SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Herkese Hizmet Etmeliyiz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin Battalgazi İlçe Danışma toplantısı yapıldı.

Toplantıya ilişkin olarak AKP'den yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Battalgazi İlçe Danışma toplantısına, Malatya Ak Parti İl Başkanı Mustafa Şahin, Malatya Milletvekili TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, İl Başkan yardımcıları Bülent Tüfenkçi,G.İsmet Yılmaz,İl yönetim kurulu üyeleri İdris Boztaş,Murat Turgut ve Nadir Çalık,İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Turgut Acar ve çok sayıda partili katıldı.

Başbakanımızın Huseyni duruşu bizlere örnek olmuştur
Toplantının açılışında konuşan AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin, bu içinde bulunmuş olduğumuz Muharrem ayı Hz Hüseyin ile beraberindekilerinin şehit edilişlerinin, katledilişlerinin yıl dönümü içerisindeyiz. Başbakanımızın o Hüseyin duruşu hep bizlere örnek olmuştur. Hiçbir zaman için uçsuz hesaplar yapmamıştır. Ülke siyasetine bir takım insanların değerlerini malzeme etmemişlerdir. Bugüne kadar Başbakanımızın ve ekibinin iktidarda kalmasının yegâne sebeplerinden bir tanesi de bu olsa gerek dedi.

Amacımız emanetin hakkını verebilmektir
Biz insanlarımızla aramızda oluşturmuş olduğumuz bu gönül köprüsünün samimi bir şekilde ihlaslı bir şekilde iyi niyetli yapıldığına hep beraber şahit olduk. İnsanlarımız da kendi özlerinde var olan değerlere kendi değerleri gibi sahip çıkan iktidarı her zaman için baş tacı etmişlerdir İl Başkanı Şahin, önümüzde seçim var. Bu seçimlerden önce hiç kimseye oylarından dolayı gidip de kapılarını aşındırmayacağız. Biz yapmış olduğumuz hizmetlerle duruşumuzla onlara örnek birer kişilik olduğumuz sürece, o insanlarda gerçekten vermiş olduğumuz emanetin hakkını verebilen bir ekiptir. Bundan sonrada elbette ki her zamanda oyumuz bunlara göre olacaktır diye ümit ettiğini söyledi.

Küçülmeyeceğiz, eğilmeyeceğiz, bükülmeyeceğiz
İl Başkanı Mustafa Şahin, yapılan hizmetlerden dolayı onların duasına talip olacağız ki onların duasını hak ediyorsak zaten oylarını vereceklerdir. Yani hem bize dua edecekler hem de oylarını başkalarına verecekler böyle bir şeyin olması mümkün değil. Bizim amacımız o insanların duasını almaktır. Hiç bir zaman için bir oy için dünyalık bir takım mevki ve makamlar için kimsenin karşısında küçülmeyeceğiz, eğilmeyeceğiz, bükülmeyeceğiz. Dik durmamız gereken yerde dik duracağız kimseyle dikleşmeyeceğiz elimizden geldiğince teşkilat bütünlüğü içerisinde teşkilatı ve bütün insanlarımızı kucaklayacağız dedi.

İktidarsak herkese hizmet etmek zorundayız
İcraatlarımızla tavırlarımızla örnek bir teşkilat mensubu olmak zorundayız. Elbette ki biz oy versin vermesin seçimden sonra bunları biz unutmak zorundayız. Kimin ne ihtiyacı varsa onlara bu ihtiyacı götüreceğiz. Yani bir köyü düşünün o köyden bize hiç oy çıkmadı diye oraya biz hizmet götürmeyecek miyiz? Ama onların mantığı öyleydi biz oy vermediğiniz için kesinlikle hizmet alamazsınız diyorlardı. Biz daha önceki yıllarda bunu çok yaşadık ama biz hamdolsun o noktada zerre kadar bir kaprisimiz kompleksimiz yok, ön yargımız yok bütün vatandaşlarımızı seçimden sonra tercihi ne olursa olsun eğer iktidara gelmişsek onlara hizmet vermek zorundayız dedi.

Alevilik İslamın dışında değildir
AK Parti Malatya milletvekili veTBMM İdare Amiri Ömer Faruk öz ise yaptığı konuşmada, Önemli bir gün muharrem ayı hicri yıl başı ve aşure 10. gün İmam Hüseyin’in şehit edilişi. Şimdi bunu özellikle açıyorum İmam Hüseyin’i iyi tanımamız lazım. Hz. Ali’yi iyi tanımamız lazım. İmam Hasan’ı iyi tanımamız lazım ki Aleviliği iyi tanıyalım. Çünkü son zamanlarda birileri çıkıyor illa Aleviliği İslamın dışına itmeye çalışıyor. Bunu yapanların Alevilikle hiçbir alakası yoktur. Kendilerine göre ayrı bir mezhep icat ediyorsa o ayrı bir konu. Çünkü Alevi kardeşlerimiz hep İslamın içinde olmuşlardır. Sünnilerle Şafilerle Amberi hep beraber hep birlikte yaklaşım tarzı haricinde hiçbir farkı yoktur. o yüzden birileri zorla alevi kardeşlerimizi ateistliğe yolluyor. Alevi kardeşlerimizi sanki İslamın dışındaymış gibi aldatmaya çalışsa da benim alevi kardeşlerim bunlara fırsat vermiyor, vermemesi de lazım. O yüzden o aşure gününü hep birlikte kutluyoruz. Bir mesele var bu ülkede yıllardan beri sürüp gelen bir mesele var doğrudur. Alevilik için kimisi İslam içindedir kimisi İslam dışı diyor. Hayır, Alevilik İslam içindedir dedi.

Alevilerden oy alınmış fakat sorunları çözülmemiştir
Alevilikle ilgili bu ülkede bu hükümet gelinceye kadar kim ne yapmış, hiç kimse bir şey yapmamış. Sadece Aleviliği istismar etmişler diyen Öz, hep alevi kardeşlerimizden oylar alarak iktidara gelmişler. Aleviliğin sorunu noktasında hiç çözüm üretmemişlerdir dedi.

Alevilik artık din dersleri içerisinde yer alıyor
Milletvekili Öz, ilk defa Sayın Başbakanımızın talimatıyla bir devlet bakanımızın Faruk Çelik’in başkanlığında Alevi çalıştayı yani Alevilikle ilgili çalışmalar araştırmalar sempozyumlar 7 çalıştay yapıldı. Yani yüzlerce saat bu konu tartışıldı bu konu ile ilgili bilim adamları ilahiyatçılar dedeler hepsi dinlendi. Ülkemizde ki Aleviliğin sorunları ihmal edilmiş hangi yönleri var? Hangi sorunlara nerede el atabiliriz? Diye bu çalışma son noktaya geldi. Ve bunlardan ilk olarak ilk defa Başbakanımız talimat verdi. Şu anda Milli Eğitim Bakanımız ve devlet bakanımız Alevilik ile ilgili konular artık din derslerinin içinde yer alıyor dedi.

Birileri dedikodu yapar, birileri icraat yapar
Birilerinin söylediği gibi Aleviler din dersi almak istemiyor diyorlar, İftira atıyorlar, iddiada bulunuyorlar. Onlar azınlıktır. Onlar alevi mezhebinde olduğunu iddia ediyorlar ama aslında onlar Aleviliğin de dışındalar. Bunlar İslamın da dışındalar diyen Öz, Ama benim Alevi kardeşlerim hiçbir zaman benim çocuğum din dersi almasın dememiştir şimdiye kadar. Alevi kardeşimin de görmüş olduğu din dersi içersinde Alevilik mezhebinden de bahsedilmesini arzu etmektedir. Ve bu da onun en tabi hakkıdır. İşte bu yıl itibariyle artık din derslerimizde Alevilikle ilgili bölümler yer almıştır. Şimdi birileri Alevileri istismar etti. Biz gerçek gerçek manada can olduk, birlik olduk, beraber olduk sorunlarını çözüyoruz. İşte fark bu birileri dedikodu yapar. Birileri icraat yapar dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız