol ve gazetecilerle bir arada olmaktan mutlu olduğu dile getirdi. Parlak, “Malatya Eğitim Vakfı olarak, din, dil, ırk, ayrımı yapmadan 26 yıldır her kese aynı mesafeden yaklaştık ve bu güne kadar hiçbir siyasi partiyle bağlantımız olmadı”diyen  Parlak, 'Bizi yalnız bırakmadığından dolayı hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum' dedi.
 
AYNI GELENEK DEVAM EDİYOR
26 yıldır kuruluşundan bu yana hiç ara vermeden her yıl Ramazan ayında iftar geleneğini sürdüren Malatya Eğitim Vakfı (MEV) her zaman olduğu gibi İstanbul'daki yüzlerce Malatyalıyı aynı iftarda Bağcılar Holiday Inn Istanbul Airport Hotel buluşturdu.
 
Bu güne kadar İstanbul'daki  Malatyalı basın mensuplarını hep görmezden gelen sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına inat İftar yemeğinden sonra yaptığı konuşmada Gazetecilere ve Basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür eden  MEV Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak, Malatyalı gazetecilerinde gönlünü almış oldu. 
 
KİMLER KATILDI?
İftar yemeğine CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbul Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu, İstanbul Vali yardımcısı Ali Kazgan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Pütürge Belediye Başkanı Dr. Nejdet Ayaydın, Malatya Eğitim Vakfı eski Başkanı Şaban Taşyıldız, MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aktaş, İşadamı Ahmet Çalık, Malatya Sivil Toplum Örgütleri (MASTÖB) Başkanı Bekir Alyüz, Emniyet Müdürü Başmüfettiş  Hasan Adak, Malatya Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Şahin Metin, Sanatçı Kenan Işık gibi çok sayıda işadamı, bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar. 
 
MALATYA EĞİTİM VAKFI
Malatya Eğitim Vakfı, 1985 yılında ülke genelinde ekonomiden yoksul, başarılı, Atatürk ilkelerine ve demokrasiye inanmış üniversite öğrencilerine burs vermek amacıyla kurulmuştur. Vakıf, Bakanlar Kurulu’nun 20.12.1985 tarih ve 85/10187 sayılı kararı ile vergiden muaftır.
 
Şu ana kadar onbinlerce öğrenciye burs veren Vakfın, 32 Kurucu üyesi, 36 Onur üyesi ve 184 Mütevelli üyesi vardır. Ayrıca 6.500 adet kayıtlı fahri üyesi mevcuttur. Şu anda 5.000.000 TL (Beşmilyon TL) özkaynağı bulunan Malatya Eğitim Vakfı'nın, Ankara ve Malatya’da şubeleri bulunmakta olup, İstanbul’daki Genel Merkezi'nde  faaliyet göstermektedir.
 
Ayrıca İktisadi İşletmesi adına yüksek öğrenimdeki kız öğrenciler için, İstanbul Şişli’de bulunan 60 yatak kapasiteli yurt faaliyetini sürdürmektedir.
 
Bu güne kadar Malatya Eğitim Vakfı üyeleri tarafından, Malatya'da, 24 yıl içerisinde, 3 Anaokulu, 27 İlkokul, 11 Lise, 2 Öğrenci Yurdu, 13 Sağlık Kurumu ve 11 Hayır Kurumu yaptırılarak hizmete sunulmuştur. 
 
2006 yılında üyelerimiz tarafından finanse edilen Malatya İnönü Üniversitesi'ne bağlı Arapgir Meslek Yüksek Okulu da eğitime başlamıştır.
 
2006 yılında Protokolü yapılan "MİAD SEVGİ EVLERİ" projesine Vakıf üyeleri de katkıda bulunmuştur.
 
2010 yılında gerçekleştirmeye başlayacağımız, Malatya Yakınca Belediyesi hudutları içerisindeki 40.000 m2 taşınmaz üzerinde oluşacak, "TURGUT ÖZAL KÜLTÜR VE EĞİTİM KOMPLEKSİ" projesi çalışmaları sürdürülmektedir.
 
First Business Dergisinin düzenlediği “ Zirvedekiler 2005 ve 2006” anketine göre “Yurt içinde yılın Sivil Toplum Kuruluşu” seçilen Malatya Eğitim Vakfı Eğitim yolundaki çalışmaları dolayısıyla 2007 yılında TBMM tarafından ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ ile onurlandırılmıştır.
 
Vakıf Üyeleri İnönü Üniversitesi Malatya Turgut ÖZAL Vakfı Kurucuları ve Mütevelli Üyeleri arasında bulunmaktadır.
 
Misyonu; Eğitime hizmet olan Vakfın bu yoldaki çalışmaları özveri ile devam etmektedir. Vakfımız, Gayrimenkul ve İktisadi İşletme gelirlerine ilaveten hayırsever işadamlarının üzücü ve sevindirici günlerdeki çiçek bağış panoları, burs bağışı ve zekatları ile ekonomik yardımlarını sürdürmektedir.
 
HABER-FOTO: Ferhat CANBEY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız