SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkesi Dikkatli Davranmaya Davet Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2019-04-02 04:42:43
A- A+ PAYLAŞ

  • Vali Baruş, Pütürge'de 2 kişinin öldürüldüğü olayın ardından siyasi parti il başkanlarıyla bir toplantı yaptı

Vali Aydın Baruş, Malatya'nın Pütürge İlçesi'nde sandık başında yaşanan ve 2 kişinin öldüğü olayla ilgili Valilik'te açıklama yaptı. Vali Baruş, "Şu anda ilçede gerginliğin artmaması için gerekli güvenlik tedbirlerini aldık. Bu süreçte herkesi dikkatli davranmaya davet ediyoruz" dedi.

Partilerin Malatya'daki il başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştiren Malatya Valisi Aydın Baruş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Pütürge İlçemizin Bölünmez Mahallesi'nde bugün 10.00 sıralarında seçim sandığı başında yaşlı vatandaşlarımıza oy kullandırma konusunda çıkan tartışma neticesinde 2 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti, 1 vatandaşımız ise kolundan hafif şekilde yaralandı şuanda tedavisi Tıp Fakültesi'nde devam ediyor. Bu müessif olayın failleri olduğu değerlendirilen 4 şahıs hemen olayın akabinde jandarma ekiplerimizce yapılan çalışma neticesinde yakalandı. Olayla ilgili soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yaşanan olayın ardından seçime katılan siyasi partilerin il başkanlarıyla toplantı yaptıklarını aktaran Baruş, "Toplantı neticesinde ortak değerlendirmemiz herkesin sağduyulu davranması. Herkes sağduyulu davranış gösterir, gerginliği artıracak davranış ve açıklamalardan uzak durursa bu süreci sükunet içerisinde atlatırız. Herkesi dikkati konuşmaya ve davranmaya davet ediyorum. Böyle müessif olayları yaşamamak için elimizden gelen her türlü çabayı göstermemiz lazım." diye konuştu.

Gazetecilerin 'sandık başında arama yapılıp yapılmadığına' ilişkin soruya Baruş, "Sandık başlarında arama uygulaması yok. Dolayısıyla olay yerine intikal eden şahısların nasıl girdikleri ve olayın nasıl meydana geldiğiyle ilgili gerekli soruşturma işlemleri devam ediyor. Daha sonraki açıklamaları başsavcılık yapacak. Şu anda ilçede gerginliğin artmaması için gerekli güvenlik tedbirlerini aldık. Bu süreçte herkesi dikkatli davranmaya davet ediyoruz" cevabını verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • seçmen (4 yıl önce)
    Hayatımda gördüğüm güvensiz seçim sandığı ortamı idi
    0
    0
    Yanıtla
  • nasuhi (4 yıl önce)
    Kim yapmış ,niye yapmış,kim kimi öldürmüş?Haber de hiç bir bilgi yok.Bu nasıl bir haber. EDİTÖR: http://malatyahaber.com/haber/puturgede-silahli-kavga-2-olu-1-yarali/
    0
    0
    Yanıtla