SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkese Hizmeti Planlıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:32:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ilçelerin kalkınmasını sağlayacak projeleri bir bir hayata geçirmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz gün Doğanşehir’e yaptığı ziyaret sırasında Sanayi çarşısında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Doğanşehir Belediyesi’ni de ziyaret ederek, Başkan Vahap Küçük’ten projeleri hakkında bilgiler aldı. 

Ziyarete Başkan Çakır’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, daire başkanları ve şube müdürleri ile teknik personel katıldı. 

Doğanşehir Belediyesi ziyareti sırasında, ilçede yapılacak çalışmalar hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bir brifing verildi. Brifingde; Doğanşehir’in sorunlarının çözümü için hazırlanan projeler sunum eşliğinde bir bir anlatıldı. 

Doğanşehir’in daha güzel ve yaşanılabilir bir yer haline gelmesi için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Doğanşehir’i bundan sonra ki süreçte güzel günlerin beklediğini söyledi.

Başkan Küçük özetle şunları söyledi: “Doğanşehir, Malatya’nın en büyük ilçesi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır, Doğanşehir’in bütün dertlerinin çözümünde bizlere yardımcı olmaktadır. Doğanşehirliler biraz sabırlı olsunlar. Doğanşehir’in alt yapı sorunları ile ilgili projeleri Büyükşehir Belediyemiz hazırlıyor. Doğalgazımızda alt yapı çalışmalarıyla birlikte gelecek. Alt yapı çalışmalarının devamında Doğanşehir’imizin caddelerini ve sokaklarını güzelleştireceğiz. Bu işleri Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hayata geçireceğiz. İlçemizde bulunan Devlet Su İşlerine ait alana da sosyal tesisler yapacağız. Bu projelerimizden sadece bir kaçıydı. Büyükşehir Belediyemiz ile el ele verip Doğanşehir’i ve Malatya’mızı daha da güzelleştireceğiz. Buraya kadar gelip sorunlarımızla ilgilendiği için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” 

Malatya’da yaşayan her bireyin yaşam alanını sağlıklı planlamalarla standartlara uygun hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Doğanşehir’de belediyecilik hizmetlerinin çok iyi noktalara geleceğini söyledi.

Doğanşehir Belediyesinin hayata geçirmeyi planladığı projelerin doğru seçilmiş hedefler olduğunu vurgulayan Başkan Çakır; “Doğanşehir Belediyemiz çok doğru tespitler yapmış. Burada güzel bir ekip var. Doğanşehir Belediyemiz ile birlikte uyum içerisinde çalışarak Doğanşehirlilere güzel hizmetler kazandıracağız. İlçelerimizin yeşilini ve tarihi dokusunu korumamız gerekiyor. İlçelerimizde yapacağımız bazı projeler bu ilçelerimize uzun yıllar yetecek kapasitede olmalı. Biz bu anlamda uzun vadeli planlamalar da yaptık” dedi.

İlçe belediyelerinin geçmişten gelen bazı eksikliklerinin olduğunun altını çizen Başkan Çakır, bunlardan en önemlisinin imar planı eksikliği olduğunu, alt yapı sorunlarının da uzun zamandan beri çözülmediğini ifade etti.

2 yıl içinde Malatya’nın bütün ilçelerinin alt yapı sorunlarını çözeceklerini açıklayan Başkan Çakır; “Malatya’nın ilçeleri için kalıcı planlar yapıyor, sistemler kuruyoruz. İlçelerimizin var olan içme suyu, kanalizasyon, arıtma tesisi ve yağmur drenaj kanallarının programlamasını yaptık. Doğanşehir ilçemize 151 kilometre içme suyu, 128 kilometre de kanalizasyon hattı çalışması yapacağız. Doğanşehir Belediye Başkanımız Vahap Küçük, doğalgaz konusunda önemli mesafeler kat etti. Doğalgaz ve alt yapı sorunlarının bitmesiyle birlikte Doğanşehir’de üst yapı çalışmaları yapacağız. Hepsi ihale aşamasına geldi. İlçelerimize bu çalışmaların yanında yol hizmetlerinin daha verimli yapılabilmesi için taş ocakları, asfalt tesisleri kuruyoruz. 16 taş ocağından 8’ini hizmete aldık, 6’sının ihalesini yaptık, 2’si ise ihale aşamasında. Bu şantiyelerimiz ilçelerimizde yapacağımız yol ve asfalt çalışmalarının maliyetini düşürecek. Aynı zamanda yerinde üretim yaparak işlerin daha kısa zamanda bitmesini sağlayacak. Bu projelerin sahada başarılı olması için mobil ve sabit konkasörler, asfalt plenti, kamyonlar ve gerekli iş makineleri aldık. Malatyalılar ve Doğanşehirliler rahat olsunlar hizmetleri en kaliteli şekilde yapacağız” şeklinde konuştu.

Üst yapı çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Çakır; ilçelerimize yeni meydanlar, parklar, piknik alanları, kültür merkezleri yapacağız. İlçelerimizin bütün sorunlarını biliyoruz. En küçük detayı bile düşünüyoruz. Bu detaylardan biri de hiçbir ilçemizde sinema salonu yok. Bizler yapacağımız kültür merkezlerimizin içine birer tane sinema salonu koyacağız. Sosyal ve kültürel hayatı ilçelerimizde de canlandırmayı ve böylece çocuklarımız, gençlerimiz başta olmak üzere herkese hizmet etmeyi planlıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberindeki heyet ile birlikte Doğanşehir’e bağlı Fındıklı Mahallesinde de incelemelerde bulundu. Başkan Çakır burada mahalle sakinleriyle görüşüp, yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız