SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkesi Davet Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:18:10
A- A+ PAYLAŞ

Sutopu Malatya İl Temsilcisi ve yüzme antrenörü Vahap Karaaslan, yüzme sporuna ilginin her dönem yoğun olduğunu kaydederek, her yaştan insanın yüzme sporuna ilgi duyduğunu kaydetti.

Malatya’da yüzme branşında elde ettikleri başarılarla dikkat çeken Masus Spor Kulübü, yaz-kış yüzme eğitimlerine devam ediyor. Masus Spor Kulübü yüzme branşında yetiştirdikleri sporcuların yanı sıra, her yaşta kursiyerlere yüzme tekniklerini öğretmesiyle de dikkat çekiyor. Kulüp antrenörü Vahap Karaaslan, okulların açılmasıyla kayıtların arttığını belirterek, ‘Yüzmeyi bir ayda öğrenen vatandaşların olduğunu’ söyledi.

Kulüpte 3 antrenör ile hizmet verdiklerinin altını çizen Vahap Karaaslan, şunları söyledi; “Şu anda yaklaşık 100 kursiyere 3 antrenörle 4 grupta yüzme eğitimi veriyoruz. Hiç yüzme bilmeyen kursiyerlerimiz 1 ay içerisinde iyi bir yüzücü olarak eğitimini tamamlıyor. 5 ila 60 yaş arasında bile kursiyerlerimiz var. Bu kursiyerler içerisinden iyi olan 6-8 ve 10 yaştan çocukları seçip, sporcu grubuna dahil ediyoruz” dedi.

"BİR AYDA YÜZMENİN TEKNİKLERİNİ ÖĞRENEBİLİRLER"

Hiç yüzme bilmeyen bir kursiyerin dahi bir ay içerisinde yüzmeyi öğrendiğini ifade eden Karaaslan, “Yüzme derslerimiz ilk olarak havuz kenarındaki eğitimlerle başlıyor. Havuza nasıl girilir, nasıl çıkılır, ne gibi malzemeler gerekiyor bu tür bilgileri veriyoruz. Suya girmeden önce sporcularımız jimnastiğini yapıyor ve duşunu aldıktan sonra havuz kenarına geliyor. Havuz kenarında ayak çırpmayla derslerimiz başlıyor. Daha sonra suyun içerisinde yatarak ayak çırpma yapılıyor, daha sonra ise suda kaymayı öğretiyoruz. Tahta ile ayak çırpmanın ardından ise ayak çırparak ve kayarak suda ilerlemeyi öğretiyoruz. Değişik yöntemlerle yüzme tekniklerini gösteriyoruz ve ardından sırtüstü, kurbağalama, kelebek tekniklerini öğretiyoruz. Bir ayda yüzmenin tekniklerini öğreniyor ancak devam ederse diğer stilleri de öğrenerek daha iyi bir yüzücü olabilirler. En az iki ay boyunca bir kursiyerin yüzme eğitimi almasını tavsiye ediyoruz” diye konuştu. 

"TATİLE GİDECEKLER YÜZME ÖĞRENMEYE GELİYOR"

Karaaslan, vatandaşların tatile gitmeden önce yüzmeyi öğrenmeyi istediklerini belirterek, "İnsanlarımız tatil yörelerinde denizin kenarında oturmaktan sıkıldıklarını belirterek buraya geliyorlar ve yüzmeyi öğrenmek istediklerini söylüyorlar. Birçok tatil yöresinde denize giremediklerini ifade eden vatandaşlarımız 'yaz gelmeden yüzmeyi öğrenelim, tatile gidince denize girebiliriz' diyerek kurslarımıza katılıyorlar" ifadelerini kullandı.

Bazı vatandaşların ise Malatya’da yüzme havuzunun olduğundan habersiz olduklarını dile getiren Karaaslan, şunları söyledi: “Malatya ’da halen havuzun olmadığını bilen insanlarımız var. Halbuki ilimizde yarı olimpik bir yüzme havuzumuz var. İnsanlarımız buranın varlığından habersiz olarak çevreden duyumlarıyla buraya yüzme eğitimi almaya geliyorlar."

"YÜZME TEKNİKLERİNİ BİLMEK GEREKİYOR"

Yüzme bilmeyen vatandaşlara tavsiyelerde de bulunan Karaaslan, bir insanın yüzmeyi teknikleriyle bilmemesi nedeniyle boğulmayla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Karaaslan sözlerine şöyle devam etti: “Son günlerde ilimizde ve ülkemizde birçok boğulma vakaları yaşanıyor. Vatandaşlarımız yüzmeyi bilmelerine rağmen teknikleri bilmedikleri için boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlar. Ancak bir yüzme eğitimi alan kursiyerimiz bütün yüzme tekniklerini öğrendiği için gönül rahatlığıyla her bir alanda yüzebilir. Ailelerimizin de yüzmek isteyen çocuklarına karşı tedirginlikleri var. Burada yüzme öğrenen çocuklarımızın aileleri tedirginlik yaşamıyor ve çocuğunun rahatça denizlerde, havuzlarda yüzmesine izin veriyor. Çünkü burada aldığı eğitimle iyi bir yüzücü olduğunu biliyor. Yüzme biliyorum diyerek suya giren insanlarımızın birçoğu yüzme tekniklerini bilmediği için her zaman boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır."

"AİLELERİMİZ ÇOCUKLARINI YÜZMEYE GÖNDERSİN"

Yüzme kurslarında kursiyerlerin sadece yüzmeyi öğrendikten sonra bırakmalarını değil, yüzmeye devam ederek bir sporcu olmasını istediklerini söyleyen Karaaslan, “Ailelerimiz çocuklarını yüzmeye göndersinler istiyoruz. Burada sadece yüzme öğrenmiyorlar aksine sporcu olma şansı yakalıyorlar. Biz istiyoruz ki sporcu yetiştirelim, burada her imkanı onlara veriyoruz. Çocuklarımız akşam geç saatlere kadar okullarda dershanelerde eğitim görüyorlar. Yeni eğitim sisteminde bahçesi olmayan beden eğitimi dersi yapılmayan eğitim kurulları bulunmaktadır. Bu sebeple öğrencilerin boş zamanlarını spor yaparak streslerini atacak sosyal mekanların desteklenmesi gerekmektedir. Herkesi spor yapmaya davet ediyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız