SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Herkese Örnek Olsun!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:16:07
Herkese Örnek Olsun!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf Sitesi’nde onlarca kediye bakılıyor. 

Eski Şire Pazarı’nın yanındaki Esnaf Sitesi’nde işyerleri bulunan esnaf, sokak kedilerine sahip çıkıp kedileri ciğerle besliyor. Onlarca kedinin bulunduğu esnaf sitesinde kedilerle esnaf arasında büyük bir dostluk oluştu. 

Malatya Hayvanları Koruma Derneği de, esnafın bu duyarlılığına kedi evleriyle destek verdi. Esnaf Sitesine bırakılan kedi evleri, kedilerin barınma sorununa da son vermiş olacak.

Esnaf Sitesi’nde işyeri bulunan Aydın Karabay, kedilerin gönüllü olarak bakımlarını üstlendiklerini söyledi.

Siteye ilk başta iki kedi geldiğini ve onlara Tekir adını verdiklerini ifade eden Karabay, “Kediler gittikçe çoğaldı. Tabi doğum yapanlar oldu. Günde iki paket ciğerle kedileri besliyoruz” dedi.

Site esnafından Ramazan Uğur, Esnaf Sitesi olarak kedilerin bakımını üstlendiklerini kaydederek, “Kedilerin barınma sorunu vardı. Soğuktan ölen yavru kediler oldu. Malatya Hayvanları Koruma Derneğini aradım. Sağolsun bize yardımcı oldular. Bunun yanında ilaç desteğinde de bulunacaklar. Han olarak kedilere bakıyoruz. Sadece barınma sorunları vardı. Bu sorunu da giderdik” diye konuştu.

Malatya Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Uğur, Esnaf Sitesi esnafına ilgilerinden dolayı teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir lokma kan verir, bir avuç yem can verir' projemizi hayata geçirmiştik. Bu duyguyu aşılamak için anaokulları ve ilkokullarda tiyatro oyunları sergiledik. Çeşitli seminerler düzenledik. Bu projeyi duyan Esnaf Sitesi’ndeki arkadaşlarımız bize ulaştı. Sitede onlarca kedi bulunduğunu ve birkaçının soğuktan öldüğünü bize iletti. Biz de proje çerçevesinde Esnaf Sitesi’ne kedi barınakları getirdik. Kedi evlerini burada çoğaltacağız. Ayrıca, kedilerin sağlık sorunlarıyla da ilgileneceğiz.” 

Hüseyin Uğur, kedi barınaklarını şehrin çeşitli noktalarına bırakacaklarını da sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız