SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Herkese Görev Düşüyor'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da yaşanan ve 18 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı terör olayına, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB), yaptıkları açıklamalarla tepki gösterdi.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yaptığı yazılı açıklamada, "Onlarca vatandaşımızın can kaybına, yüzlercesinin yaralanmasına neden olan bombalı terör eylemini nefretle ve lanetle kınıyoruz. Bu tür olaylar milletinizi bölmek bir yana daha da kenetleyecek, tüm iç ve dış düşmanlara karşı omuz omuza hareket etme azmini kuvvetlendirecektir. Biz de Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü terörist eylemin karşısında, milletimizle ve güvenlik güçlerimizle birlikte olduğumuzu ilan ediyoruz. Türkiye'nin ve milletimizin huzur ve barış içinde yaşamasını istemeyen, vicdan ve insanlıktan yoksun terörist kişi ve gruplar asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu millet birliğini ve beraberliğini her zaman koruyacak ve devletin gücü bu canilerin hak ettikleri cezayı çekmelerini sağlayacaktır. Bu menfur olayda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz" dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin de yaptığı açıklamada, "İstanbul'da meydana gelen terör olayı, tüm Türkiye'de olduğu gibi esnaf ve sanatkar camiasını derinden üzmüştür. Yaşanan olayı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Asıl niyeti ve hedefi Türkiye'de iç barışı bozmak olan hainler, yüzyıllardır et ve tırnak gibi bir arada yaşayan milletimizi birbirine karşı cephelere böldürmek istiyor. Millet olarak asla hainlerin istediği oyunlara gelmeyeceğiz, aksine oynanmak istenen oyunları milli birlik ve beraberlikle bozacağız. Gün, insanlarımızı ayrıştırıcı kamplara bölme günü değil, Çanakkale Savaşı'nda ve Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi yeniden, hep birlikte milli birliğimizi oluşturma günüdür. Bu konuda öncelikle siyasi partilerimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza büyük görevler düştüğünü hatırlatmak istiyoruz. Yaşanan talihsiz olayda ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor ve yaralanan vatandaşlarımıza ise geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Tüm milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız