SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Herkese Hizmet Edeceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

CHP'liler Darende ve il merkezinde propaganda çalışmalarını sürdürdüler.

CHP'nin bu konudaki basın bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, 12 Haziran genel seçimleri için geldiği Darende’de yoğun ilgi ile karşılandı. Ağbaba, kayısıya devlet desteğinin verilmesi gerektiğini belirtti.

Ağbaba, Darende girişinde CHP İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Daha sonra ilçe merkezinde toplanan halka hitap eden Ağbaba, “12 Haziran’da yapılacak seçimler ülkemizin geleceğine yön vereceği için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Özgürlükçü demokrasi için krallığa ve sultanlığa son vermek için tercihiniz Cumhuriyet Halka Partisi olmalı. Temayül yoklamalarında AKP’nin ne kadar demokrat olduğunu gördünüz kendi içlerinde demokrat değiller ki. Siyasilerin görevi insanları bölmek değil birleştirmek olmalı. Biz bu birlik ve beraberliği sağlayacağız. Halkımız arasında ayrım yapmadan hizmet edeceğiz. Bunu da zamanla göreceksiniz. Veli Ağbaba Darende’ye uzak bir insan değil ben sizlerin vekili olacağım. Darendeliler vekilimiz yok diye üzülmesin. İşte kardeşiniz burada. Malatya büyük şehir olacak diyerek övünenler şimdi Malatyalıların yüzüne nasıl bakacaklar? Yalanla siyaset yapanların sonunu 12 Haziran’da siz halkımız belirleyeceksiniz” dedi.

CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba daha sonra Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı’nı ziyaretinde Vakıf Başkanı Hamit Hamidettin Ateş tarafından karşılandı.

İnanca göre ayrım yapmayacaklarını belirten Ağbaba “Burayı insanlar daha çok ziyaret etmeye başladı. Bu ziyaretler hem Malatya için önemli hem de turizm için önemli. Biz siyaset yaptığımız sürece insanları bölen ve ayrıştıran değil hep birleştiren yapıda olacağız. Ben bugün Darende’ye geldiğimde bir esnaf arkadaşımız, ‘İşte AKP’lisinden MHP’lisine herkes seni övüyor’ bende bu durum karşısında çok mutlu oldum ben de insanların mezhebine inancına siyasi görüşüne bakmadan herkese hizmet yapmak amacındayım” diye konuştu.

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Başkanı Hamit Hamidettin Ateş ise, “Dürüst insanların siyaset yapması ve topluma hizmet etmesi ayrı bir güzelliktir. Siz hizmet insanısınız ben bunu iyi biliyorum. İnşallah bizi mecliste temsil edersiniz. İlerde bir hizmet olursa mutlaka sizlerin de kapısını çalacağız. Sizlerin de bu işleri yapacağına biz inanıyoruz, burası hoşgörü kapısıdır herkese açıktır” diye konuştu.

Veli Ağbaba, daha sonra ilçe halk pazarında vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra esnafları ziyaret etti.

Darende Ziraat Odası’nı ziyaret eden Ağbaba, Başkan Vedat Ali Kaya’dan çiftçilerin sorunları hakkında bilgi aldı.
Kayısıda don olayında hasarın ilçede yüzde 80 olduğunu söyleyen Kaya, “Darende’miz kayısı üretimi bakımından Malatya’nın kayısının yüzde 24’ünü üretmektedir. Bu da ciddi bir potansiyel olduğunu gösteriyor. Darende ve Akçadağ’da Malatya kayısısının aşağı yukarı yüzde 50’sinine tekabül eden kayısı üretimi yapmaktadır. Çiftçilerin sorununu gündeme getirmeniz çok önemli” dedi.

Ağbaba ise, “Kayısı üreticilerine devlet desteği verilmeli. Destek verilmediği takdirde köylerde göçler yaşanır, mağdur insanımız çoğalır. CHP iktidarında kayısıya devlet desteği sağlanacaktır. Binlerce ailenin geçim kaynağı yok sayılamaz” dedi.

Ağbaba, Darende Şoförler Odası ziyaretinden sonra Yeniköy köyüne geçti. Ağbaba, burada coşkulu kalabalık tarafından karşılandı. Ağbaba, “Yeniköy her düşüncede insanımızın huzur içinde yaşadığı köyümüz. Herkesin örnek alması gereken yer burası. Kardeşliğin dostluğun pekiştiği çok güzel bir köyümüz. Yeniköy geçmişte daha çok hayvancılık ile geçinen ve kendini idare eden bir köydü. Ancak burada sön dönemde sanırım hayvancılık bütün Türkiye de olduğu gibi bitti ve bitirildi. Bilinçli bir şekilde artık insanlarımız kentlere göç ederek oralarda iş arıyorlar” dedi.

Veli Ağbaba, daha sonra CHP iktidarında yapılacak çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Ağbaba, Yeniköy’den sonra Gaziköy, Karaoğuz, Irmaklı, Yeşiltaş köyleri ve Yenice, Balaban ve Aşağı ve Yukarı Ulupınar kasabalarını ziyaret etti.

BAŞHARIK MAHALLESİ'NDE..
Veli Ağbaba, Ali Dağdelen ve Dila Boztepe Başharık Mahallesi sakinleri ile biraraya gelerek açık hava toplantısı düzenlediler. Adayların Başharık Mahallesi Engelliler Parkı önünde yaptığı açık hava toplantısına çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada konuşan CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, “Türkiye’de kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı veren Cumhuriyet Halk Partisi kadınlarımızı istenilen yere getirecek, fakiri zengini bütün kadınlarımızı baş tacı edeceğiz. Getirdiğimiz Aile Sigortası ile Türkiye’nin Alevi’nin, Sünni’nin, Kürt’ün, Türk’ün, Başharık Mahallesi’nin, Kiltepe Mahallesi’nin yani bütün Türkiye’nin sorunu var. Yoksulluğu yeneceğiz. Bugün Darende’nin merkezine ve köylerine gittim çok acı tablolarla karşılaştım. En az katkısı olan bir siyasi partinin üyesi ve adayı olarak utanç duydum. Darende’nin köylerinde gördüğüm yoksulluktan yıllardır bu ülkeyi idare eden sağ zihniyet utanç duyuyor mu bilmiyorum. Oradaki birçok arkadaşımız geçmiş seçimlerde bize oy vermediklerini ifade ettiler. Ancak daha öncede partimize hiç oy vermeyen Darende de yaşayan kadınlarımızın partimize karşı heyecanını gördüm bundan da umutlandım” dedi.

Dokunulmazlığın kaldırılacağını söyleyen Ağbaba, “Bizler hiçbir zaman sizlere yalan söylemeyeceğiz. Genel başkanımızın söylediği gibi buradaki aday arkadaşlarımız ve partimiz ile beraber hiçbir zaman sizleri aldatmayacağız. Bunların uçuk kaçık projeleri var. Biliyorsunuz bunlar çılgın projelere alışıklar. Bir kanal projesi var onu da biliyorsunuz. Şimdi ‘Malatya AİR’i ve Malatya Bank’ı’ kuracağız diyorlar. Dokunulmazlığı kaldıracağız. Cumhuriyet Halk Partililerin korkacağı hiçbir şey yok. Sizlere karşı utanacağımız hiç bir şey yok çünkü bizler sizlerin efendiliğinize değil hizmetkarlığınıza talibiz” diye konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız