SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkese Büyük Görevler Düşüyor"

0
Güncellendi - 2016-05-02 17:12:10
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği Bakanlığı Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Kayhan Özüm, AB programlarına katılımın güçlenmesiyle üniversiteler, belediyeler ve araştırmacıların Avrupa çapında oluşturulan 95 milyar avroluk kaynağa erişimi ve tecrübe sahibi kurumlarla işbirliği yapma imkanlarının geliştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Birliği Bakanlığınca Türkiye'nin katılım sağladığı AB programların Türkiye çapında tanıtımının yapılması ve bu vesileyle programlar arasında sinerji sağlanabilmesi amacıyla 15 farklı ilde tanıtım çalıştayları düzenleniyor.

Avrupa Birliği Bakanlığınca 2014-2020 döneminde katılım sağlanan AB Programlarının Erasmus, UFUK 2020, İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği - COSME, Yaratıcı Avrupa, İstihdam ve Sosyal Yenilik Programı (EaSI) tanıtım çalıştaylarından biri Malatya'da gerçekleşti.

Toplantının açılışında konuşan Özüm, AB'ye üyelik sürecinde Türkiye'ye sağlanan Katılım Öncesi Mali Destekler kapsamındaki fon imkanlarıyla diğer AB proje ve finansman imkanlarını da mümkün olduğunca potansiyel faydalanıcılara anlatmaya ve onları bu imkanları kullanmaya teşvik etmeye çalıştıklarını belirtti.

Katılım sağladıkları AB programlarına 7 yıllık bir süre içerisinde uygulanan projelerde 760 milyon avronun üzerinde bir kaynak kullanıldığını aktaran Özüm, bugüne kadar 700 bin civarında vatandaşın, değişik vesilelerle, ülkelerinin katılım sağladığı programlardan istifade ettiğini ve bunlardan bazılarının ise yurt dışında staj yaptığını vurguladı.

İlerleyen dönemde 450 bin kişinin Erasmus Programı başta olmak üzere, katılım sağlanan tüm AB programlarından faydalanacağını aktaran Özüm, "Programlara katılımın güçlendirilmesiyle, vatandaşlarımızın, araştırmacılarımızın, KOBİ'lerimizin, üniversitelerimiz ve belediyelerimizin hem Avrupa çapında oluşturulan toplamda 95 milyar Avroluk kaynağa erişimi hem de ilgili alanlarda tecrübe sahibi kurumlarla işbirliği yapma imkanlarının geliştirilmesi hedeflenmektedir." ifadelerini kullandı.

Özüm, 2014-2020 döneminde katılım sağladıkları birlik programlarından en üst seviyede yararlanmak adına herkese büyük görevler düştüğünü de kaydetti.

Malatya Vali Yardımcısı Bülent Güven ise Avrupa Birliği ile yürütülen projeler, müzakereler ve fasıllar hakkında bilgi verdikten sonra yeterli sayıda proje hazırlanması ve projelerin hazırlanma yöntemleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

ARŞİV FOTO: Kayhan Özüm

A.A.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız