SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Herkesi Davet Ediyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan "Akademik Bilişim 2011 Konferansı" öncesinde düzenlenen toplantıda konferans hakkında bilgi verildi.

İnönü Üniversitesi'nin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Üniversitemizde gerçekleştirilecek olan Akademik Bilişim 2011 Konferansı öncesi konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı düzenlendi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Ünal, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül ve Yrd. Doç. Dr. Metin Ertürkler’in katıldığı toplantıda Akademik Bilişim 2011 konferansı ile ilgili bilgiler verildi.

Çağımıza damgasını vuran bilişim alanında önemli bir toplantıda misafirlerimizi ağırlamanın gurur verici olduğunu söyleyen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Ünal, ‘Gerçekten geleceğe yönelik olarak eğitimde yapılması gereken çok şey var. Üniversitemizde bilişimin sağladığı olanaklardan mümkün olduğunca ve hızlı bir şekilde yararlanmaya çalışıyoruz. Bilişime oldukça önem veriyoruz. Bu nedenle bu yıl akademik bilişime ev sahipliği yapmayı önemsiyoruz. Bu konuyla ilgili olan herkesi davet ediyoruz’ şeklinde konuştu.

Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül ise şunları söyledi: “Yarın 13. Akademik Bilişim Konferansını başlatıyoruz. 3 gün sürecek olan konferansta 8 farklı salonda 89 oturum yapılacak ve 200 kadar bildiri, 20 kadar eğitim semineri sunulacak. 3 gün öncesinde de 5 farklı salonda eğitim yaptık. Bunu internetin ortaya çıkarttığı gelişmelerin üniversitelere yansımalarının tartışıldığı bir konferans olarak düşünebilirsiniz. Üniversiteler kendilerini nasıl geliştirebilirler, interneti nasıl kullanıyorlar, neler yapıyorlar bunların tartışıldığı, çözüm arandığı ulusal bir konferanstır. Bu konferansın bir özlleliği her yıl başka bir ilde yapılması. Ankaradan başlayarak değişik illerde yapıldı. Malatya 13. il. Bir daha ki yıl Uşak’da olacağız. Bu konferansı 800-1000 kişi gibi bir insan gurubu takip ediyor ve bilişimin hemen her boyutunu hep beraber tartışmaya çalışıyoruz. Uzaktan eğitim, e-öğrenme çok öne çıkıyor. 3 gün bir salonda bu konu üzerine tartışılıyor.

Fatih projesi gene tartışılacak konulardan bir tanesi. Bunun yanında tarımsal bilişim ile ilgili iki oturumumuz var, inşaat bilişimi bir gün sürüyor bunun dışında bilişimin sosyolojik boyutlarının değişik boyutlarını tartıştığımız, Türkiye'nin hemen her yarinden katılımcıların geldiği yoğun bir etkinlik. Konferans herkese açık ve ücretsiz konunun akademik boyutlarının yanında pratik boyutlarınında, sosyal boyutlarınında tartıştığımız etkinlikler var.Biz bir hafta boyunca bir bilişim fırtınası yaratmayı hedefliyoruz. Herkesin bu bir hafta bilişimi düşünmesini, tartışmasını ve nasıl yaralanacağının planını yapmasını istiyoruz.”

Yrd. Doç Dr. Metin Ertürkler ise konuşmasında, ‘24 tane sponsorumuz var. Sponsorlarımızdan 15 tane Gold 9 Tane Silver Sponsorumuz var. Sponsorlarımızın hepsi üretici, üretici firmalar ve onların çözüm ortakları buradalar. Özellikle organize sanayi bölgesindeki yatırımcıların mutlaka katılması gerekir, konferans onlara mutlaka katkı sağlayacaktır’ dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız