SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkesi 'Evet'te Buluşmaya Davet Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2017-03-28 01:29:32
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 135 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu ‘Evet Platformu’ adına açıklama yapan Özcan Çetin, 16 Nisan’da ve sürecin ‘Evet’ ile sonuçlanması için gayret içerisinde olacaklarını söyledi.

‘Evet Platformu’nu oluşturan STK’lar Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek açıklama yaptı. Platform adına basın açıklamasını yapan Avukat Özcan Çetin, Malatya Barosu’na bağlı avukatların çağrısının yoğun bir ilgiyle karşılık bulduğunu ve bunun sonucunda ‘Malatya Evet Platformu’nu oluşturduklarını belirterek, "Referandum sürecinde sivil inisiyatifin bu en kapsamlı duruşu büyüyerek devam etmektedir’ dedi.

Malatya’nın toplumsal düşüncesini en yüksek düzeyde temsil eden Malatya Evet Platformu’nun 16 Nisan Anayasa metninin tarafı ve destekçisi olduğunu ifade eden Özcan, yeni Anayasa ile getirilecek maddeler hakkında açıklamalarda bulundu. Doğrudan demokrasinin en güçlü aracı olan referanduma sunulan anayasal metnin dönüştürücü ruhunun gelecek açısından güven verdiğini belirten Özcan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Nitekim bu anayasa ilk kez bir darbe sonunda galip gelen millet ve onun iradesinin tecelligahı olan TBMM tarafından tanzim edilmiş ve millet olarak bizlerin onayına sunulmuştur. Yine ilk kez darbe sonrası silahların gölgesinde değil demokratik bir atmosferde propaganda yürütülmektedir. Bu ilklerin ruhunu barındıran ve millet iradesinin yansıması olan bu anayasa en büyük hayalimizdi ve bu gerçekleşmektedir. Bu değişiklikle öngörülen seçim sisteminin sağlayacağı güçlü toplumsal meşruiyet, başta liderler olmak üzere siyaset kurumunu topluma açık bir ölçekte dönüştürecek, toplumu kamplaştırıcı dil ve politikalardan uzaklaştıracaktır. Siyasetin kuşatıcılığı toplumsal barış ve kardeşliğinde tesisine katkı sağlayacaktır. Genç ve etkin bir nüfusa sahip ülkemiz, kendisine dar gelen bu gömlek değişimiyle bölgesinin ve dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yerini alacaktır. Enerjisini tüketen koalisyon ve darbelerden kurtularak dinamik bir vasfa kavuşacaktır. Onun için umutluyuz ve referandumun evetle neticelenmesi geleceğe daha bir güvenle bakmamıza katkı sağlayacaktır.”

Referandum sürecinde bazı Avrupa ülkelerinin tavrını da eleştiren Özcan, “Medeniyet hamisi iddiasında olan ülkelerin darbelere sessizlikleriyle birlikte darbecileri açıkça korumaları ve demokrasinin işlemesine engelleri derin bir krizle karşı karşıya kaldıklarını göstermektedir. Faşizan eğilimlerin arttığına ve içe kapanmacı anlayışla yeniden duvarlar örmelerine tanıklık ediyoruz. Birliklerin ise evvela birlik kuruluş mevzuatlarını çiğnedikleri, evrensel değerleri kolayca iç siyaset beklentilerine kurban ettikleri, çifte standardı adeta kurala dönüştürdükleri alenen görülmektedir. Tamda bu noktada yükselen değerleri ve potansiyeliyle insanlığa milletimizin kazandıracağı çok şeyin var olduğuna inanıyoruz” dedi.

Batının tüm terk ve baskılarına rağmen İnsanlığın ulaştığı evrensel kazanımları koruma azminde olan Türk milletinin 16 Nisan’da önünü açacak bu sistem değişikliğiyle yeni bir dirilişin kapısını aralayacağını kaydeden Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Rejim değişikliği ve tek adamlık iddiasıyla kullanılan manüpilatif hayırcı dilin bize göre; hukuki, siyasal, ekonomik ve sosyal bir dayanağı yoktur. Anayasa mecliste tartışılırken konuşmayı değil aksine konuşmamak için kürsüyü yıkmayı tercih edenlerin dün olduğu gibi bu gün de kullandıkları tarzın sorunlu olduğunu düşünüyoruz. Demokratik sürecin varlığı esas olup evete de hayıra da saygı duyuyoruz. Fakat propaganda dilinin aydınlatıcı bir tarzda ve doğrular üzerinden geliştirilen dayanaklarla kullanılmasının esas olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple ‘Malatya Evet Platformu’ olarak bu anayasal değişikliğin sadece siyasilerin meselesi olmadığını tüm toplumun meselesi olduğu bilinciyle süreçte anayasal metnin anlatılması hususunda etkin bir şekilde çalışacağız ve sürecin ‘Evet’le sonuçlanması için önemli bir gayretin içerisinde olacağız. Güçlü demokrasi ve güvenli bir gelecek için herkesi ‘Evet’te buluşmaya davet ediyoruz.”

PLATFORMDAKİ STK'LAR..

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • abdurahman (7 yıl önce)
    bu kadar sivil toplum kuruluşu mu varmış malatya da?. Ayrıca keşke bir ilkokul öğrencisinden rica etseydiniz yüksek sesle bir kere okusaydı metni size...
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (7 yıl önce)
    Bu Toplum İktidar Partiye yağcılık olsun Başka bir şey değil 17 Nisanda Kafanız Öyle bir taş düşecek neye uğradığınızı bilmeyeceksiniz haydi HAYIRLISI
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    malatya güzel malatya , aydınlarımız nerede ,kanaat önderlerimiz ,fikri hür vicdani hür nesiller nerede.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdullah (7 yıl önce)
    sayın, fotoğrafta yaklaşık 100 kişi var. her bir dernek bir kişi bilr getirememiş. EVET diyeceklermiş. FİYASKO.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    SANKİ HALKIN İRADESİNİ BİRİLERİ SATMIŞ, BİRİLERİ DE ALMIŞ. BU NASIL BİR ORGANİZASYON.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakkı (7 yıl önce)
    benim anlamadıgım bişey var sizede sormak istedim şu malatyanın yollarını görüyorsunuz deyilmi allah icin melekette arabaların tümmm amasörlerive tüm çn takımları mah voldu hergün tozdan mah volduk böle hizmeti istemiyoruz? birde sayın cumhur başkanı gece gündüz benim arkamda halk var ben secimle geldim diyor anlamıyorum davut oglunu kim getirmişti halka secime saygın varsa halkın sectigi davut oğlunu neden harcadın ???????????????? bunasıl halkın iradesine saygıdırrr varın siz karar verin veya beni aydınlatınnnn yoksa sayın davutoğlunu leylekmi getirmişti biz bilemedik
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa BULUT (7 yıl önce)
    BUNLAR NORMAL ŞEYLER DEĞİL. ANLADIĞIM KADARI İLE DERNEK YÖNETİCİLERİ DEĞİŞEN ANAYASA MADDELERİNİ OKUMAMIŞLAR. OKUSALARDI, MEMLEKETİ BİR KİŞİYE TESLİM ETMEK İÇİN O FOTOĞRAF KARESİNE GİRMEZLERDİ. YANİ BÜTÜN BUNLAR ALGI OPERASYONU. SÖZDE BU RESMİ GÖREN İKNA OLACAK ''EVET'' OYUNU VERECEK. MİLLETLE ALAY ETMEYİN. DÜNYANIN BİRÇOK YERİNDE BU GAZETE İNTERNETTE OKUNUYOR. MALATYALI OLARAK KENDİNİZİ REZİL ETMEYİN. HAYIR DA HAYIR VARDIR MALATYAM.
    0
    0
    Yanıtla
  • SEDAT (7 yıl önce)
    bir kurumun içinde böyle bir açıklamanın yapılmasını şidetle kınıyorum ayıp madem öyle yeni cami meydanında yapaydınız kurumları siyasete alet etmeyiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Platform adına açıklama yapan avukat belli ki 18 maddeden oluşan anayasa metninin ya okumamış okumuşsa da anlamamış.Bir çok dernek adı geçiyor ve üyelerinin büyük bölümü sağ duyuya inanarak Hayır oyu verecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (7 yıl önce)
    Gulunc buldum
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)
    Sayın Çetin sizin hukukçuluğunuza hayret diyorum.Açık açık Cumhurbaşkanı nına verilen yetkiler yazıyor siz anlamakta güçlük çekiyorsunuz. Şayet A Nejdet Sezer veya Kılıçdaroğlu şimdiki Cumhurbaşkanı yerinde olsaydılar ve ilk seçimlerde seçileceklerini de düşünelim.Yine bu anayasaya evet platformu oluştururmuydunuz? Şayet kararınız aynı olursa saygı duyarım,Aksi halde vebaliniz büyük
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    yaw arkadaş ben bi drejanlıyım bi dernek benim adıma nasıl karar verebilirki baktım içlerinde gerçek bi dernek yok hepsi siyasi parti temsilciliği mübarek dernek denen kurumların amacı temsil ettiği kişilere faydalı bişeyler yapmaktır parti propagandası değil
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut kılınç (7 yıl önce)MURAT isimli kullanıcı yorumuna
    herşeyi gelip sana soracak değiller ya bir dernek var bir yönetim seçilmiş dernek üyeleride yönetime yetki vermiş bütün drijanlılar dememiş derneğe üye olanlar diye anlamak lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • yahu bu drejan derneği bu aşiretin ismini kullanarak ne yapmaya çalışıyor.her herde ortaya çıkıyor.siyasete basamak yapılıyor.
    0
    0
    Yanıtla