SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkesin Sempati Duyduğu Takım Haline Geleceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig'in yeni ekiplerinden Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, herkesin sempati duyduğu bir takım haline geleceklerini söyledi.

Yeni sezon hazırlıklarını Düzce'nin Kaynaşlı ilçesindeki Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nde sürdüren Malatya ekibinin teknik direktörü Sağlam, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Türkiye'de başarıya endeksli bir futbol kültürünün olduğunu vurgulayan Sağlam, kendilerinin gençleri ön plana çıkarıp, güzel futbol oynamayı hedeflediklerini aktardı.

Futbolun güzelliklerini hatırlatacaklarını dile getiren deneyimli teknik adam, "Her şeyden önce bu işin düzgün yapılabildiğini ve düzgün yapılırken de başarılı olunabileceğini göstermek istiyoruz. Birbirimize saygıyı üst seviyede göstermeye, fair play'in tüm inceliklerini sahada uygulamaya çalışacağız. Futbolun farklı güzelliklerinin olduğunu izleyicilere hatırlatmaya çalışacağız." diye konuştu.

Sağlam, örnek bir takım olurken seyircinin de buna uyması gerektiğine değinerek, "Futbol bir bütün. Biz seyircimizle futbolun güzelliklerini ortaya koymalıyız. Herkesin sempati duyduğu bir takım haline geleceğiz." ifadelerini kullandı.

- "Skor odaklı bir anlayışa büründük"

Ertuğrul Sağlam, futbolda görülmesi, ön plana çıkarılması gereken noktalar ve değerler olduğuna dikkati çekti.

Kulüplerin sıralamadaki yeri ile o takımın başkanı ve antrenörünün başarılı veya başarısız olduğunun belirlendiğini kaydeden Sağlam, "Biz başarı veya başarısızlığın arkasındaki değerleri kaçırıyoruz. Sonuç odaklı, skor odaklı bir anlayışa büründük. Futbolun ve sporun güzelliklerini kaçırdık. Biz, Yeni Malatyaspor olarak bunu yapmayacağız. Futbolun farklı güzelliklerini de ön plana çıkarmaya çalışacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

"YÜZDE 50'LİK BİR NOKTADAYIZ.."

Bu arada takımdaki son durum ve transferle ilgili İHA Malatya muhabirine açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, "Tam istediğimiz düzeyde olmasak da başladığımız noktadan çok daha ilerideyiz. Fiziksel gelişimimiz, oyuncu kadromuz, beklediğimiz transferler, bunların hepsini toparladığınız zaman yüzde 50’lik bir noktadayız" dedi.

Düzce kampında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, kamp ve transfer konularında değerlendirmelerde bulundu. Fiziksel olarak başladıkları noktanın çok ilerisinde bulunduklarını belirten Sağlam, "Tam istediğimiz düzeyde olmasak da başladığımız noktadan çok daha ilerideyiz. Bu süreçte hem oyuncularımızı fiziksel olarak hazırlarken hem de oyun anlayışımız, felsefemiz ve sistemle alakalı da çalışmalar yapıyoruz. Oyuncularımız bunu çok iyi alıyorlar. Son Boluspor maçında şunu gördük ki, istediğimiz noktada olmasak da ciddi anlamda bir aşama kaydettiğimizi görüyoruz" dedi.

"Cissokho ile bir noktaya geldik"

Transfer görüşmelerinde sol bek oyuncusu Cissokho ile anlaşmaya yakın olduklarını da kaydeden Sağlam, "Transferle alakalı takviye çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah birkaç gün içerisinde 1-2 oyuncuyu daha takıma katabilirsek ki, şu anda takımda defansın ortasına, sol beke, bu bölge için Cissokho ile biliyorsunuz bir noktaya geldik. Bu da biterse, ön bölgeye, forvete, orta sahaya ve defansın ortasına ciddi, takıma direkt katkı sağlayacak oyuncuları koymamız gerekiyor. Onu yaparsak tabi takımımız kalite olarak da belli bir seviyeye çıkmış olur" ifadelerini kullandı.

"Biz bardağın dolu tarafından bakıyoruz"

Tecrübeli teknik adam yeni stadın ilk iç saha maçına yetişip yetişmeme durumu, tesislerin henüz hazır olmaması gibi konuları da sorun etmediklerini ifade ederek, "Biz bardağın dolu tarafından bakıyoruz. Yani önümüzde ciddi avantajlarımız da var. Bir defa bunları sıralayacak olursak, öncelikle taraftarın, şehrin ve Yeni Malatyaspor’u sevenlerin 12 yılık bir özlemden sonra tekrar Süper Lig’e gelmelerinden kaynaklanan ciddi anlamda bir ilgi var. Bu bizim için çok önemli bir olay" dedi.

"Yüzde 50, yüzde 60’lık bir noktadayız"

Sağlam, fiziksel gelişim, oyuncu kadrosu ve transfer konusunda kafasındaki şablonun yüzde 50’lik bölümünün oluştuğunu belirterek, "Fiziksel gelişimimiz, oyuncu kadromuz, beklediğimiz transferler, bunların hepsini toparladığınız zaman yani yüzde 50’lik bir noktadayız. 15-16 günlük bir zaman var ve çok uzun bir zaman değil. Bu çok kısa zaman içerisinde eksiklerimizi de giderip, lige hazır hale gelmeye çalışacağız" diye konuştu.

Düzce, AA- Malatya, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • burak (6 yıl önce)
    hazır melo boşa çıkmışken orta sahaya transferi iyi olmaz mı
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (6 yıl önce)
    bol bol cift kale mac oyuncular birbirini tanimiyor cunku
    0
    0
    Yanıtla