SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Herkese Bir Kapı Olunca!..

A- A+ PAYLAŞ

Üç kapısı bulunmasına rağmen vatandaş ve personeline tek giriş kapısı açık olan Malatya Hükümet binası giriş kapısı, gerek polisler gerekse de vatandaşlar için devletin kapısı değil eziyet kapısı olmaya başladı.

Üç kapılı Hükümet konağının Fuzuli caddesindeki girişi güvenlik gerekçesi ile kapatılmasından sonra, alınan ikinci bir kararla Vali ve yardımcıları dışında ana kapı, daire müdürleri, personel ve vatandaşlara da kapatılmıştı. Bir müddet sonra alınan üçüncü bir kararlar daire müdürlerine yönelik yasak kaldırıldı. Bünyesinde Nüfus, Kültür, Basın Yayın, Sanayi ve Ticaret müdürlükleri ve Tüketici Hakem Heyeti gibi vatandaşlar doğrudan hizmet veren birimlerin bulunduğu binada iki Xray cihazından biri de devreden çıkarılınca vatandaşların hükümet konağına girmesi eziyete dönüştü. Eziyete dönüşen hükümet binası girişi için vatandaşlar kadar valilikte görev yapan personel ve kolluk görevlileri de şikayetçi. Vatandaşlar; “Habur sınır kapıları açılırken ve açılımdan bahsedilirken, bizim hükümet konağımız bize kapatılıyor ve zorlaştırılıyor. Herhalde, yöneticilerimiz rahatsız edilmek istemiyor” diye şikayet ederken, binada görev yapan bazı personel “Bize bile güvenmiyorlar. Bu bize ağır geliyor. Güvenmiyorlarsa çalıştırmasınlar ya da Fuzuli yönündeki kapıyı personel girişi için açabilirler ama o da yok.” diye serzenişte bulundular. Güvenlik görevlilerine yakın kaynaklar ise “Arkadaşlarımız, giriş kapısı ve Xray cihazı geçiş de tek kişilik olunca sıkıntılar yaşıyorlar ve vatandaşlarla, personelle karşı karşıya geliyorlar. Yaşanan tartışmalardan ve sitemlerden o kadar bunalmışlar ki çoğunun psikolojisi bozulmuş durumda” diye kolluk görevlilerinin yaşadığı sıkıntıları dile getirdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız