SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkesin Sorumluluğu Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:19:07
A- A+ PAYLAŞ
Teknik Direktör Ziya Doğan, sporda şiddet konusunda teknik adamdan futbolcuya kadar herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi. 
     
Malatya Spor Yazarları Derneği tarafından Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen ''Spor, Şiddet ve Medya'' konulu panelde konuşan Doğan, sporda şiddeti önleyen yasaların iyi şekilde uygulanması halinde bilinçli bir seyirci kitlesinin oluşacağını ifade etti. 
     
Sporda şiddetin, zaman zaman medya kuruluşlarında gündeme geldiğini hatırlatan Doğan, ''Sporda şiddet konusunda teknik adamlardan futbolcusuna herkesin sorumluluğu var. Bunlar hep bizim zamanımızda yapmış olduğumuz hatalardan kaynaklandı ve bugün önlenemez hal aldı'' dedi. 
     
Türk futbolunun, Avrupa'nın önde gelen ülkelerinin seviyesine gelmesi için yasaların mutlaka uygulanması gerektiğini belirten Doğan, ''Başta medya eğitici rolünü çok iyi oynarsa, spor adamları ve yöneticiler de hep beraber, birlikte hareket edersek, bilinçli insanları tribüne çekip, bilinçsizleri yasalarla dışarıda tutarsak, o zaman çok rahatlıkla maçlara gidip, seyredilebilir'' diye konuştu. 
     
Eski hakem ve spor yorumcusu Selçuk Dereli de, sporda iyi ve kötünün ayrılması için ceza ve ödül kavramının uygulanması gerektiğini vurguladı. 
     
Sporda şiddetle ilgili yasanın uygulanabilirliği konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle sürecin olumsuzluğa gittiğini savunan Dereli, ''Yani, maalesef bir önceki şiddet yasasında İl Spor Güvenlik Kurulları'nın yetkileri çok fazla olmasına rağmen uygulanmasında yaşanan o sıkıntılar, bir nebze bu sıkıntıların sebebi olmasa da, bir yol açmış olabilir. O yüzden bu hassas süreci atlattıktan sonra mutlaka Sporda Şiddet Yasası'nın tekrar ele alınması gerekiyor. Hata yapan varsa, onun cezayı çekmesi gerekir. İyi yapan varsa da onun ödül alması gerekir. Bununla iyi ve kötüyü ayırt edebiliriz'' ifadelerini kullandı. 
     
Türkiye'de profesyonel yöneticiliğin olmadığını savunan Dereli, hiçbir kulüpte bunu görmediğini belirterek, kulüplerin dernekler gibi yönetildiğini, bu yapının mutlaka değişmesi gerektiğini söyledi. 
     
Spor programcısı Erdoğan Arıkan da, panelin medya ile ilgili olan bölümünü değerlendirdi. Medyanın kendisini yenilenesi gerektiğini ifade eden Arıkan, şöyle konuştu: 
     
''Medyanın eğitici yönünden önce doğru bakış açısını yakalaması lazım. Bence eğitim birincisi ailede, ikincisi de okullarımızda olur. Bunun dışında medyadan bir eğitim görevi beklemek ve o sorumluluğu beklemek özellikle bu ekonomik ortamda çok da doğru değil. Çünkü medya hep kendisini izlettirebilmek için çalışıyor. Buna TRT'de dahil. Bizlerin de izlenme kaygısı var ve bizim de izlenme kaygımız olmalı.'' 
     
Panele, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı ve Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, Süper Lig hakemi Suat Arslanboğa, Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Seyfullah Özdemir, spor taban birlikleri yöneticileri, futbolcular ve öğrenciler katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız