SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkesin Mutlu Olduğu Anayasa.."

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Baro’sunda bayramlaşma töreni düzenlendi. 
  
Baro’da düzenlenen bayramlaşma törenine AKP Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık ve Cemal Akın, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’nin yanı sıra Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay ve avukatlar katıldı. 
  
Bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, “Bu bayramı buruk ve acı içerisinde yaşıyoruz. Van ve Erciş’te yaşanan deprem dolayısıyla acımız ve üzüntümüz büyük. Dileğimiz bu tür faciaların bir daha yaşanmamasıdır” dedi.
  
Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Malatya’ya yeni bir adliye binasının yapılmasıyla alakalı bir ekibin Malatya’ya geleceğini ifade ederek, “Adalet Bakanımızı makamında ziyaret ettik. Malatya’nın adliye binasının fiziki şartlarının el verişli olmadığını ve yeni bir adliye binası istediğimizi ifade ettik. Adalet Bakanımız da bu binanın fiziki ömrünü tüketmediğini ama Malatya’ya daha büyük bir adliye binasıyla ilgili çalışma yapalım dedi. Bununla ilgili bir ekip gelerek, tespit yapılacak. Ayrıca açık cezaeviyle ilgili olarak da, Adalet Bakanımız, 'Çok daha geniş bir alana açık ceza evi yapalım. Malatya, bölgenin açık ceza evini bünyesinde barındıracak bir yapıda olsun' dedi. Bunun yanı sıra istinaf mahkemeleriyle ilgili taleplerimizi de ilettik” ifadelerini kullandı.
  
Çalık, N.Ç davasına da değinerek, “N.Ç davası diye bütün Türkiye’nin gündemine oturan davada uygulayıcıların, karar vericilerin ceza kanunlarını uygularken, çok daha hassasiyet göstermeleri gerektiğini düşünüyorum. İnşallah çocuklarımızın da korunduğu bir hukuku, hepimiz hep birlikte tesis edelim” dedi.
 
Milletvekili Ömer Faruk Öz de, buruk bir bayram geçirdiklerine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Gerek son terör olayında 24 askerimizin şehit olması gerek Van’da yaşanan deprem hüzünlü bir bayram geçirmemize vesile oldu. Ama her şeye rağmen hayat devam ediyor. Bunları da bir fırsat bilip, birlik ve beraberliğimizin daha da artarak, devam etmesi noktasında ibadet görevlerimizi yerine getiriyoruz.”
  
Türkiye’nin en önemli konusunun yeni bir Anayasa olduğunu vurgulayan Öz, “Yeni Anayasa yapılmasıyla ilgili seçim öncesinde tüm siyasi partilerin vaatleri vardı. TBMM’de bir anayasa oluşturma hazırlama komisyonu kuruldu. Her partiden 2 milletvekili var. İnanıyorum ki, sadece bu siyasi partilerin vermiş olduğu milletvekilleriyle değil, bu süreçte sivil toplum örgütleriyle, üniversitelerdeki değerli anayasa profesörleri ve akademisyenlerle ve toplumu her kesimiyle bu ülkede yaşayan herkesin 'Ha bu benim anayasam' dediği, herkesin mutlu olduğu, birlik ve kardeşliğimizin daha çok pekiştirildiği, bu ülkede yaşamaktan dolayı da onur duyduğu, tüm insanların mutlu olduğu bir anayasa süreci başlıyor” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız