SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkesin Sahip Çıkması Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2017-10-08 18:27:45
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Mahalle Müzeleri Projesi ile ilk adımı atılan Mahallelik Projesi’nin üçüncü toplantısı Fırat Mahallesi’nde bulunan Özbeyaz Gül Sitesi’nde gerçekleştirildi. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ‘Ülkemiz, milli birlik ve beraberliğini, dirlik ve düzenini, bütünlüğünü muhafaza etmesi gerekiyorsa, bu mahallelik ruhunun ihdas etmesi lazım” dedi.

Battalgazi Belediyesi tarafından Mahallelik Projesi’nin üçüncü toplantısı Fırat Mahallesi’nde bulunan Özbeyaz Gül Sitesi sakinlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi’nin bütçesinin yüzde 70’ini yatırıma ayıran ve bunu gerçekleştiren bir belediye olduğunu belirterek, buna rağmen en önemli projelerinin Mahallelik Projesi olduğunu söyledi.

Başkan Gürkan, “Bana ‘en büyük projeniz nedir’ diye sorduklarında, ‘Mahalle Müzeleri ve Mahallelik Projesi’ diyorum. Bunu neye göre diyorum. Şuanda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en fazla yatırım yapan sadece belediyeler değil, kamu kuruluşları da dahil bütçesinin yüzde 70’ini yatırıma yatırmamış. Ama biz bütçemizin yüzde 70’ini yatıra ayırmış ve bunu gerçekleştirmişiz. Bütçemize baktığınızda, kümülatif bütçemizin, cari harcamalarımız dahil onun hepsinin her yıl en az üç katı yatırım yapmışız. Buna rağmen diyorum ki en büyük projem ‘Mahallelik Projesi’.

Şuanda yaptığımız hizmet binası Türkiye’nin en iyi belediye hizmet binası değil, en iyi kamu kuruluşu hizmet binası. Bu benim sözümde değil. Geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığında ve İçişleri Bakanlığında uzmanlar geldi binayı incelemek için. Pilot uygulama binası seçildi. Türkiye’de böyle bir belediye binası değil, böyle bir devlet kurumu binası yok. Bir binada DSİ’ye yaptık, 14 ay içerisinde. Yine 14 ay içerisinde bir okul, bir de kapalı spor salonu yaptırdık. 14 ay içerisinde Engelsiz Yaşam Merkezi yaptırdık, 14 ay içerisinde asfalt plenti tesisi ve konkasör tesisi kurduk. Çınar Parkı yaptık, Kale Surlarını, Tahtalı Hamam’ı restore ettik. 39 parkımız vardı, şuanda 89 parkımız var. Yeşil alan olarak Türkiye’de en fazla yeşil alan ihdas eden belediye konumuna geldik. Yeşil Kuşak Projesi, Türkiye’ye rol model olacak bir proje va çalışmalarımız devam ediyor. İspendere yıllardan beri ihmal edilmişti. Şuanda oraya 30 milyonluk yatırım yapılıyor. Bunun siyasal anlamda belki getirisi yok. Ama onu yapmamız gerekir. Orayı bölgemizin ve ülkemizin hizmetine sunacağız. Biz orada bin 215 dönümlük alanda ağaçlandırma yapıyoruz. Şuanda orada 70 km teraslama yaptık.  100 dönümlük alan içerisinde de regresyon alanı çalışmaları yapıyoruz. 20 milyonluk da Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi’ni İnönü Üniversitesi, DAP ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile hayata geçireceğiz.

Ama bütün bunların yanında ben diyorum ki ‘Bizim En Büyük Projemiz, Mahallelik Projesi’. Mahalle önemlidir. Mahalle bir ülkenin hücresidir. Apartmanlarda oturanlarda komşuluk ilişkisi kalmadı. Bizim bu projemize herkesin sahip çıkması gerekiyor. Ülkemizin geleceği için ve Malatya’mızın geleceği için önemsiyorum. Biz bunu Battalgazi ilçesinde başarırsak, Türkiye’ye rol model olacak. Bu örnek Türkiye’nin her tarafına yayılacak. Bu ülke milli birlik ve beraberliğini, dirlik, düzenini, bütünlüğünü muhafaza etmesi gerekiyorsa, bu mahallelik ruhunun ihdas etmesi lazım” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız